A McDonald’s USA chicago-i központja bejelentette, hogy mostantól az Egyesült Államokban kapható klasszikus szendvicseit – a hamburgert, sajtburgert, dupla sajtburgert, McDouble-t, McRoyal-t, sajtos McRoyal-t, dupla sajtos McRoyal-t és a Big Mac-et – a jövőben mesterséges tartósítószerek, aromák és színezékek nélkül készíti.
A bejelentés a hazai termékeket nem érinti, az Egyesült Államokban használt receptúrák ugyanis eltérnek az Európában, így itthon használt receptúráktól.
A hazai McDonald’s már jelenleg sem használ tartósítószert, mesterséges színezéket, vagy mesterséges aromákat a zsemlékben, sajtokban, marha- és sertéshúsos pogácsákban, formázott csirkehúsos, halas termékekben, sült burgonyában, vagy salátákban. Egyetlen McDonald’s termékben sincs nátrium-glutamát ízfokozó.
A magyarországi lánc az elmúlt években folyamatosan fejlesztette kínálatát, beszállítói hálózatát és felelős marketinggyakorlatait, amivel kapcsolatban a vállalat honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők, itt egyébként a hazai éttermekben kapható termékek részletes összetevő listája is elérhető.