Díjat nyert a Spektrum sorozata

A Golden Eagle Indie Filmfesztiválon a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat nyerte el a Spektrum saját gyártású sorozata, a „Tiltott Zónák”.

„Az elmúlt években számtalan alkalommal díjazták a Spektrum saját gyártású sorozatait a világ nagy fesztiváljain, így többek között a Jahorinai Dokumentumfilm Fesztiválon, a Mexikói Nemzetközi Filmfesztiválon, a New York Movie Awardson, vagy a Los Angeles Film Awardson is sikert arattak műsoraink. Nagyon örülünk, hogy Európa, Észak- és Dél-Amerika után a Tiltott Zónák ezúttal egy újabb kontinenst hódított meg, és Ázsiában is elismerték a munkánkat.” – mondta el Málnay B. Levente, az AMC Networks International vezérigazgatója.

A Spektrumon tavaly ősszel bemutatott sorozat – melynek gyártócége a FreerunMedia, producer-rendezője Vikárius-Horváth Szilvia – műsorvezetője Thuróczy Szabolcs, aki ezúttal olyan helyekre kalauzolta el a nézőket, ahova csak nagyon keveseknek van betekintése. A sorozat nem csak informatív, de szórakoztató is, hiszen a műsorvezető többek között vadászgépet vezet, elefántot pedikűröz és légiforgalmat is irányít.

Szabolcs nemcsak bejut extrém helyekre, hanem be is illeszkedik az adott helyszín, közösség napi rutinjába, gyakorlatilag egy napot együtt dolgozik velük, a dolgozók pedig extra próbatételek elé állítják a műsorvezetőt. Így a nézők mind jobban a kulisszák mögé látnak, és megismerhetik az adott különleges helyszín titkait.