- Hirdetés -

Dream bigger – a Post For Rent-sztori

|

- Hirdetés -

Fejlesztőcégként indultak, itthon ma leginkább talent management ügynökségként ismertek, saját produkciókkal is készülnek és a tévékkel is ringbe szállnának mint a legnagyobb közösségi médiára épülő médiaportfólió. De külföldön is nagyon elszántak: új influenszer ERP-szoftverük értékesítésétől sokat várnak a világpiacon. Íme a Post For Rent-sztori és ami mögötte van.

- Fejlesztőcégként indultatok, ám úgy tűnik, mintha most valami egészen más csinálnátok. Mi a cég fő profilja ma?

- Csiszár Gergő: Az, hogy ma teljesen mást csinálunk, az egy tévhit. Annyi történt, hogy itthon kizárólag a cégünk egy-két üzletága látható. Én mindig is ad-tech és data provider akartam maradni, és szerettem volna találni itthon egy kizárólagos ügynökséget, amely a rendszereinket és a know-how-nkat használva a helyi, magyar Post For Rent lett volna. De minden ügynökség lenézte az influenszereket és az egész piacot 2018 nyarán, ezért úgy döntöttünk, hogy csinálunk egy saját in-house „mintagazdaságot” az influenszermarketing minden lehetséges üzletágával, ami egy hibridmodellben a technológiára épül. Így a kezdetektől a tech és a human intelligence keveréke a Post For Rent, amin keresztül megmutatjuk a szakmának, hogy pontosan mit is néztek le akkor annyira. Semmit nem változott a fejlesztési tevékenységünk az indulás óta, ugyanannyi fejlesztőnk van, csak a belsős szoftvereink és az adatpontok száma lett sokkal több és nagyobb.

A Post For Rent cégcsoport profilja egy technológián alapuló human intelligence-szel kiegészített influenszermarketing-ügynökség. Adat-adat-adat! És olyan belsős rendszerek, amelyek lehetővé teszik 3-4 account managernek, hogy több milliárd forint értékben több mint 400 kampányt le tudjanak menedzselni 200-nál is több influenszerrel éves szinten. Az elmúlt egy évben itthon a legnagyobb hangsúlyt a talent manage ment üzletág fejlesztése adta, jelenleg 80 exclusive talentünk van, és a céljaink szerint a legnagyobb tévétársaságok mellé be fogunk érkezni mint a legnagyobb hazai, közösségi médiára épülő médiaportfólió, saját produkciókkal, 12–18 hónapon belül.

De aki azt hiszi, hogy a Post For Rentnek az az ambíciója, hogy az ügynökségi piacon versenyezzen, az félreérti a tevékenységünket. Egy AI kezdetben csupán arra használja az inputokat, hogy fejlődjön, tanuljon, aztán egyre gyorsabban fejlődik, főleg, ha egyre többen használják. Mi ugyanígy kezeljük és tanítjuk a rendszerünket. A lehető legtöbb piacról kell az input, de az input maga, ami jelen esetben az ügynökségi tevékenység, csak egy eszköz a rendszer fejlesztésére.

- Sokan nem értik, hogy ti most csak a magyar piacon dolgoztok, vagy van nemzetközi vetülete is a cégnek?

- Cs. G.: Az én figyelmem és a munkaidőm 80 százalékban a nemzetközi szinten is releváns szoftver- és egyéb termékfejlesztésekre összpontosul, és csak 20 százalék az, ami a hazai ügynökségi vagy talent managementre fókuszál. Minden második héten vagy üzletfejlesztek egy franchise-partnerünknél, vagy új piacok bekötésén tárgyalok külföldön. Jelenleg exkluzív franchise-szerződés formájában hét piac van bekötve. Sokkal jobban tetszik ez a modell, mint a SaaS-tevékenység, amit elkezdtünk, hogy subscriptionök formájában minél több felhasználónk legyen. Sokkal izgalmasabb egy-egy már érettebb céget átfordítani a saját piacán, és a helyi influenszermarketing iparág legnagyobb szereplőjévé megtenni. Csak hogy két franchise-partnert említsek, az egyik a Rafineri, egy 150 fős isztambuli ügynökség, amely a törökországi piacért felel. Az Effie-index alapján a világ ötödik most effective independent agencyje, több mint 200 díjjal (Cannes Lions, Effie, Kristal elma, Golden drum stb.). A GCC-régióért egy rijádi központú médiacsoport felel, amelyből az egyik portfóliócéget 2022 októberében vásárolták fel 280 millió dollárért. Ilyen méretű cégek tartják hasznosnak a szoftvereinket és az iparági know how-n kat. Ez jó érzéssel tölt el.

