- Hirdetés -

Dream bigger – a Post For Rent-sztori

|

- Hirdetés -

Fejlesztőcégként indultak, itthon ma leginkább talent management ügynökségként ismertek, saját produkciókkal is készülnek és a tévékkel is ringbe szállnának mint a legnagyobb közösségi médiára épülő médiaportfólió. De külföldön is nagyon elszántak: új influenszer ERP-szoftverük értékesítésétől sokat várnak a világpiacon. Íme a Post For Rent-sztori és ami mögötte van.

- Fejlesztőcégként indultatok, ám úgy tűnik, mintha most valami egészen más csinálnátok. Mi a cég fő profilja ma?

- Csiszár Gergő: Az, hogy ma teljesen mást csinálunk, az egy tévhit. Annyi történt, hogy itthon kizárólag a cégünk egy-két üzletága látható. Én mindig is ad-tech és data provider akartam maradni, és szerettem volna találni itthon egy kizárólagos ügynökséget, amely a rendszereinket és a know-how-nkat használva a helyi, magyar Post For Rent lett volna. De minden ügynökség lenézte az influenszereket és az egész piacot 2018 nyarán, ezért úgy döntöttünk, hogy csinálunk egy saját in-house „mintagazdaságot” az influenszermarketing minden lehetséges üzletágával, ami egy hibridmodellben a technológiára épül. Így a kezdetektől a tech és a human intelligence keveréke a Post For Rent, amin keresztül megmutatjuk a szakmának, hogy pontosan mit is néztek le akkor annyira. Semmit nem változott a fejlesztési tevékenységünk az indulás óta, ugyanannyi fejlesztőnk van, csak a belsős szoftvereink és az adatpontok száma lett sokkal több és nagyobb.

A Post For Rent cégcsoport profilja egy technológián alapuló human intelligence-szel kiegészített influenszermarketing-ügynökség. Adat-adat-adat! És olyan belsős rendszerek, amelyek lehetővé teszik 3-4 account managernek, hogy több milliárd forint értékben több mint 400 kampányt le tudjanak menedzselni 200-nál is több influenszerrel éves szinten. Az elmúlt egy évben itthon a legnagyobb hangsúlyt a talent manage ment üzletág fejlesztése adta, jelenleg 80 exclusive talentünk van, és a céljaink szerint a legnagyobb tévétársaságok mellé be fogunk érkezni mint a legnagyobb hazai, közösségi médiára épülő médiaportfólió, saját produkciókkal, 12–18 hónapon belül.

De aki azt hiszi, hogy a Post For Rentnek az az ambíciója, hogy az ügynökségi piacon versenyezzen, az félreérti a tevékenységünket. Egy AI kezdetben csupán arra használja az inputokat, hogy fejlődjön, tanuljon, aztán egyre gyorsabban fejlődik, főleg, ha egyre többen használják. Mi ugyanígy kezeljük és tanítjuk a rendszerünket. A lehető legtöbb piacról kell az input, de az input maga, ami jelen esetben az ügynökségi tevékenység, csak egy eszköz a rendszer fejlesztésére.

- Sokan nem értik, hogy ti most csak a magyar piacon dolgoztok, vagy van nemzetközi vetülete is a cégnek?

- Cs. G.: Az én figyelmem és a munkaidőm 80 százalékban a nemzetközi szinten is releváns szoftver- és egyéb termékfejlesztésekre összpontosul, és csak 20 százalék az, ami a hazai ügynökségi vagy talent managementre fókuszál. Minden második héten vagy üzletfejlesztek egy franchise-partnerünknél, vagy új piacok bekötésén tárgyalok külföldön. Jelenleg exkluzív franchise-szerződés formájában hét piac van bekötve. Sokkal jobban tetszik ez a modell, mint a SaaS-tevékenység, amit elkezdtünk, hogy subscriptionök formájában minél több felhasználónk legyen. Sokkal izgalmasabb egy-egy már érettebb céget átfordítani a saját piacán, és a helyi influenszermarketing iparág legnagyobb szereplőjévé megtenni. Csak hogy két franchise-partnert említsek, az egyik a Rafineri, egy 150 fős isztambuli ügynökség, amely a törökországi piacért felel. Az Effie-index alapján a világ ötödik most effective independent agencyje, több mint 200 díjjal (Cannes Lions, Effie, Kristal elma, Golden drum stb.). A GCC-régióért egy rijádi központú médiacsoport felel, amelyből az egyik portfóliócéget 2022 októberében vásárolták fel 280 millió dollárért. Ilyen méretű cégek tartják hasznosnak a szoftvereinket és az iparági know how-n kat. Ez jó érzéssel tölt el.

