Áttörés a Disney-nél, nyereséges lett a streaming

Az egy évvel ezelőtti félmilliárd dolláros veszteség után az idén az április-júniusi időszakban már profitot hoztak a The Walt Disney Company streamingszolgáltatásai. A vállalat árbevétele 4 százalékkal bővült, a nyereség pedig meghaladta a 2,8 milliárd dollárt.

A június 29-én zárult harmadik üzleti negyedévében 23,15 milliárd dolláros árbevételt ért el a The Walt Disney Company, ez 4 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit. A legnagyobb tételt az Entertainment részleg hozta a médiaérdekeltségeket is magában foglaló üzletág közel 10,6 milliárd dollárt termelt a vállalatnak, ami éves összevetésben szintén 4 százalékos bővülésnek felel meg.

A társaság 2023 hasonló időszakában még 153 millió dolláros veszteségről számolt be, idén azonban a június végén zárult harmadik üzleti negyedév már 2,84 milliárd dolláros profittal zárult. Ehhez kellett az is, hogy a vártnál is jobban teljesítsen a streaming üzletág. A Disney+-t, a Hulu-t és az ESPN+-t magában foglaló streaming terület az egy évvel korábbi 512 millió dolláros negatív üzleti eredmény után idén már 47 millió dolláros üzleti eredményt tudott felmutatni. Az üzletág bevétele közel 6,4 milliárd dollár volt, ami éves szinten 15 százalékos növekedést jelentett.

A Disney+ június végére 118,3 millió előfizetővel rendelkezett világszerte, ez 1 százalékkal volt több mint egy évvel korábban. A Hulu 2 százalékos növekedést tudott felmutatni, a szolgáltatást használók száma 51,1 volt a cég harmadik üzleti negyedévének végén.