Így segített a GE

Az üzleti folyamatokban használt tudás átadásával, digitális írástudás oktatással segítettek civil szervezeteket, hátrányos helyzetű gyerekek iskoláját festették ki, ételt főztek és osztottak hajléktalanoknak a Máltai Szeretetszolgálattal, érzékenyítő tréninget szerveztek Down szindrómás emberekkel és kerekes székes sportnapot is tartottak a GE európai felsővezetői. A GE Global Operations 350 vezetője munkaidejéből fél napot áldozott önkéntes munkára, amelynek keretében a Radnóti Színház művészbejárójaként szolgáló udvar kertesítésében, kitakarításában is segédkeztek a színház népszerű színészeivel, Kováts Adéllal, László Zsolttal és Sodró Elizával együtt. A vezetők a GE Global Operations budapesti, egyben európai központja által évente megrendezett találkozóra érkeztek Magyarországra, és annak keretében vettek részt a cég által szervezett társadalmi programokban és munkában.

 

A GE Global Operations egy multifunkcionális szolgáltató központ, amelynek európai és oroszországi központja 2014 óta működik Budapesten. A központ nyolc – többek közt kereskedelem, pénzügy, adóügy, HR és jogi szolgáltatások – területen támogatja a globális vállalat működését. A funkciók centralizálása, a működési folyamatok egységesítése nagymértékben hozzájárul a GE azon céljához, hogy a 2020-ra a világ vezető digitális iparvállalatává váljon. A Global Operations 9.000 főállású munkavállalót foglalkoztat, amelyből 3300 fő dolgozik Európában és Oroszországban, a budapesti központ 2000 főt foglalkoztat.

 

„Budapest kiemelten fontos számunkra, hiszen a Global Operations egyre több magas hozzáadott értékű szolgáltatást nyújt innen a GE vállalatoknak, Európa szerte. A GE, mint globális nagyvállalat ugyanakkor mindig szem előtt tartja, hogy a számunkra otthont adó városok és közösségek életében aktívan részt vegyen” – mondta Bjorn Bergabo, a GE Global Operations Európáért, Oroszországért és a Független Államok Közösségéért felelős ügyvezető igazgatója. „Az olyan önkéntes programok, mint a Global Operations éves találkozója keretében most megrendezett társadalmi esemény, hozzájárulnak ahhoz, hogy kollégáink munkájának, gondolkodásának mindennapi részévé váljon a közösségek támogatása. Tervezzük, hogy a jövő vezetőinek fejlesztési programjába illesztjük a jószolgálati tevékenységet, amely a társadalmi felelősségvállalást alapelvárássá teszi a vezetőink számára ” – tette hozzá a GE vezetője.

 

 

GE vezetők „udvaroltak” a Radnóti Színházban

 

Az idei éves találkozó egyik kiemelt önkéntes programja a Radnóti Színház művészbejárójaként szolgáló szomszédos épület udvarának rendbetétele volt. A GE vezetői és a Radnóti színészei közösen ragadtak ecsetet, hogy lefessék a rozsdás ajtókat, takarították ki az udvart, alakítottak ki egy elkülönített részt a hulladéktároló edényeknek és ültettek növényeket azért, hogy egy élhető, megszépült környezetet hozzanak létre a lakóknak, amely egyúttal egy kellemes, méltó közösségi térként szolgál a művészek számára is.

 

„Egyedülállónak tartom a GE kezdeményezését, mert azt gondolom, hogy a kultúra, a színház alapvetően hozzájárul társadalmunk mentális egészségéhez, ezáltal jólétéhez, így a színháznak adott segítség túlnyúlik e falakon” – mondta Kováts Adél színművész, a Radnóti Színház igazgatója, hozzátéve – „Fontos, hogy kollégáink megfelelő környezetben dolgozhassanak. Ezért nagyon örültünk a segítségnek, amelynek köszönhetően megszépült a belső udvar, ráadásul így nem csak mi érkezhetünk munkába jó közérzettel, de a ház lakóit is rendezett, zöld közeg fogadja minden nap.”

 

A 26 országból érkező 350 felsővezető 8 csoportban vett részt a közösségi munkákban. A Radnóti Színház udvara mellett felújították egy óvoda folyosóját, egy sajátos neveltetési igényű, valamint egy hátrányos helyzetű gyerekek iskolájának termeit is a gyerekekkel közreműködve, ételt főztek és osztottak hajléktalanoknak, érzékenyítő tréningen vettek részt Down szindrómás emberekkel, kerekesszékes sporteseményt szerveztek és digitális írástudásra oktatták civil szervezetek munkatársait.