- Hogyan indult a cég, és ki miért felel?

- Cs. G.: A Post For Rent ötlete 2014 decemberében az ünnepek alatt fogalmazódott meg bennem. Nem új közösségimédia felületen gondolkodtam, hanem a legtöbbet használt felületek legnépszerűbb embereinek egy rendszerben való kezelésén. Óriási erőt és lehetőséget láttam az influenszerek mögötti audience adatok egy rendszerbe való betöltésében és elemzésében. A Király utcában béreltem akkor lakást, és a feleségem, akkor még barátnőm volt velem ott, amikor felrajzoltam sok-sok fehér papírra a Post For Rent képernyőterveit. Hogy a nevet melyikünk találta ki, a mai napig vita témája. 2015 januárjában elkészült ppt-ben az összes screen, ezt leadtam egy anyagban Norbinak, a fejlesztőnknek, 2015 decemberében pedig már az Ubernek csináltuk az első tranzakcióit. Mint alapító és a cégcsoport vezetője elsősorban azért felelek, hogy a kezdeti vízió, ha alakul is, fundamentálisan ne sérüljön, és mellette a tevékenységünk során felmerülő egyéb üzleti lehetőségek mellett se menjünk el csukott szemmel.

- Varga-Szilágyi Zsolt: A kezdetektől részt vettem a projektben mint „külsős tanácsadó”, és végül 2017 elején csatlakoztam a csapathoz COO-ként. Cégcsoport tekintetében COO posztot töltök be, így mind szoftverfejlesztésben, mind a hazai ügynökség operációjában tevékenyen részt veszek, a stratégiaalkotás, a marketing- és salesfeladatok támogatása is a feladataim közé tartozik.

- Kardos Norbert: 2015-ben kezdtem el egyedül fejleszteni munka és három gyermek mellett a marketplace-t, tipikus startup történet volt, rengeteg kihívással és küzdelemmel. Akkoriban nem volt a piacon még hasonló sem, szinte egyenként kellett mindenkit meggyőzni, hogy regisztráljon, az influenszermarketing még gyerekcipőben járt. Jelenleg minden informatikai feladatért én felelek és napi szinten részt veszek a fejlesztésben is.

- Régen a tévék voltak a legnagyobb celebgyárak meg a bulvárlapok. Most a közösségimédia-platformok. De a tévék még mindig nagyon erősek a talentek menedzselésében. El lehet vinni előlük a show-t?

- Cs. G.: Már elvittük! A fiatalabb generációra, gondolok itt a 40 év alattiakra, egyáltalán nincs minőségi talent managementje egyik népszerűbb kereskedelmi médiának sem. Azt gondolom, nem értették meg a közösségi média jelentőségét annak első fázisában, ettől függetlenül sokat dolgozunk a tévékkel a talentjeink képernyős szerepei miatt. A tévétársaságok a saját „in-house” talentszolgáltatásuk fejlesztésével kicsit elaludtak.

- V-Sz. Zs.: Csatlakozom Gergőhöz, már elvittük! Teljesen más modellel dolgozunk a talentmenedzsment területén, mint bármelyik másik hazai versenyző, mivel nálunk a figyelem középpontjában a kreátorok vannak, ezért tudtunk ilyen pozíciót fogni a piacon, és ezért lojálisak hozzánk és mi is hozzájuk.

- Milyen lesz az idei év? Mi mindent terveztek, és mit szeretnétek?

- Cs. G.: Már most, 5-6 hét alatt nagyon sok franchise-partneri látogatáson vagyok túl. Isztambul, Amszterdam, Dzsidda és most három hét Los Angeles, ahol egy nagyon fontos megállapodás megkötését várja tőlem a cég. Az már látszik, hogy az elmúlt évek munkája elhozta a lehetőséget, hogy a vízió már az idén részlegesen megvalósulhasson. Meglátásom szerint a cégcsoport életének legmeghatározóbb éve lesz 2023.

