A Le Monde-dal, a Spiegellel és az El Pais-szal került egy „klubba” a 444.hu

Összesen 81 európai uniós hírszolgáltató elérését korlátozták Oroszországban a tegnapi naptól, köztük Magyarországról egyedüliként a 444.hu-t. A hazai portál olyan médiumokkal szerepel a tiltólistán, mint az ORF, az olasz RAI, a német Der Spiegel és Frankfurter Allgemeine Zeitung, illetve a francia Le Monde.

A 444.hu beszámolója szerint az orosz külügyminisztérium által kiadott listán országonként szerepelnek a tiltott médiumok, néhány szerkesztőség pedig összeurópai médiumként került a listára. A tájékoztatás szerint ez a lépés válasz az Európai Unió Tanácsa által május 17-én hozott döntésre, amely megtiltja három orosz média, a RIA Novosztyi, az Izvesztyia Médiainformációs Központ és a Rosszijszkaja Gazeta „minden műsorszórási tevékenységét”, és amely szintén június 25-én lépett hatályba.

A 444.hu igen patinás társaságba került, hiszen az oroszoknál betiltott médiumok között ott van az osztrák közszolgálati televízió, az ORF, az olasz RAI televíziós társaság, illetve az olaszoktól még az LA7 televíziós csatorna, a La Repubblica és La Stampa újságok. A francia médiumok közül többek között a Le Monde, a Liberation újságok, illetve az Arte tévétársaság került a tiltólistára. De betiltották Oroszországban a német Der Spiegelt, Die Zeitet és a Frankfurter Allgemeine Zeitungot, míg Spanyolországból az El Mundo és El Pais is tiltólistás lett. Az érintett 81 médium listáját lehozta a 444.hu, itt érhető el.