Kütyütúlterheléstől szenvednek az irodai dolgozók

Egy átlagos irodai dolgozó három eszközzel operál egy adott munkanapon: laptopokat, a táblagépeket, fejhallgatókat és néha több mobiltelefont is használnak. A HONOR Magic V3 megjelenése alkalmából a cég felmérést készített arról, hogy milyen mentális teherrel jár nap mint nap, ha több eszközt használunk egyszerre.

Bár minden harmadik munkavállaló elismeri, hogy ezek az eszközök döntő szerepet játszanak az életük jobbá tételében, a technológia puszta mennyisége stresszt és szorongást okoz. 25%-uk úgy érzi, hogy túlterheli őket az eszközeiken érkező értesítések száma, és minden hetedik ember naponta több mint 30 értesítést kap. Eközben 65%-uk elárulta, hogy nehezen tudja számon tartani különféle eszközeit.

A problémát tovább súlyosbítja az ingázás: 12%-uk aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a nehéz technikai eszközök rendszeres cipelése rossz hatással lehet az egészségükre. A tanulmány szerint egy átlagos dolgozó 4 kg súlyú táskát szállít oda-vissza - ez olyan, mintha egy meleg levegős sütőt vagy egy nagy zsák krumplit cipelnénk mindenhová.

A dolgozók minden-az-egyben eszközt szeretnének

Az irodába való visszatérésre vonatkozó előírások növelik az irodában töltött napok számát, és a teher könnyítése érdekében 5-ből 1 megkérdezett szeretné, ha csak egy olyan technikai eszközt hordozhatna magánál, amely mindenre képes, amire szüksége van.

A felmérés szerint 52% fizetne akár felárat egy olyan készülékért, amely több eszközt helyettesít, míg minden hatodik azt mondta, hogy egy hajlítható telefon megkönnyítené az életét.

A technológiától való teljes megszabadulás azonban nem jelent megoldást, mivel 4-ből 1 válaszadó szerint elvesznének eszközeik nélkül, és majdnem 15%-uk bevallotta, hogy az élete a technológia körül forog. Mivel a munkavállalók azt szeretnék, ha kevesebb eszközt kellene magukkal hordaniuk, egy olyan okostelefon lehetne a válasz, amely tabletként, telefonként és laptopként is funkcionál.

Tony Ran, a HONOR európai elnöke kifejtette: „A kutatás rávilágít, hogy a szakembereket - szó szerint és átvitt értelemben is - megterhelik az eszközeik. A technológiáról való teljes lemondás azonban nem életképes, de az innováció megvalósítása igen. Ezért fejlesztettük ki a HONOR Magic V3-at, hogy egyszerű és holisztikus megoldást kínáljunk a technológiai túlterheltség problémájára, és enyhítsük a több eszköz okozta mentális terhet.”

A HONOR Magic V3 szupervékony és könnyű testének köszönhetően nem jelent fizikai terhet az ingázóknak, így kiváló annak a 35%-nak, akik kevesebb technológiát szeretnének magukkal vinni. Strapabírósága, tartóssága és a hosszú akkumulátor-élettartama miatt pedig nincs szükség masszív tokra sem, és már töltő sem lesz kötelező része a munkaszettnek.

A kutatás főbb eredményei:

- 35% kevesebb technikai eszközt szeretne magával vinni

- 5-ből 1 szeretné, ha egyetlen olyan technikai eszközt hordhatna magánál, amely mindent tud, amire szüksége van

- 52% fizetne felárat egy olyan eszközért, amely több eszközt helyettesít

- 6-ből 1 mondta, hogy egy összecsukható telefon megkönnyítené az életét

- 65%-uk elárulta, hogy nem tudja számon tartani az összes eszközét

- 25% úgy érzi, hogy túlterheli őket a rengeteg értesítés

- 7-ből 1 azt állítja, hogy naponta több mint 30 értesítéssel bombázzák

- 4-ből 1 szerint elveszne a készülékei nélkül

- 15% bevallotta, hogy az élete a technológia körül forog

- Az ingázók átlagosan 3 technikai eszközt/kiegészítőt hordanak magukkal

- 67% szerint a hibrid munka azt eredményezi, hogy több technológiát visznek magukkal az irodába és haza

- Az ingázók átlagosan 4,1 kg súlyú táskát cipelnek magukkal

- 12% aggódik amiatt, hogy a sok technológia cipelése negatív hatással lehet az egészségére

- Az emberek 22%-a állítja, hogy megengedheti magának, hogy új eszközt vásároljon a jelenlegi eszköz helyett, ha az már nem támogatott

- 10%-uk elárulta, hogy minden eszközükre van biztosításuk