- Hirdetés -

Filmeseket díjazott a Sony

|

- Hirdetés -

A sokszínűséget díjazza a Sony Future Filmmaker Awards az első globális versenyén. A győztesek Brazíliából, Kínából, Kolumbiából, Olaszországból, Koreából és az Egyesült Királyságból érkeztek.

A Creo kihirdette a Sony Future Filmmaker Awards első díjátadójának győzteseit a kaliforniai Culver Cityben, a Sony Pictures Studio történelmi épületében, a Cary Grant Színházban tartott ünnepélyes ceremónia keretében. Az est házigazdája Denny Directo, az Entertainment Tonight tudósítója volt. Harminc filmkészítő kerülhetett be a hat kategória jelöltjei közé, majd hat győztest hirdettek ki az est folyamán. Minden alkotó egy Los Angeles-i utazást nyer, hogy részt vegyen a ceremónián, amelyet egy exkluzív, kétnapos, a Sony Pictures vezetői által vezetett, az iparágban történő elmélyült szakmai élményszerzés kísér. A győztesek emellett pénzjutalommal és Sony Digital Imaging készülékekkel gazdagodnak.

Filmkészítő

A Filmkészítő pályázat olyan eredeti alkotásokat díjaz, amelyek új nézőpontot hoznak a történetmesélésbe. A három kategória győztesei a Los Angeles-i utazáson és a workshop programon való részvételen kívül egy-egy FX9 Cinema Line kamerát (plusz objektívet) és 5000 dollárt (USD) nyernek.

A Fikció kategória győztesét Nicole Brown, a TriStar Pictures elnöke mutatta be:

● Dan Thorburn (Egyesült Királyság), Salt Water Town - A bezárás veszélye fenyegeti a csődbe jutott lakókocsiparkot, ezért a tulajdonos és fia összetűzésbe kerülnek a jövőt illetően, ami tragikus következményekkel jár.

A Nem-fikció kategória győztesét Nekesa Moody, a The Hollywood Reporter szerkesztőségi igazgatója jelentette be:

● Daniela Lucato (Olaszország), The Things You Don't Know About Me, Mom - A chilei Pinochet-rezsim egyik túlélője elképzeli, hogy elmondja édesanyjának mindazt, amit nem akart megtudni.

A Környezetvédelem kategória a Sony Pictures Television "Picture This" kezdeményezésével együttműködve valósult meg, amely a bolygó pozitív jövőjét kommunikáló kreativitást támogatja. A díjat Andi Gitow, az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) Szórakoztatóipari és Civil Társadalmi Kapcsolatokért felelős vezetője adta át:

● Pedro Furtado (Brazília), The Good Dolphins - Brazil halászok küzdenek egy delfincsapat megmentéséért, amely generációkon át segítette őket a munkájukban.

Diák filmkészítő

A Student Filmmaker verseny azokat a tehetségeket jutalmazza, akik hamarosan az iparágat fogják formálni. A két kategória győztese a Los Angeles-i utazáson és a workshop programon való részvételen kívül egy-egy FX6 Cinema Line kamerát (plusz objektívet) is nyer.

A Fikció kategóriában a győztest Cynthia Littleton, a Variety társ-főszerkesztője adta át:

● Mateo Salas (Antioquia Egyetem, Kolumbia), The Sun of the River - Egy család útja nyugtalanító fordulatot vesz, amikor egy paramilitáris csoport megállítja őket.

A Nem-fikció kategóriában a győztest Yosuke Aoki, a Sony Corporation Imaging Products & Solutions Marketing divíziójának vezetője mutatta be:

● Seonghoon Eric Park (Koreai Köztársaság, Boston University, USA), In Cod We Trust – A film az Egyesült Államok egyik legrégebbi és legnagyobb halászközösségének otthont adó New England-i Gloucester városának veszélyeztetett halászati kereskedelmét vizsgálja.

A jövő formálása

A Jövő Formálása versenyen a filmkészítőknek minden évben új technikai feladatot kell megoldaniuk. Idén a pályaműveket kizárólag okostelefonnal lehetett készíteni. A kategória győztese a Los Angeles-i utazáson és a workshopon való részvételen kívül a Sony Digital Imaging eszközök széles választékát és 2500 dollárt (USD) is nyer.

