Hatalmas projektben a BMW és a Daimler

A BMW Group és a Daimler AG több mint egymilliárd eurót fektet be közösen működtetett mobilitási szolgáltatásaikba.

A nagyvárosi közlekedés optimalizálását célzó megoldások egyre növekvő piacán új szereplő mutatkozik be: a BMW Group és a Daimler AG által közösen működtetett öt mobilitási szolgáltatás már most világszerte mintegy hatvanmillió ügyfél mindennapjait könnyíti meg. A világszerte több mint ezer új munkahelyet teremtő, közös vállalkozás újabb fontos lépést jelent a tisztán elektromos meghajtású, nagymértékben automatizált, személyre szabott mobilitás korszaka felé vezető úton.

A BMW Group és a Daimler AG február 22-én bejelentette, hogy saját fejlesztésű mobilitási szolgáltatásaik egyesítésével egy minden korábbinál kiterjedtebb, hosszú távon fenntartható, globális méretű hálózatot hoznak létre, amelynek célja, hogy megkönnyítse a nagyvárosokban élő emberek közlekedését. A két vállalat több mint egymilliárd eurót invesztál be a közös projektek fejlesztési munkálataiba és autómegosztó, személyfuvarozó, parkolást segítő, járműtöltési, valamint multimodális közlekedési szolgáltatásaik minden korábbinál szorosabb összefonásába. Az együttműködés öt közös projektet ölel fel: a multimodális közlekedést segítő REACH NOW, a járműtöltést támogató CHARGE NOW, a személyfuvarozást megkönnyítő FREE NOW, a parkolást segítő PARK NOW és az autómegosztásra összpontosító SHARE NOW szolgáltatásokat.

Az új mobilitási portfólió könnyedén hozzáférhető és intuitívan használható lesz, miközben maradéktalanul kielégíti az ügyfelek igényeit. Az öt közös projekt integrált, hosszú távon fenntartható ökoszisztémája épp ott teszi kényelmesebbé a közlekedést, ahol a jövő mobilitási megoldásait kovácsolják: a metropoliszokban. Mindezt Berlin is alátámasztja, amelyet a két vállalkozás az úttörő együttműködés központjának választott. Németország fővárosa, amely a folyamatos fejlődést eredményező kreativitásról és az innovációs erősségben rejlő lehetőségekről is ismert, a jövőt építő tehetségek és a kiteljesedni vágyó vállalkozók számára egyaránt vonzó életteret jelent. A BMW Group és a Daimler AG közös vállalkozása az elkövetkező néhány évben több mint ezer új munkahelyet teremt, nem csupán Berlinben, de egész Németországban. A nagyobb volumenű kezdeti beruházások és a lendületet tartó fejlődés után a közös vállalkozás hosszabb távon a nyereséges működésre koncentrál majd, amely elengedhetetlen a sikerhez.

Közösen útnak indított mobilitási szolgáltatásaikkal a BMW Group és a Daimler AG napjaink égető közlekedési kérdéseire adja meg a választ, egyúttal a nagyvárosi mobilitás jövője felé vezető út újabb mérföldkövét helyezi el. A digitalizáció mindebben központi szerepet játszik, hiszen időről időre a személyes mobilitás új lehetőségeit váltja valóra. A felhasználók számára idővel olyan mobilitási lehetőségek válnak kézzelfoghatóvá, mint például a tisztán elektromos meghajtású, önmagukat vezető gépkocsikból álló járműpark tagjai, amelyek képesek lesznek beparkolni és feltölteni önmagukat, és amelyek nem csupán a közúton közlekedő járművekkel, de az összes többi tömegközlekedési eszközzel is kommunikálnak majd. A metropoliszok legjobb mobilitási megoldásait kutató versenyben a két német prémiumgyártó által garantált biztonság és kényelem döntő jelentőséggel bírhat.