- Hirdetés -

Íme az ország legnépszerűbb celebjei

|

- Hirdetés -

Immár kilencedik alkalommal állította össze a Marketing&Media magazin a bulvárlapok címoldalain szerepelt celebekből készült listáját. Bár a 2019-es rangsorhoz képest tizenegy új név is található a top 25-ben, és közülük öten vannak, akik még sosem kerültek be az összeállításunkba, mégis, a listára tekintve feltűnő, hogy kevés új arc tudott többször is a lapok borítójára kerülni. A bulvárlapok mellett a tévé, és a meghatározó és feltörekvő közösségi médiás platformok toplistáit is összeállította a magazin.

Az idei top 25-ben szereplők szinte mindegyike hosszú évek óta benne él a köztudatban, nem találni a listán olyan hírességet, aki mostanában „küzdötte fel” volna magát a lapok címlapjára. Vagy zenei vonalon lettek ismertek (Balázs Klári, Korda György, L.L. Junior) vagy színészek, esetleg televíziós show-műsorok házigazdái. Egyedül talán Sas József az idei listánk kakukktojása, aki súlyos betegségével került címlapokra tavaly, neki az eddigi összeállításaink során esélye sem volt bekerülni, ám az szintén igaz rá, hogy nem ma kezdte a pályáját. Ezek alapján tehát úgy tűnik, hogy a bulvárlapok főszerkesztői biztosra mennek, a már bevált, a nagyközönség által ismert és szeretett arcokkal igyekeznek eladni a lapot.

A borítókon szereplőket vizsgálva úgy tűnik, hogy a Facebook, az Instagram és a You Tube továbbra is „fehér folt”, azaz a közösségi oldalakon és a videómegosztón kiemelkedő rajongószámmal büszkélkedők továbbra sem igazán kaptak helyet a borítókon. Ahogy már több felmérésből is kiderült, az Y vagy a Z generáció már alig olvas újságot, így érthető, ha a szerkesztők annak a közönségnek igyekeznek eladni a lapot, akik a YouTube helyett tévét néznek és érdekli őket a celebek magánélete. Talán érdekes kísérlet lenne egyszer egy közösségi médiás vagy videómegosztós sztárt kitenni a borítóra, hogy vajon több fiatal vásárolná-e az adott lapszámot.

Nyolc esztendővel ezelőtt, amikor a Marketing&Media magazin legelső összeállítása készült a címlapos celebekről, a listán jó néhány huszonéves (azok közül, akik most is rajta vannak a listán: Lékai-Kiss Ramóna, Majka, Tóth Gabi, Tóth Vera), illetve harmincas évei elején-közepén járó híresség szerepelt, akik közül jó néhányan meg is maradtak a köztudatban. Ehhez képest az idei rangsorban nincs huszonéves szereplő, a legfiatalabb a 30 éves Curtis, míg Bochkor Gábor, Galambos József és Ambrus Attila ötven, Sas József, Pécsi Ildikó, Korda György, Balázs Klári pedig már hatvan év feletti.

Ez tovább erősítheti azt, hogy a lapok szerkesztői igyekeznek az olvasók fejével gondolkodni, és olyan személyiségeket címlapra tenni, akiket ők is ismernek, és akiknek a története érdekli őket. Azaz az egyre idősödő olvasótábor igényeit igyekeznek kiszolgálni, hiszen az ő olvasótáboruk jó eséllyel még sosem hallott az Instagram-sztár Enji Nightról vagy Andy Csingerről, mint ahogy lehet, hogy a legnépszerűbb youtube-osok, a Videómánia vagy a Pamkutya neve sem mond nekik semmit.

A korábbi évekhez képest ugyancsak feltűnő, hogy csupán Vajna Tímeának jött össze az ötvennél több címlapszereplés – Demcsák Zsuzsának pont ötven volt –, azaz egyre kiegyenlítettebb a mezőny. Az első, 2012-es összeállításunk élén végzett Nagy Alekosz 154 címlapos szereplést gyűjtött, és ilyen sokszor azóta sem tudott senki a borítóra kerülni. Tavaly például – a 2018-as borítókat szemlézve – Hosszú Katinkának majdnem összejött a száz, kilencvennyolc alkalommal szerepelt a bulvárlapok címlapján. Vajna Tímeánál kevesebb, 51 borítós szerepléssel Sarka Kata tudta megnyerni az összeállításunkat még 2018-ban.

