Feldarabolják a Vodafone-t, januárban jön a ONE

Külön vállalatban működik majd tovább a Vodafone Magyarország Zrt. kereskedelmi, valamint infrastruktúra divíziója – jelentette be a tulajdonos 4iG Nyrt. a BÉT honlapján. A kereskedelmi társaság jövő januártól ONE Magyarország Zrt. néven tevékenykedik majd, míg az infrastruktúra cég V-Hálózat Távközlési Zrt. névvel jelenik meg a piacon.

A 4iG Nyrt. tájékoztatása szerint a 2023. november 13-án elindított Transzformációs Program („Program”) következő jelentős mérföldkövéhez érkezett a cég azzal, hogy szeptember 17-én a Vodafone Magyarország Zrt. részvényesei döntöttek a társaság kiválás útján megvalósuló szétválásáról.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Vodafone Magyarország Zrt.-ből az infrastruktúra egység válik ki, ezzel külön vállalatokban működnek tovább a kereskedelmi, valamint az infrastruktúra divíziók. A kereskedelmi társaság ONE Magyarország Zártkörűen Működő Részvénytársaság, az infrastruktúra társaság pedig V-Hálózat Távközlési Zártkörűen Működő Részvénytársaság névvel jelenik meg a piacon. A kiválás napja 2024. december 31. napjában került megjelölésre a részvényesek által, az új struktúra szerinti működés első napja 2025. január 1. napja lesz.