Még keményebb lesz a verseny a hazai streaming piacon

Jövőre a CANAL+ Csoport is elindítja streamingszolgáltatását Magyarországon, így tovább bővül a nálunk is jelen lévő globális piaci szereplők köre. A társaság tájékoztatása szerint a 4iG támogatja az új megoldás bevezetését.

A médiavállalat közlése alapján 2025-től a magyar piacra szánt, CANAL+ márkanevű alkalmazást fognak kínálni a magyar ügyfeleik számára. A megoldás egyetlen platformon belül ötvözi az élő tévéadást és a streaminget, aggregálva a helyi- és nemzetközi tévécsatornákat, valamint a változatos műfajú, európai szellemiségű filmek és sorozatok széles választékát.

Platformjának közvetlen értékesítése mellett a CANAL+ együttműködik az egyik vezető magyarországi távközlési szolgáltatóval, a 4iG-val, hogy támogassa a termékbevezetést, terjessze saját lineáris csatornáját és SVOD megoldását, amely 2025-től a 4iG ügyfelei számára is elérhető lesz. A CANAL+ továbbá átruházza műholdas TV, valamint B2B tevékenységét a 4iG-ra, aki továbbra is kiszolgálja az érintett ügyfeleket műholdas szolgáltatásán keresztül.

Az előfizetők tartalomigényének kiszolgálásában a CANAL+ – egyéb együttműködések mellett – főként a médiacég két leányvállalatára, a STUDIOCANAL-ra és az SPI INTERNATIONAL-re számíthat. Az előbbi tartalomszolgáltató kínálatában több mint 8 ezer nemzetközi tartalom található. Az utóbbi, a tartalomterjesztés és műsorszórás meghatározó szereplője világszerte, FilmBox csatornáival már évek óta jelen van a magyarországi piacon, több mint 10 ezer nemzetközi filmet és sorozatot tartalmazó katalógussal rendelkezik.

A jövőre induló szolgáltatás kínálatában lesznek elérhetők kiemelkedő minőséget képviselő, saját gyártású CANAL+ tartalmak, többek közt Az évszázad csalása, A brigád vagy a Django, amelyek a Direct One előfizetői számára már elérhetővé váltak az elmúlt hónapokban.