- Hogyan indult a cég, és ki miért felel?

- Cs. G.: A Post For Rent ötlete 2014 decemberében az ünnepek alatt fogalmazódott meg bennem. Nem új közösségimédia felületen gondolkodtam, hanem a legtöbbet használt felületek legnépszerűbb embereinek egy rendszerben való kezelésén. Óriási erőt és lehetőséget láttam az influenszerek mögötti audience adatok egy rendszerbe való betöltésében és elemzésében. A Király utcában béreltem akkor lakást, és a feleségem, akkor még barátnőm volt velem ott, amikor felrajzoltam sok-sok fehér papírra a Post For Rent képernyőterveit. Hogy a nevet melyikünk találta ki, a mai napig vita témája. 2015 januárjában elkészült ppt-ben az összes screen, ezt leadtam egy anyagban Norbinak, a fejlesztőnknek, 2015 decemberében pedig már az Ubernek csináltuk az első tranzakcióit. Mint alapító és a cégcsoport vezetője elsősorban azért felelek, hogy a kezdeti vízió, ha alakul is, fundamentálisan ne sérüljön, és mellette a tevékenységünk során felmerülő egyéb üzleti lehetőségek mellett se menjünk el csukott szemmel.

- Varga-Szilágyi Zsolt: A kezdetektől részt vettem a projektben mint „külsős tanácsadó”, és végül 2017 elején csatlakoztam a csapathoz COO-ként. Cégcsoport tekintetében COO posztot töltök be, így mind szoftverfejlesztésben, mind a hazai ügynökség operációjában tevékenyen részt veszek, a stratégiaalkotás, a marketing- és salesfeladatok támogatása is a feladataim közé tartozik.

- Kardos Norbert: 2015-ben kezdtem el egyedül fejleszteni munka és három gyermek mellett a marketplace-t, tipikus startup történet volt, rengeteg kihívással és küzdelemmel. Akkoriban nem volt a piacon még hasonló sem, szinte egyenként kellett mindenkit meggyőzni, hogy regisztráljon, az influenszermarketing még gyerekcipőben járt. Jelenleg minden informatikai feladatért én felelek és napi szinten részt veszek a fejlesztésben is.

- Régen a tévék voltak a legnagyobb celebgyárak meg a bulvárlapok. Most a közösségimédia-platformok. De a tévék még mindig nagyon erősek a talentek menedzselésében. El lehet vinni előlük a show-t?

- Cs. G.: Már elvittük! A fiatalabb generációra, gondolok itt a 40 év alattiakra, egyáltalán nincs minőségi talent managementje egyik népszerűbb kereskedelmi médiának sem. Azt gondolom, nem értették meg a közösségi média jelentőségét annak első fázisában, ettől függetlenül sokat dolgozunk a tévékkel a talentjeink képernyős szerepei miatt. A tévétársaságok a saját „in-house” talentszolgáltatásuk fejlesztésével kicsit elaludtak.

- V-Sz. Zs.: Csatlakozom Gergőhöz, már elvittük! Teljesen más modellel dolgozunk a talentmenedzsment területén, mint bármelyik másik hazai versenyző, mivel nálunk a figyelem középpontjában a kreátorok vannak, ezért tudtunk ilyen pozíciót fogni a piacon, és ezért lojálisak hozzánk és mi is hozzájuk.

- Milyen lesz az idei év? Mi mindent terveztek, és mit szeretnétek?

- Cs. G.: Már most, 5-6 hét alatt nagyon sok franchise-partneri látogatáson vagyok túl. Isztambul, Amszterdam, Dzsidda és most három hét Los Angeles, ahol egy nagyon fontos megállapodás megkötését várja tőlem a cég. Az már látszik, hogy az elmúlt évek munkája elhozta a lehetőséget, hogy a vízió már az idén részlegesen megvalósulhasson. Meglátásom szerint a cégcsoport életének legmeghatározóbb éve lesz 2023.

