Pár nap alatt rekordot döntött az Agymanók 2.

Minden idők legnagyobb bevételét hozó animációs alkotása lett a Disney és a Pixar Agymanók 2. (Inside Out 2.) című filmje, ami a rekordokat megdöntő mozipremier után újabb nézettségi csúcsot állított fel a Disney+-on való debütálása után.

Világszerte 30,5 milliós nézettségre tett szert az Agymanók 2. a Disney+-on öt nap alatt. Ezzel nem csak a streamingszolgáltató legjobban teljesítő premierjévé vált 2024-ben, de a felület első számú filmbemutatója is, amire a 2021-es Encanto óta nem volt példa. Emellett a valaha volt legnézettebb premierje lett az európai, közel-keleti és afrikai, illetve latin-amerikai régiókban.

Azóta, hogy az Agymanók 2. első előzetese nézettségi rekordot döntött, a Disney és a Pixar Agymanók (2015) című filmjét világszerte több mint 121 millió megtekintést ért el a Disney+-on.

A történet folytatása a felnőtté válás küszöbén játszódik: visszarepíti a nézőket a tinédzserré érett Riley fejébe. A Fejhadiszállás hirtelen egy nagy átalakításon megy keresztül, hogy helyet adhasson valami egészen váratlan dolognak: az új érzelmeknek. Derű, Bánat, Harag, Majré és Undor nem igazán tudják, hogyan reagáljanak, amikor megérkezik Feszkó, Irigység, Uncsi és Ciki.

A filmet Kelsey Mann rendezte, producere Mark Nielsen, executive producere pedig Pete Docter, Jonas Rivera és Dan Scanlon voltak. A forgatókönyvet Meg LeFauve és Dave Holstein írta Mann és LeFauve története alapján, a zenét Andrea Datzman szerezte.

Az Agymanók 2. a június 14-i mozipremiert követően sorra állította fel az újabb csúcsokat. Amellett, hogy rekordszámmal indított, a második hétvégén is hatalmas sikert aratott, árbevétele pedig mindössze 19 nap alatt átlépte az 1 milliárd dolláros határt – megelőzve ezzel az összes korábbi animációs filmet, amelyek között egyetlen sem volt még, amely nemzetközi szinten túlteljesítette volna ezt az összeget.

A film a közönség és a kritikusok körében egyaránt sikert aratott: a Rotten Tomatoes-on „Certified-Fresh” kategóriába került „A” CinemaScore pontszámmal és 95%-os közönségpontszámmal.