- K. N.: A NEXT rendszer fejlesztés alatt álló újabb moduljai révén a teljes munkafolyamat kezelhető, mérhető lesz. A cél, hogy ez a rendszer tényleg mindent is tudjon és maximálisan felhasználóbarát legyen.

- V-Sz. Zs.: Nagyon sikeres évet várok 2023-tól mind nemzetközi, mind hazai szinten. Itthon a célunk, hogy fejlesszük a szolgáltatásainkat, edukáljuk a piacot ügyfél- és talentoldalon, szakmai eseményeket szervezzünk, bővítsük a portfóliónkat és minél kreatívabb integrált kampányokat, valamint együttműködéseket tudhassunk magunknak az év során, amelyekben mindegyik fél megtalálta a céljait.

- Hogy képzelitek el a céget és magatokat mondjuk öt év múlva?

- Cs. G.: Never Let Anyone Know Your Next Move! De komolyra fordítva: a hivatalos válasz, hogy nemzetközi szinten egy nagy iparági integrátorrá szeretnénk válni a franchise-networkünkkel, illetve itthon a talent managementünkkel a legnagyobb elérésű médiaportfólió kívánunk lenni, amiben már dübörög a saját tartalomgyártási és produkciós láb. Ennek elindítása még nem időszerű a tesztjeink alapján, 12–18 hónap múlva visszatérünk rá, de így már nem csak az ügynökségeknek jelentünk majd konkurenciát.

- K. N.: Az iparágban meghatározó fontosságú (etalon) szoftvercégként szeretném látni magunkat a folyamatos innováció és a széles ügyfélkör révén.

- V-Sz. Zs.: Dream bigger! A világ egyik legnagyobb és legbefolyásosabb influenszer- és médiakonglomerátuma lesz a Post For Rent, több mint húsz franchisepartnerrel a világ minden táján.

 

Az interjú teljes terjedelmében a Marketing&Media magazin legújabb számában olvasható, ami már elérhető a Digitalstandon is, ide kattintva.

- Hirdetés -

A KATEGÓRIA TOVÁBBI CIKKEI

Egyre népszerűbbek az online szállásfoglaló platformok

Tovább növekedett az online platformokon az Európai Unióban lefoglalt vendégéjszakák száma 2023 második negyedévében az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat adatai szerint. A jelentés szerint az Airbnb, a Booking, az Expedia, vagy a...

Digitális hős lett a Praktiker webáruháza

A digitális hősök közé került a magyar tulajdonú Praktiker webáruháza a Forbes és a Google Digital Heroes listáján. A három közép-európai országban végzett felmérés alapján kiadott elismerést többek között az üzleti eredmények, teljesítménymérési adatok,...

Sokat spórolhatunk a tudatos vásárlással

Ha naponta nem is, de heti, kétheti rendszerességgel egészen biztosan mindenki betér egy drogériába, de tisztában vagyunk-e a termékek összetevőinek hatásával, a lejárati időkkel és hogy miért is jó egy natúr kozmetikum vagy egy...

Megváltoztatni a rendszert

A marketingnek el kell foglalnia a területet megillető méltó helyet a vállalat működésében, a marketingeseknek pedig láttatniuk kell a szerepüket az ügyfélélmény alakításában – hangsúlyozza Bánhegyi Zsófia, a legsikeresebb hazai marketingszakembereket bemutató Top50-es rangsor...

Közel ötödével nőnek a SVOD-bevételek az évtized végéig

Stabil növekedésre lehet számítani a streaming előfizetésekből származó bevételben a Digital TV Research friss előrejelzése szerint a következő években, a piac mérete 2029-re 127 milliárd dolláros lehet. A Netflix lesz a legnagyobb piaci szereplő...

Új néven folytatódik az ATV műsora

Október 3-tól új néven, megújult díszletben várja a nézőket az ATV A nap híre című műsora, amely ezentúl Akutál címmel kerül képernyőre keddtől-péntekig este. A műsorvezetők Krug Emília és Bodacz Balázs lesznek. Az Aktuál A...