- K. N.: A NEXT rendszer fejlesztés alatt álló újabb moduljai révén a teljes munkafolyamat kezelhető, mérhető lesz. A cél, hogy ez a rendszer tényleg mindent is tudjon és maximálisan felhasználóbarát legyen.

- V-Sz. Zs.: Nagyon sikeres évet várok 2023-tól mind nemzetközi, mind hazai szinten. Itthon a célunk, hogy fejlesszük a szolgáltatásainkat, edukáljuk a piacot ügyfél- és talentoldalon, szakmai eseményeket szervezzünk, bővítsük a portfóliónkat és minél kreatívabb integrált kampányokat, valamint együttműködéseket tudhassunk magunknak az év során, amelyekben mindegyik fél megtalálta a céljait.

- Hogy képzelitek el a céget és magatokat mondjuk öt év múlva?

- Cs. G.: Never Let Anyone Know Your Next Move! De komolyra fordítva: a hivatalos válasz, hogy nemzetközi szinten egy nagy iparági integrátorrá szeretnénk válni a franchise-networkünkkel, illetve itthon a talent managementünkkel a legnagyobb elérésű médiaportfólió kívánunk lenni, amiben már dübörög a saját tartalomgyártási és produkciós láb. Ennek elindítása még nem időszerű a tesztjeink alapján, 12–18 hónap múlva visszatérünk rá, de így már nem csak az ügynökségeknek jelentünk majd konkurenciát.

- K. N.: Az iparágban meghatározó fontosságú (etalon) szoftvercégként szeretném látni magunkat a folyamatos innováció és a széles ügyfélkör révén.

- V-Sz. Zs.: Dream bigger! A világ egyik legnagyobb és legbefolyásosabb influenszer- és médiakonglomerátuma lesz a Post For Rent, több mint húsz franchisepartnerrel a világ minden táján.

 

Az interjú teljes terjedelmében a Marketing&Media magazin legújabb számában olvasható, ami már elérhető a Digitalstandon is, ide kattintva.

- Hirdetés -

A KATEGÓRIA TOVÁBBI CIKKEI

Így lehetünk sikeres streamerek

Az utóbbi pár évben hazánkba is nagy erőkkel robbant be a streaming piac, és egyre többen szeretnének belekóstolni a tartalomgyártás ezen formájába. De hogyan tudunk teljesen kezdőként elindulni ezen az úton? Az Euronics összegyűjtötte,...

Egyre távolodnak a nyugdíjas évek

A jelenlegi gazdasági bizonytalanság új dimenziót nyitott a dolgozók prioritásai és várakozásai terén – derül ki a Randstad legfrissebb, 34 piacon 35 ezer munkavállaló megkérdezésével zajlott Workmonitor kutatásából.A Randstad legfrissebb, 34 piacon 35,000 munkavállaló...

Teltház lesz vidéken húsvétkor

Már most 410 ezer vendégéjszaka-foglalást rögzítettek a magyarországi szálláshelyek húsvétra, ami 11 százalékkal több, mint tavaly. A foglalások 38 százaléka a fővárosba, 62 százaléka pedig vidékre érkezett. A nemzetközi turizmus visszatérő lendületét jelzi, hogy...

Női vállalkozásokat támogat a Visa

A Visa Magyarországon is elindítja Visa She's Next elnevezésű, női vállalkozások támogatására létrehozott globális programját. Öt nyertes magyar vállalkozónő egyenként 2.000.000 forint összegű támogatást, valamint egy éves mentorálást nyer. A győzteseket elismert szakértőkből és...

Ez lehet a marketing jövője

A SAS analitikai vállalata és a CMO Council hálózata közös kutatást publikált „Cracking Tomorrow’s CX Code” néven, amely megállapította, hogy 3 marketingvezetőből 2 szerint nagyon fontos a hibrid ügyfélélmény (CX) biztosítása a személyre szabottság,...

Ennyit költünk mobilra

A háztartások távközlési kiadásainak jelentős részét a mobiltelefon és az ahhoz kapcsolódó mobilinternet-szolgáltatások 11 ezer forintos díja teszi ki. Ez jellemzően két előfizetés költsége. Tízből kilenc család biztos, hogy előfizet a televízióra, melynek átlagosan...