Természetesen mindig vannak olyanok, akik fel-, illetve akik lefelé lépegetnek az előző évi listához képest. Az idei győztesünk, Vajna Tímea például – bár korábban többször, még Palácsik Tímea néven a Damu Rolanddal való botránya miatt is bekerült a top 25-be – 2018-ban csupán hét címlapszereplést tudhatott magáénak, ehhez képest – leginkább férje, Andy Vajna halála és az azt követő örökösödési kérdések miatt – tavaly 59 alkalommal szerepelt a borítón és ebből 35-ször róla szólt a vezető anyag. Demcsák Zsuzsát leginkább az új nagy szerelem repítette a második helyre, míg a dobogó harmadik fokán végzett L.L. Junior egy családi tragédiának köszönhette azt, hogy 41-szer a lapok címlapjára került.

Tavalyi rangsorunkhoz képest a legnagyobb visszaeső Liptai Claudia lett, aki korábban kétszer az élen végzett, két alkalommal második, egyszer harmadik, háromszor pedig negyedik lett az összeállításaink története során. Ezúttal viszont csupán a 14. helyen végzett, úgy, hogy mindössze tizenhét címlapszerepléssel büszkélkedhet (ebből kilenc alkalommal róla szólt a vezető anyag). Ez a korábbi évekhez képest nagyon kevés, az viszont érdekes, hogy ezek szerint a személyisége, az élete annyira érdekes a lapok szerkesztőinek (és ezek szerint az olvasóknak is), hogy bár elkerülték a botrányok és a televízióban is kevesebbet szerepelt, ennek ellenére tizenhétszer fel tudott kerülni a borítókra.

 

 

Tévés sztárok

Viszonylag szűk körből kerülnek ki azok a celebek, akiket egy-egy tévéműsorban be tudnak vetni a kereskedelmi csatornák. Jól mutatja ezt a legnézettebb tévésztárokat felsorakoztató toplistánk. Az ebbe bekerült hírességek döntő többsége párhuzamosan több műsorban is feltűnt az elmúlt évben. A rekorder közülük Ördög Nóra, akit négyben is láthattak a nézők, bár ezek között ismétlés is akadt. Szemléletesen jelzi a celebek műsorhalmozását, hogy a toplista első 11 helyére csak olyanok jutottak be, akik legalább két produkcióban szerepeltek 2019 során.

Az idén viszont a listavezető pozícióhoz már elegendő volt 6,8 milliós nézőszám. Ez egy RTL-en kinevelt celebnek, ÉNB Lalinak, született Kamarás Norbertnek jött össze, akit párhuzamosan láthattak a nézők az Éjjel-nappal Budapestben és a Love Islandben. Nála jól látszik a napi műsorok ereje, hiszen az Éjjel-nappal Budapest egész évben képernyőn van, ami ráadásul tavaly február közepéig még az RTL Klubon futott, utána költöztették át az RTL II-re. A két program révén pedig a hazai lakosság több mint kétharmada találkozott ÉNB Lalival.

A tévésztáros nézettségi toplista második helyén Till Attila következik, aki két nagyon népszerű TV2-s műsornak köszönhetően ért el összességében 6,5 millió nézőt. Ez a napi szinten sugárzott Bezár a bazár és a csatorna legnézettebbjei közé tartozó Sztárban sztár leszek volt. Egy évvel korábban még 6,8 milliós elérést hozott össze Till Attila, de akkor még öt produkcióban tűnt fel.

A toplista harmadik helyén egy RTL-es híresség, Lékai-Kiss Ramóna szerepel, aki az X-Faktor és a Reggeli révén közel akkora elérést gereblyézett össze, mint Till Attila. Egy évvel korábban Lékai-Kiss Ramóna még 6,8 milliós reachet produkált, de akkor az említett két produkció mellett A Konyhafőnök VIP-ben is szerepet kapott.

A tavalyi év nagy visszatérője volt Palik László, aki az Exatlon Hungary és a Fuss, család, fuss révén 6,44 millió nézőt ért el, és ez gyakorlatilag fej fej melletti eredményt jelentett Lékai-Kiss Ramónával. Palik két műsora közül az Exatlon nagyon erős nézettséget hozott, viszont a Fuss, család, fuss már kevésbé szállított jónak mondható eredményeket. Amennyiben az utóbbi helyett egy magasabb nézőszámú produkcióban is feltűnik az egykori Forma–1-es kommentátor, akkor akár a lista első helyére is veszélyes lehetett volna.