Jó ügyért kampányol a Nestlé és a Tesco

Idén szeptember 28. és október 11. között újfent fut a Nestlé és a Tesco közös kampánya a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkájának támogatására. A kezdeményezés keretében a Nestlé a hazai Tesco hipermarketekben, valamint az áruházlánc...

Először nyerte el spanyol női rendező a San Sebastian-i filmfesztivál fődíját

Jaione Camborda nyerte el a San Sebastian-i nemzetközi filmfesztivál fődíját, az Arany Kagylót. A rendezvény 71 éves történetében első spanyol női rendezőként vehette át az elismerést. Az O Corno (Anyarozs) című naturalista dráma a nők...

Mesterséges intelligenciával segíti az élelmiszermentést az Auchan

Az Auchan Magyarország számára kiemelten fontos az élelmiszermentés, és már tíz éve különböző programokkal lép fel az élelmiszerpazarlás ellen. A jelenleg bevezetés alatt álló Smartway rendszerük segítségével a kiárusítási folyamatot lehet majd könnyebben optimalizálni,...

Új e-autó márka Magyarországon

A BYD (Build Your Dreams), a konnektorról tölthető (NEV azaz New Energy Vehicle) autók világelső gyártója és az akkumulátorgyártás meghatározó szereplője szerződést kötött első két márkakereskedő partnerével Magyarországon. A Wallis Motor – az AutoWallis...
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legolvasottabb

Titokzatos korba repít a Viasat History

Neves régészek és egyiptológusok segítségével repít vissza az időben a Viasat History – a történelmi csatorna október keddjeinek estéin a sokak által kedvelt ókori birodalmat, Egyiptomot emeli ki témaként. A főszerepet ezúttal Kleopátra és...

Egyre népszerűbbek az online szállásfoglaló platformok

Tovább növekedett az online platformokon az Európai Unióban lefoglalt vendégéjszakák száma 2023 második negyedévében az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat adatai szerint. A jelentés szerint az Airbnb, a Booking, az Expedia, vagy a...

Digitális hős lett a Praktiker webáruháza

A digitális hősök közé került a magyar tulajdonú Praktiker webáruháza a Forbes és a Google Digital Heroes listáján. A három közép-európai országban végzett felmérés alapján kiadott elismerést többek között az üzleti eredmények, teljesítménymérési adatok,...

Sokat spórolhatunk a tudatos vásárlással

Ha naponta nem is, de heti, kétheti rendszerességgel egészen biztosan mindenki betér egy drogériába, de tisztában vagyunk-e a termékek összetevőinek hatásával, a lejárati időkkel és hogy miért is jó egy natúr kozmetikum vagy egy...

Megváltoztatni a rendszert

A marketingnek el kell foglalnia a területet megillető méltó helyet a vállalat működésében, a marketingeseknek pedig láttatniuk kell a szerepüket az ügyfélélmény alakításában – hangsúlyozza Bánhegyi Zsófia, a legsikeresebb hazai marketingszakembereket bemutató Top50-es rangsor...
- Hirdetés -

Podcast

Az oktatás akkor jó, ha felkészít az életre

Milyen kihívások, trendek jellemzik ma az oktatástechnológiát, hogy befolyásolja a diákokat a digitalizáció, lemarad-e a gyerek, ha nincs okostelefonja? Ezeket a témákat is megvitatták a Business Lounge szeptember 13-ai adásában, melynek egyik vendége az...

A hitelesség alapvető faktor

Hogy fest 2023-ban egy kereskedelmi televízió talent managementje, hogyan járulnak hozzá a TV2-nél megforduló arcok a brand erősítéséhez, és fordítva: miért „éri meg” nekik, ha a csatorna menedzseli őket, mint influenszereket? Ezeket a kérdéseket...

Beépült a mindennapokba az élőzenei élmény

Ha nyár, akkor fesztiválok – de vajon magukhoz tértek már az itthoni rendezvények a Covid okozta sokkból? Szervezésről, jegyértékesítésről, kis és nagy rendezvényekről volt szó többek között a Business Lounge augusztus másodikai adásában, melynek...