Ötvenmillió embernek adna tiszta energiát a Schneider Electric

Világszinten közel 800 millió, Afrika Szaharától délre eső részén pedig több mint félmilliárd ember nem jut hozzá elektromos áramhoz, ami jelentős mértékben akadályozza a térség fejlődését. A Schneider Electric az elefántcsontparti Abidjanban tartott nemzetközi...
Kosaras Klaudia

Egy számjegyű növekedéssel számolunk – interjú Kosaras Klaudiával

Nagy büdzsévisszavágásokat nem tapasztaltunk, a szokásosnál több tender volt, és a nagyobb hirdetők mellett a kisebb szereplők is versenyt hirdettek, hogy mérsékeljék az árakat – mondta Kosaras Klaudia. Az Atmedia kereskedelmi igazgatója hangsúlyozta: noha...

Gundel Takács Gábor vezeti a tévés díjátadót

Újabb részlet derült ki a Televíziós Újságírók Díja holnapi gálaestje kapcsán, az esemény és az online közvetítés műsorvezetője Gundel Takács Gábor lesz. Idén 14 kategóriában hirdetnek majd győztest. (kiemelt fotó: Televíziós Újságírók Díja) Online közvetítések...

Kevés cég törődik a nők esélyegyenlőségével

A fenntarthatóságnak csupán egyik eleme a természeti környezet védelme, a gazdasági tevékenység környezetet károsító hatásainak tompítása. Ezzel egyenértékű annak a jelentősége, hogy a cégek mennyire vállalnak felelősséget az őket körülvevő társadalomért. A K&H fenntarthatósági...
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legolvasottabb

Amszterdamba repíthet a Red Bull

Látványos alkotások és meglepően szűk eszköztár: ez jellemzi a Red Bull Doodle Art nemzetközi pályázatát, amelynél papír, toll és a művész találkozásából születnek emlékezetes pályamunkák. A több, mint tíz éve életre hívott verseny már...

Így lehetünk sikeres streamerek

Az utóbbi pár évben hazánkba is nagy erőkkel robbant be a streaming piac, és egyre többen szeretnének belekóstolni a tartalomgyártás ezen formájába. De hogyan tudunk teljesen kezdőként elindulni ezen az úton? Az Euronics összegyűjtötte,...

Egyre távolodnak a nyugdíjas évek

A jelenlegi gazdasági bizonytalanság új dimenziót nyitott a dolgozók prioritásai és várakozásai terén – derül ki a Randstad legfrissebb, 34 piacon 35 ezer munkavállaló megkérdezésével zajlott Workmonitor kutatásából.A Randstad legfrissebb, 34 piacon 35,000 munkavállaló...

Teltház lesz vidéken húsvétkor

Már most 410 ezer vendégéjszaka-foglalást rögzítettek a magyarországi szálláshelyek húsvétra, ami 11 százalékkal több, mint tavaly. A foglalások 38 százaléka a fővárosba, 62 százaléka pedig vidékre érkezett. A nemzetközi turizmus visszatérő lendületét jelzi, hogy...

Női vállalkozásokat támogat a Visa

A Visa Magyarországon is elindítja Visa She's Next elnevezésű, női vállalkozások támogatására létrehozott globális programját. Öt nyertes magyar vállalkozónő egyenként 2.000.000 forint összegű támogatást, valamint egy éves mentorálást nyer. A győzteseket elismert szakértőkből és...

Podcast

Az e-kereskedelem nem elvesz, hanem átalakít és kiegészít

Ha nincs COVID, és nem beteg az ember annyira, hogy ne tudjon kimozdulni otthonról, milyen ingerküszöböt kell elérni ahhoz, hogy valaki automatikusan online akarjon vásárolni? Létezik-e tipikus online vásárló és miért jellemző ránk annyira...

A legfontosabb a brandhez való lojalitás építése

Vajon mik a közös pontok egy lapkiadó és egy kereskedelmi cég munkájában és hogyan alakultak a média- és tartalomfogyasztási, valamint vásárlási szokások az elmúlt években? Varga Anita, a Rossmann Magyarország marketingvezetője és Kovács Tibor,...