 

 

A közösségi média kedvencei

Kasza Tibor és Mága Zoltán megközelíthetetlenül uralja a hazai facebookos ranglistát, mindketten több mint egymillió rajongót gyűjtöttek. A legnépszerűbb közösségi oldal követőinek életkora folyamatosan öregszik, és úgy tűnik, hogy a fiatalok inkább az egyéb platformokat részesítik előnyben. A rajongók száma alapján a dobogóra felkerült Rubint Réka oldala 898 ezer követővel, nála figyelemre méltó, hogy egy évvel ezelőtt még 922 ezren lájkolták őt.

Ahogy már megszokhattuk, a külföldön is sikeres modell, Palvin Barbara áll instagramos toplistánk élén, méghozzá 13 millió követővel. Nagy valószínűséggel még hosszú évekig kezdődhetnek így az Instát elemző cikkeink, ugyanis ahhoz, hogy valaki megelőzhesse őt, kevés, hogy a 9,7 millió fős teljes magyar lakosság kövesse, külföldön is ismertté és kedveltté kell válni. Ő emellett az egy képre, bejegyzésre jutó lájkok száma alapján is listavezető, egy fotóját átlagban egymillióan kedvelik.

Ez, mármint a határokon túli kedvelés a rangsor második helyén álló Dzsudzsák Balázs esetén is működik, a korábban Hollandiában, Oroszországban, jelenleg pedig az egyesült arab emírségekbeli al-Ain FC-ben játszó válogatottsági rekorder külföldről is szerezhet magának kedvelőket. Sőt, most, hogy az idén februárban klubot váltott, van esély arra, hogy új csapatának szurkolói is elkezdik követni őt.

A Front Page Communica tions által üzemeltetett Fészbuker.hu által elkészített lista harmadik helyén Hódi Pamela található 520 ezer rajongóval. Berki Krisztián korábbi barátnője, aki tavaly vált meg MeDoo elnevezésű, a nevéhez fűződő ruhamárkától, az elmúlt évben szerepet kapott a TV2 Pénzt vagy éveket! című műsorában, amelyben a párja – Csakúgy, mint az életben – Tóth Bence volt.

 

 

Lájkvadász videósok

A hazai eredményeket nézve egy évvel ezelőtt még álomhatárnak számított az egymillió feliratkozó egy YouTube csatorna esetében, mára azonban négy videós is túlszárnyalta ezt: Düki R3D One tánciskolája (1,8 millió), VamosART Drawing (1,62 millió), Pamkutya (1,15 millió) és a Dancsó Péter által működtetett Videó mánia (1,12 millió). Az elmúlt egy évben az R3D One (körülbelül 600 ezer új rajongóval), a Kerekmese (231 ezerrel) és Pamkutya (213 ezerrel) érte el a legnagyobb növekedést a feliratkozók számát vizsgálva.

A legnépszerűbb hazai tiktokkerek között a legtöbb követővel továbbra is Hollósi Jázmin büszkélkedhet (680 ezer), a legnagyobb követőszám-emelkedést viszont Farkas Timi érte el 2019-ben több mint 300 ezer új rajongóval. A legnépszerűbb klipek többmilliós nézettséget hoznak, Czura Karina – külföldön is elterjedt – legnézettebb videóját több mint 8 millióan látták, az egyik szponzorált tartalma pedig közel egymilliós elérést hozott.

A NuHeadz adatai szerint Karina csatornája átlagosan heti 1,2 millió videómegtekintést hoz, azonban tavaly novemberben, az X-Faktor szereplőivel készített közös videóknak köszönhetően, a videóindítások száma egyetlen hét alatt meghaladta a 3 milliót. A népszerű hazai tiktokkerek akár 80 ezer lájkot is kaphatnak egy-egy jól sikerült klipre, és a kommentek száma is elérheti a több tízezret. Már a legnépszerűbb youtuberek között is csak elvétve találunk olyat, aki ismerős lehet a tévénézők vagy a nyomtatott sajótermékeket olvasók számára, a legsikeresebb tiktokkereket viszont csak a platform felhasználói ismerik.

