A paralimpiai csapat hivatalos médiapartnere lett a Nemzeti Sportrádió

Partnerségi megállapodást jelentett be csütörtökön a Nemzeti Sportrádió és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB), az idei párizsi paralimpiai játékokat kiemelten közvetíti az adó.

Az MPB budapesti közgyűlésén Szöllősi György, az MTVA Sportkoordinációs Szerkesztőbizottságának elnöke jelentette be az együttműködést, amelynek révén bekapcsolódhatnak a rádióhallgatók a paralimpiai játékokba – írja az MTI az MTVA Sajtó és Marketing Irodájának tájékoztatása alapján.

„A Nemzeti Sport, ahogyan Atlanta óta minden nyári paralimpiáról, most is a helyszínről tudósít. Természetesen az M4 Sporton is folyamatosan követhetik majd a magyar sportolók szereplését, amellyel most először, nagy terjedelemben foglalkozik a Nemzeti Sportrádió is helyszíni tudósítói révén” - mondta Szöllősi György a megállapodás megkötésének jelentőségéről.

Szabó László, az MPB elnöke hangsúlyozta, a közmédia zászlóshajója lesz azon törekvésnek, és a magyar sportújságírók közössége mindent megtesz azért, hogy még nagyobb figyelem irányuljon a magyar paralimpikonokra a párizsi játékokon.

„Az M4 Sport és a Nemzeti Sportrádió már a tokiói olimpián magasra tett lécet is megemelve, korábban nem tapasztalt mennyiségű és minőségű tartalmat kínál majd a magyar paralimpiai csapatról. A Nemzeti Sport és más médiumok is helyszíni tudósítóval és fotóssal lesznek jelen, hogy mindig a legfrissebb tájékoztatást kaphassák a sportkedvelők" - részletezte Szabó László.

A paralimpián mintegy 4400 sportoló vesz részt. Magyarország eddig 11 sportágban 35 kvótát gyűjtött, hetet úszásban, hatot-hatot kajak-kenuban és kerekesszékes vívásban, négyet-négyet asztaliteniszben és atlétikában, kettőt-kettőt bocsában és sportlövészetben, egyet-egyet erőemelésben, íjászatban, kerékpárban és lovaglásban. A közlemény szerint várhatóan 40-45 magyar sportoló jut ki a paralimpiára, amelyet augusztus 28. és szeptember 8. között rendeznek meg a francia fővárosban.