Európai streaming-projektben az Amazon

Újraindítja Európában az MGM nemzetközi streamingszolgáltatását az Amazon, a társaság a tartalmi kínálat erősítése érdekében megállapodott a Lionsgate-el is. A cég olyan sorozatokkal igyekszik bevonzani az előfizetőket, mint a Mad Men, a Fekete vitorlák, de a Robotzsaru és a Doktor Szöszi filmes franchise-ok is elérhetők lesznek a platformon.

Az Amazon tavaly zárta le az MGM 8,5 milliárd dolláros felvásárlását és az idei év történései egyértelműen azt jelzik, hogy komoly terveik vannak a streaming piacon. A társaság januárban az Egyesült Államokban már elindította az MGM+-t, az európai piacon pedig az MGM+ International márka alatt indul majd az új streaming platform.

Az előfizetések számának növelése érdekében az Amazon az MGM+-on a Lionsgate és a Starz számos sorozatát és filmjét teszi elérhetővé a most megkötött megállapodásnak köszönhetően. A hivatalos tájékoztatás alapján az MGM+ International Németországban, Ausztriában, Olaszországban, Spanyolországban és Hollandiában lesz elérhető egyelőre az európai kontinensen.

A lépés azt jelenti, hogy az MGM+ International egy sor sorozatnak ad otthont, a már említett Mad Men és Black Sails mellett érkezik többek között a Black Mafia Family és a Nashville is a platformra. Azt egyelőre nem jelentették be, hogy milyen exkluzív Lionsgate tartalmak érkeznek majd az európai előfizetők bevonzására.

„Az MGM+ év eleji amerikai újraindítását követően jelentős előfizetői létszámnövekedést tapasztaltunk. További beruházásokat hajtunk végre a tartalom kapcsán, hogy kihasználjuk az ikonikus márka erejét, és felgyorsítsuk növekedésünket a nemzetközi SVOD piacon” - mondta el az együttműködés kapcsán Chris Brearton, a Prime Video Studios vállalati stratégiáért felelős alelnöke.