A magyarok több mint fele a neten hallgat zenét

Folyamatosan emelkedik az interneten zenét hallgató magyarok száma az Eurostat legfrissebb kutatása alapján.

Az Eurostat 2020 január végén tette közzé kutatását, amely többek között az online zenehallgatás elterjedtségét is vizsgálta. Hazánkban 2019-ben az emberek 59 százaléka hallgatott vagy streamelt zenét az interneten keresztül, amely kicsivel, de meghaladta az európai uniós átlagot (53 százalék). A növekedés a hordozható internetképes eszközök elterjedésével is összefügghet, hisz a többi tagállam átlagához hasonlóan tavaly a magyarok 72 százaléka hordozható eszközökön keresztül kapcsolódott az internetre.

A felhasználók egyre többet hallgatnak zenét sportoláshoz, útközben vagy akár az irodában, a kényelem és a kiváló hangzás pedig kiemelkedően fontos ezekben a helyzetekben. A Samsung ezért fejlesztette ki legújabb vezeték nélküli eszközét, a Galaxy Buds+ fülhallgatót, amely minden zenekedvelő számára lenyűgöző minőséget biztosít.

„A trendekből látszik, hogy az online és a telefonon keresztüli zenehallgatás egyre nagyobb teret hódít hazánkban is” – mondta el Samu Zsófia, Samsung Magyarország kommunikációs vezetője.