 

 

Kalocsai Magdolna, Baross Gábor, Heszler Róbert

A bulvárlapos, televíziós, Facebook, Instagram, YouTube és TikTok toplisták és a hozzájuk kapcsolódó elemzések a Marketing&Media magazin legújabb számában érhetők el, ami már a Digitalstandon is megvásárolható.

- Hirdetés -

A KATEGÓRIA TOVÁBBI CIKKEI

Tovább növekedne a ŠKODA 2022-ben

A Covid-19-járvány és a félvezetőhiány ellenére is összesen 878 200 járművét szállította ki 2021 folyamán világszerte a ŠKODA AUTO. Közel 45 ezer darabos kiszállítási volumenével sikeresen mutatkozott be a piacon a tisztán elektromos ENYAQ...

Új terméket dob piacra a XIXO

A XIXO márka 2013-as alapítása óta büszke arra, hogy a folyamatosan változó és újdonságra szomjazó fogyasztóit különleges ízekkel és izgalmas termékekkel varázsolja el. Épp ezért nem meglepő, hogy a brand, a legtöbb italgyártóval ellentétben,...

A gazdaság erősödésével számolnak a cégvezetők

Világszerte a vezetők 77 százaléka szerint erősödni fog a globális gazdaság az előttünk álló évben, csupán 15 százalékuk számít visszaesésre. Erős összefüggés látható az ügyfélbizalom és a vezérigazgatói optimizmus, valamint a között, hogy történt-e...

Cápákkal fejlődhet tovább a digitális diákszövetkezet

A Quantum, Magyarország első digitális diákszövetkezete formálhatja át a fiatalok foglalkoztatásának jövőjét. A Start it @K&H inkubátorprogramban fejlődő és a Cápák között befektetőinek támogatását elnyerő csapat a pandémia idején alakult, de máris milliárdos forgalom...

A Toyota lett Európa második legnépszerűbb személyautó márkája

A Toyota Motor Europe európai Toyota és Lexus járműeladásai 1.076.300 darabot tettek ki 2021-ben, ami 8%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest, tükrözve a környezetbarát márkák iránti erős ügyfélkeresletet. Ezzel a Toyota...

Kriptovalutázó startupokat támadnak a hekkerek

Kis és közepes méretű vállalkozások elleni támadássorozatra bukkantak a Kaspersky szakértői. A fejlett állandó fenyegetésekkel támadó BlueNoroff hekkercsoport támadásai következtében az áldozatok komoly kriptovaluta-veszteségeket szenvednek el világszerte. A SnatchCrypto nevű kampány célpontjai olyan vállalatok,...

Karitatív kampánnyal segített az OMV

A karácsonyi szezonban tartott karitatív kampány eredményeképpen összesen több mint 5 millió forintot utal át az OMV a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára. A segélyszervezet a pénzt egy új mentőautó megvásárlásához használja fel. Ezzel az...

Új hírcsatornák a DirectNow kínálatában

Két új hírcsatornával bővültek a Direct Now alkalmazásban elérhető tartalmak, ezzel most már 96-ra emelkedett azon csatornák száma, melyek mobiltelefonon, tableten, laptopon vagy okostévén hozzáférhetőek a Direct One előfizetői számára. A Direct Now alkalmazás a...

Konferenciaszervezés: melyik részét érdemes profikra bízni? (x)

Egy konferencia sikerén számtalan dolog múlhat: erősítheti vagy akár gyengítheti is a cég hírnevét, bevételeit, megbízhatóságát. A siker azonban több lábon áll, melynek nagy része a szervezésben teljesedik ki. Fontos a helyszín, az előadók,...

Közös beszerzési stratégiát javasol a GVH

Lezárta a hazai médiaszolgáltatás és műsorterjesztés piacán végzett ágazati vizsgálatát a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A szervezet elemzése szerint az árak és a szolgáltatás minősége határozza meg leginkább a fogyasztói döntéseket, a kisebb szolgáltatóknak pedig...
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legolvasottabb

A Cápák között és a Tények áll az élen

Egyik a 18-49 éveseknél, másik a teljes lakosságnál bizonyult a hét legnézettebbjének. A főműsoridőben egész szoros volt a verseny az RTL Klub és a TV2 között. Az év első hetéhez képest mindkét vezető kereskedelmi csatorna...

