Izgalmas helyekre csábít az új útikönyv

A Mercure tavaly, 50. születésnapján mutatta be a Discover Local digitális útikönyv sorozatot, amely a kihagyhatatlan helyi nevezetességek, művészeti helyszínek és kulináris élmények mellett izgalmas helyi tippeket is ad. A kalauz segítségével vendégeik úgy fedezhetik fel a legvonzóbb európai városokat, mintha egy helyi lakos kísérné őket. Most több mint ötven új helyszínnel bővült az egyedülálló digitális kiadvány: az utazók a helyi Mercure szakértők által összeállított ajánlások mentén merülhetnek el Belgrád, Oxford, Düsseldorf, Tbiliszi, Hága vagy Almati látványosságaiban.

A Discover Local digitális útikönyvek európai fejezeteit az Alpaca Maps digitális térképes eszközzel együttműködve tervezték meg. A kezdeményezésben részt vevő Mercure szállodákban megszálló vendégek az alkalmazásban könnyen használható online útvonalterveket találnak Európa-szerte, amelyekben a lenyűgöző kulturális örökségeken, művészeti helyszíneken, kulináris túrákon és népszerű turistaútvonalakon kívül eső élményeket is kapnak, amelyeket úgy fedezhetnek fel, mint a helyiek. Az utazók emellett személyre szabott útikönyveket, útvonalterveket és a kötelező látnivalók listáit megkapják a Discover Local segítségével.

Vincent Moskovtchenko, az Accor Europe North Africa középkategóriás márkákért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta: „A Mercure szállodák sokkal többet nyújtanak a kényelmes ágynál és szép szobánál – ajtót nyitnak az úti célhoz, a helyi nevezetességek felfedezésére hívnak, ezzel egyedülálló élményt adva vendégeinknek. Európa a különböző kultúrák, történelmek és ízek kincsesbányája, és a Discover Local programunk bővítésével még több lehetőséget kínálunk, hogy vendégeink kicsit helyinek érezhessék magukat utazásuk alatt.”

A Discover Local digitális idegenvezető segítségével az utazók elmerülhetnek egy-egy úti cél szívében, ahol például kézművesektől tanulhatnak, akár egy-egy mesterkurzus vagy kóstoló résztvevőiként. A Mercure egész évre ajánl programokat a digitális útikönyv segítségével, így a látogatók számos európai városban garantáltan egyedülálló betekintést nyerhetnek abba, hogyan élhetnek úgy, mint a helyiek. Magyarországon a Mercure Tokaj, a Mercure Debrecen és két, budapesti szálloda – a Mercure City Center és a Mercure Korona – csatlakozott a Discover Local programhoz.

Belgrád, Szerbia

Sétáljon végig Belgrád történelmi utcáin, ahol a múlt és a jelen találkozik. Próbálja ki Belgrád sokszínű és ínycsiklandó kulináris kínálatát: a hagyományos szerb finomságoktól a modern gasztronómiai alkotásokig minden étel a város kulináris örökségének történetét meséli el. Innen irány Belgrád bohém része, merüljön el a Skadarlija utca és a Cetinjska utca vibráló hangulatában. A két egymás melletti utca híres éttermekkel, hangulatos kávézókkal, butikokkal és az az ikonikus Sebilj-szökőkúttal várja a látogatókat. Szerb fúvószenekarok és hagyományos szerb ruhába öltözött előadók élénk dallamokkal és magával ragadó színházi előadásokkal szórakoztatják a járókelőket.

Hol szálljon meg? Mercure Belgrade Excelsior

Discover Local ajánlat: Belgrád: Discover Local in Belgrade

Gdansk, Lengyelország

Sétáljon a macskaköves utcákon, és élvezze, ahogy megelevenedik a múlt. Fedezze fel az olyan ikonikus nevezetességeket, mint a Szent Mária-bazilika és a történelmi Gdański Daru, amelyek a tengerészeti történelemmel átszőtt városról mesélnek. Merüljön el a Gdansk által kínált ínycsiklandó ízek sokaságában: hagyományos lengyel ételek és kortárs kulináris élvezetek mutatják be a város sokszínű és élénk gasztronómiáját. Hagyja, hogy Gdansk varázsa magával ragadja, legyen a Mercure az ön kalauza ezen az izgalmas felfedezőúton.

Hol szálljon meg? Mercure Gdansk Stare Miastro

Discover Local ajánlat: Fedezd fel Gdańskot

Tokaj, Magyarország

Tegyen egy hosszú sétát a Bodrog és a Tisza találkozásánál, majd látogasson el a több mint 500 éves Tokaj Hétszőlő szőlőbirtokra, amely királyok, hercegek és hadvezérek tulajdonában is volt a századok során. A Tokaj Hétszőlő filozófiája a fenntarthatóságon alapul, ezért a tulajdonosok büszkék a náluk készült bioborra. Járja körbe a szőlőültetvényt, tekintse meg a Tokaj Hétszőlő múzeumon keresztül, hogyan készítettek bort a középkorban, kóstolja meg a világszerte ismert tokaji bort a lovagteremben.

Hol szálljon meg: Mercure Tokaj Center

Discover Local ajánlat: Fedezze fel Tokaj borait

Debrecen, Magyarország

Ismerje meg Debrecen híres kulturális, építészeti nevezetességeit és kikapcsolódási lehetőségeit. Élvezze a vásárlást a Piac utcában, vagy sétáljon egyet a Nagyerdőben. Fedezze fel a Nagytemplomot és a Debreceni Református Kollégiumot, a Déri Múzeumot vagy a híres fürdőt, amelyek mind sétatávolságra vannak a Mercure Debrecentől. Egy hosszú városi nap után frissítse fel magát a pihentető infraszaunában.

Hol szálljon meg: Mercure Debrecen

Discover Local ajánlat: Történelmi séták