Don't Miss

Megváltoztatni a rendszert

A marketingnek el kell foglalnia a területet megillető méltó helyet a vállalat működésében, a marketingeseknek pedig láttatniuk kell a szerepüket az ügyfélélmény alakításában – hangsúlyozza Bánhegyi Zsófia, a legsikeresebb hazai marketingszakembereket bemutató Top50-es rangsor...

Nincs felső határ egy konferencia esetén – interjú Csermely Ákossal

Kell-e félnünk a mesterséges intelligenciától, átveheti-e az MI a konferenciaszervezést, mennyi látogatót várnak idén az Internet Hungary-re – többek között erről is beszélt az mmonline.hu-nak adott interjúban Csermely Ákos. Az esemény főszervezője elárulta azt...

Formabontó ötletek

Az MI és a digitalizáció átszövi a mindennapjainkat, ami lehetőséget ad arra, hogy a meglévő erőforrásainkat a leghatékonyabban tudjuk használni – mondta el Pantl Péter a legsikeresebb hazai PR-szakembereket felvonultató Top50-es rangsor első helyezettje....

Magas szinten gondolkodni

Rendszeres reklámkocsmák, éjszakai városfutások, a szakmai kezdetek, a legnagyobb kihívások, miért lehet imádni a marketingszakmát – többek között ezekről beszélt az idei TOP50 marketinges rangsor élén végző Szabó Béla a Marketing&Media magazinnak adott interjúban....

Önazonos kreátorokon, márkakollaborációkon és az AI-on lesz a hangsúly 2024-ben is

Hat éve erősíti a Coca-Cola csapatát Mérő Ádám, lelkesedése pedig azóta is töretlen a világ legértékesebb, legvonzóbb, állítása szerint legjobb marketinggel rendelkező márkája iránt. A tizenöt évnyi ügynökségi oldalt cserélte a brand oldali ügyfélszékre,...
- Hirdetés -

SzuperZöld

Ezek a legfenntarthatóbb úticélok Magyarországon

Az emberiség megnyitotta a pokol kapuit - jelentette ki néhány nappal ezelőtt az ENSZ főtitkára, Antonio Guterres, hangsúlyozva, hogy jelenleg egy 2,8 fokos hőmérséklet emelkedés felé tartunk. De vajon hogyan ítélik meg az emberek...

Erre költött közel 3 milliárd forintot az AutoWallis

Elkészítette éves Zöld allokációs és hatás jelentését az AutoWallis Zöld Bizottsága, mely a társaság által két évvel ezelőtt kibocsátott 6,6 milliárd forint összegű, zöld kötvényekből befolyt forrás felhasználásáról és azok környezeti hatásairól szól. A...

Sokkal zöldebbek lehetnének az irodaépületek

Digitális épület- és energiagazdálkodási megoldások alkalmazásával, valamint elektrifikációval, illetve megújuló energiaforrások használatával és mikrohálózatok telepítésével akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását a Schneider Electric kutatása szerint. Az alacsony CO2-kibocsátású épületekre történő...

DATA

Labdarúgó Eb M4 Sport nézettség

Virágzik a sportturizmus, nagyot nőhet a szurkolók száma

Az Európa-szerte eltérő Covid-19 korlátozások ellenére is 60 százalékkal nőhet idén az új és visszatérő szurkolók száma a sporteseményeken az előző évhez képest. A Mastercard Sportgazdasági Indexe szerint egyre többen költenek olyan sportokra, melyeket...

Kisebbségben vannak a környezettudatos cégek

Bár jobban figyelnek a fenntarthatóságra a magyar nagyvállalatok, még mindig masszív kisebbségben vannak a környezettudatos cégek – többek között ez derül ki a K&H Bank felméréséből. A múlt év utolsó negyedében megkérdezett cégek majdnem...

Rekordmennyiségű reklám jelent meg tavaly a tévécsatornákon

2021-ben a teljes népesség naponta átlagosan 4 óra 54 percet töltött a tévékészülékek előtt, amely mindössze 1 perccel volt kevesebb, mint az egy évvel korábbi tévénézési idő – derül ki a Nielsen Közönségmérés adataiból....