Húsz éve nem ilyen volt a vendéglátás

„Már a pandémia előtt is, azt követően pedig kifejezetten erős volt a munkaerőhiány”, ezt a problémát orvosolandó hozta létre Birizdó Ádám és Sebestyén Ádám a Giggle.hu-t. A Business Lounge január 31-ei adásában az alkalmi...

Don't Miss

Gördülékenyebben mennek a dolgok

Németországból érkezett az évi 50 milliárd forintos nettó árbevételt megközelítő CETIN Hungary élére Kübler-Andrási Judit, aki olyan magától értetődően beszél nemrég megszerzett vezérigazgatói pozíciójáról, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy nők nagy technológiai...

Közösségi királyok és királynők

A hazai piacon nagyjából egymillió körüli az üvegplafon, ami körül megáll a rajongótábor bővülése, és aki még nem tart itt, annak van lehetősége a növekedésre – nyilatkozta a Marketing&Media magazinnak Bradács András, a Front...

„Az erős márka kapcsolatban van a kimagasló üzleti teljesítménnyel” – interjú Szabó Melindával

Szabó Melinda, a Deutsche Telekom Signature CEO díjas Senior Vice President-je felfedte előttünk többek között a vállalat különböző marketingdöntései és kreatív nézetei mögött meghúzódó okokat is. Válaszai kapcsán nem csupán egy sikeres és innovatív...

Átalakuló lapkészítési elvek

Az átalakuló lapkészítési elvekről, a sztárhírek kiválasztásáról is beszélt Kolossváry Balázs a Marketing&Mediának adott interjúban. A Blikk és blikk.hu főszerkesztője szerint az Instagram és YouTube sztárok netes követői akkor sem vásárolnak print lapot, ha...

Kevésbé kelendő legendák

Hogyan hat egymásra az online és a print kiadvány, mennyire van esélyük az új címlapsztároknak arra, hogy évekig uralják a borítókat – többek között erről is beszélt Bokor Klára. A Kiskegyed, főszerkesztője elárulta azt...
- Hirdetés -

SzuperZöld

Ezért is drágulnak az élelmiszerek

Nem a klímaváltozás jelenti az egyedüli kihívást a növénytermesztés számára: Az input- és üzemanyag árak az egekben, csökken a jövedelmezőség. Ráadásul egyre gyakoribb a fagyás, jégverés, hirtelen váltakozó hideg- és hőhullámok, vagy épp a...

Mesterséges intelligencia teheti zöldebbé a vállalatokat

Egyre ambiciózusabb szén-dioxid-kibocsátáscsökkentési célokat fogalmaznak meg a vállalatok, azonban ahhoz, hogy érdemi lépéseket tegyenek a nettó zéró kibocsátás felé, precíz adatszolgáltatásra van szükségük: a mesterséges intelligencián alapuló megoldások már erre is megoldást nyújthatnak. Egyre...

A drogériákban is egyre fontosabb a környezettudatosság

Árérzékeny, kissé szkeptikus és nem igazán tájékozott a magyar lakosság a környezetbarát kozmetikai és higiéniai termékekkel kapcsolatban. A fiatalok számára az állatok védelme, az idősebbeknek pedig a hulladék minimalizálása a fontosabb termékválasztáskor – derül...

DATA

Labdarúgó Eb M4 Sport nézettség

Virágzik a sportturizmus, nagyot nőhet a szurkolók száma

Az Európa-szerte eltérő Covid-19 korlátozások ellenére is 60 százalékkal nőhet idén az új és visszatérő szurkolók száma a sporteseményeken az előző évhez képest. A Mastercard Sportgazdasági Indexe szerint egyre többen költenek olyan sportokra, melyeket...

Kisebbségben vannak a környezettudatos cégek

Bár jobban figyelnek a fenntarthatóságra a magyar nagyvállalatok, még mindig masszív kisebbségben vannak a környezettudatos cégek – többek között ez derül ki a K&H Bank felméréséből. A múlt év utolsó negyedében megkérdezett cégek majdnem...

Rekordmennyiségű reklám jelent meg tavaly a tévécsatornákon

2021-ben a teljes népesség naponta átlagosan 4 óra 54 percet töltött a tévékészülékek előtt, amely mindössze 1 perccel volt kevesebb, mint az egy évvel korábbi tévénézési idő – derül ki a Nielsen Közönségmérés adataiból....