Vajnáé lett a Lapcom

Az Andy Vajna birtokában lévő Avalue Befektetési Kft. megállapodást írt alá a Lapcom Zrt. összes részvényének megvásárlásáról a tulajdonos Radio Bridge Media Holdings Ltd.-vel. A Lapcom két megyei lapja és a Bors mellett két nyomdával is rendelkezik.

 

Ma hivatalosan is bejelentették, hogy Andy Vajna érdekeltsége, az Avalue megvásárolja a Lapcomot. Az erről szóló közleményben ugyan utalnak arra, hogy a tulajdonszerzést még a Gazdasági Versenyhivatalnak is engedélyeznie kell, azonban az elmúlt időszak médiapiaci mozgásainak megítélése után – a megyei napilapok túlnyomó többsége már egy kézben van, a Mészáros Lőrinc birtokában lévő Mediaworks a tulajdonosuk -, valószínűleg nem gördítenek akadályt az újabb tranzakció elé sem

 

A felvásárlást bejelentő közleményben Charles Kovács, a Lapcom felügyelőbizottságának elnöke, a Radio Bridge Media Holdings Ltd. képviselője megköszönte a munkatársaknak és a vállalat vezetésének az elvégzett munkát. Andy Vajna a Lapcom megszerzését médiabefektetései fontos mérföldköveként jellemezte hozzátéve, hogy célja, hogy a Lapcomhoz tartozó újságokat és online kiadványokat tovább fejlesszék.

 

A Lapcom Magyarország fizetős nyomtatott termékei – a Bors című országos napilap, a Délmagyarország című Csongrád megyei és a Kisalföld című Győr-Moson-Sopron megyei napilapok – naponta 140 000 példányban kelnek el és több mint 650 000 olvasóval rendelkeznek. Digitális területen a kisalfold.hu, a delmagyar.hu és a borsonline.hu híroldalak együttesen naponta mintegy 170 000 egyedi látogatót vonzanak. A Lapcom két nyomdával is rendelkezik.