Tovább növekedne a ŠKODA 2022-ben

A Covid-19-járvány és a félvezetőhiány ellenére is összesen 878 200 járművét szállította ki 2021 folyamán világszerte a ŠKODA AUTO. Közel 45 ezer darabos kiszállítási volumenével sikeresen mutatkozott be a piacon a tisztán elektromos ENYAQ...

Új terméket dob piacra a XIXO

A XIXO márka 2013-as alapítása óta büszke arra, hogy a folyamatosan változó és újdonságra szomjazó fogyasztóit különleges ízekkel és izgalmas termékekkel varázsolja el. Épp ezért nem meglepő, hogy a brand, a legtöbb italgyártóval ellentétben,...

A gazdaság erősödésével számolnak a cégvezetők

Világszerte a vezetők 77 százaléka szerint erősödni fog a globális gazdaság az előttünk álló évben, csupán 15 százalékuk számít visszaesésre. Erős összefüggés látható az ügyfélbizalom és a vezérigazgatói optimizmus, valamint a között, hogy történt-e...

Cápákkal fejlődhet tovább a digitális diákszövetkezet

A Quantum, Magyarország első digitális diákszövetkezete formálhatja át a fiatalok foglalkoztatásának jövőjét. A Start it @K&H inkubátorprogramban fejlődő és a Cápák között befektetőinek támogatását elnyerő csapat a pandémia idején alakult, de máris milliárdos forgalom...
- Hirdetés -

CMO

Fontos, hogy megmutassuk a pezsgő másik oldalát

Csomay András, marketing vezető, Törley Pezsgőpincészet   - Milyen évet zártok idén? - Ha ezt az évet jól le tudjuk hozni járványügyi szempontból, akkor nálunk a Törley Pezsgőpincészetben reményeink szerint vissza tudunk állni a COVID előtti időszakra....

A hitelesség egyre fontosabb

Sándor Gabriella, Libri-Bookline, marketing és kommunikációs igazgató fotó: Egyed Péter - A karácsony kiemelt időszaknak számít a könyvpiacon, az éves marketingbüdzsé mekkora részét költik el ilyenkor? - Az év utolsó három hónapja kereskedelmi és kommunikációs szempontból valóban...

Eljött a bátrak ideje

  Gál Judit, Danubius Hotels, marketing és kommunikációs igazgató   - Milyen év végére számítasz? Picit jobb lesz, mint a tavalyi hasonló időszak? - Össze sem hasonlíthatóak. A tavaly november olyan komoly szigorítást hozott, hogy fél évig...

A jövő év második felében lehet intenzívebb felfutás

Mocsai Zoltán, P Automobil Import Kft., marketing vezető - Mit tippelsz, milyen év lesz 2021 az autópiacon? Tavaly 128 000 új személyautót helyeztek forgalomba, idén kevesebb lesz? - Egy alapvetően felemás év az idei. Az év...

A vásárlási szokások örökre megváltoztak

Kanyó Roland, dm Kft., marketing és PR menedzser 133 milliárd forintos bevétellel zártátok az elmúlt üzleti évet, majdnem 10 százalékos plusszal. Gondolom ez a körülmények figyelembe vételével, elég jó eredménynek számít? Természetesen elégedettek vagyunk az elért...
- Hirdetés -

SzuperZöld

Zöld vállalást tett a Toyota és a Lexus

2035-re karbonsemleges lesz Európában a Toyota és a Lexus.A Toyota készen áll arra, hogy 2035-re nullára csökkentse az újonnan értékesített Toyota és Lexus járművek széndioxid-kibocsátását Nyugat-Európában, amelynek fontos lépcsőfoka lesz a legalább 50 százalékos,...

Zöld együttműködésben a TotalEnergies

A TotalEnergies és a Daimler Truck AG megállapodást írt alá az Európai Unió közúti árufuvarozásának szén-dioxid mentesítésére irányuló kötelezettségvállalásukról. A partnerek együttműködnek a hidrogénnel üzemeltetett nehéz tehergépjárművek ökoszisztémáinak fejlesztésében, egyrészt azzal a szándékkal, hogy...

Új technológiák pörgethetik fel a klímavédelmet

Hogyan segítheti a mesterséges intelligencia, az esővízgyűjtés és a közlekedési rendszerek gyökeres átalakítása a károsanyag-kibocsátás csökkentését – a többi között ez is kiderül a világ legfenntarthatóbb vállalatának választott Schneider Electric és a CNBC Catalyst...

DATA