A győztesnek Neal Manowitz, a Sony Electronics, Sony US elnöke és COO-ja adta át a díjat:

● Pan Tianhong (Kontinentális Kína), Homework for Winter Vacation – Egy gyermek, aki a Kínai Újévre készülve édes dumplingot készít, igen kreatív módon.

A győzteseket egy szakértő vezetőkből álló zsűri választotta ki, amelynek elnöke a díjnyertes színházi, televíziós és filmrendező Justin Chadwick (Mandela: Hosszú út a szabadságig, A másik Boleyn lány, Tulipánláz). Az zsűriben a filmipar vezető és ünnepelt személyiségei is helyet kaptak, köztük Nicole Brown, a TriStar Pictures elnöke (The Woman King, Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody, Roald Dahl's Matilda the Musical); Jeremy Barber, a United Talent Agency filmes irodalmi és tehetségkutató részlegének partnere; és Sir Roger A. Deakins, Oscar-díjas operatőr (Blade Runner 2049, Skyfall, 1917).

“Nagy hatással volt rám az új filmkészítők hihetetlenül tehetséges generációjának széles skálája és sokszínűsége. A szenvedély és a kreativitás mértéke ámulatba ejtő volt, és nagyon nehéz feladatnak bizonyult a beküldött pályaművek kiválogatása! Alig várom, hogy lássam, hová vezet mindannyiuk karrierje, hiszen mindannyian rendkívüli potenciállal rendelkeznek ahhoz, hogy magasra törjenek az iparágban.” – méltatta Nicole Brown, a TriStar Pictures elnöke.

Sir Roger A. Deakins, Oscar-díjas operatőr elismerően nyilatkozta: Öröm volt részt venni a Sony Future Filmmaker Awards idei zsűrijében. A kollégámmal és feleségemmel, James-szel mindig örömmel nézzük új filmesek munkáit. Sok időt töltünk a feltörekvő tehetségek támogatásával weboldalunkon, podcastunkon és YouTube-csatornánkon (Team Deakins) keresztül. Örömmel vettünk részt ebben a programban, amely remélhetőleg új lehetőségeket teremt a feltörekvő filmkészítők számára. Nagyon tetszett nekünk, hogy a pályázatok ilyen széles skálán mozogtak, többek között az Egyesült Királyságból, Olaszországból, Koreából, Kolumbiából és Brazíliából is érkeztek pályázatok. Meggyőződésünk, hogy rengeteg ígéretes tehetség van odakint, és örömmel vettünk részt ennek elismerésében a díjátadón.

Örömömre szolgált, hogy részt vehettem a Sony Future Filmmaker Awards első zsűrijében, és hogy láthattam a sokszínű háttérrel rendelkező feltörekvő filmesek műveit. Remélhetőleg az idei győztesek inspirálni fogják a jövő évi és az azt követő évek győzteseit. – tette hozzá Jeremy Barber, a Motion Picture Literary and Talent, United Talent Agency partnere.

A ceremóniát követően a jelenlévő filmesek és a nyertesek egy kétnapos, a Sony Pictures vezetői által vezetett workshopokból és panelbeszélgetésekből álló ipari programon vesznek részt, amely a produceri, vágási és VFX, üzleti ügyek, színházi marketing, akvizíciók és egyéb témák köré csoportosul. A győztesek emellett exkluzív hozzáférést kapnak a Sony legmodernebb digitális médiaprodukciós központjához (DMPC).

Jeffrey Godsick, a Sony Pictures Entertainment globális partnerkapcsolatokért és márkamenedzsmentért felelős ügyvezető alelnöke, a Location Based Entertainment vezetője a következőket mondta a workshop programról: "Annak érdekében, hogy inspiráljuk és bátorítsuk a jövő filmkészítőit, izgatottan várjuk, hogy a Sony Pictures egy olyan workshop-sorozaton kalauzolja a résztvevőket, amely a játékfilmek készítésére és kiadására összpontosít a fejlesztési folyamattól a marketingen keresztül a forgalmazásig."

- Hirdetés -

A KATEGÓRIA TOVÁBBI CIKKEI

Így lehetünk sikeres streamerek

Az utóbbi pár évben hazánkba is nagy erőkkel robbant be a streaming piac, és egyre többen szeretnének belekóstolni a tartalomgyártás ezen formájába. De hogyan tudunk teljesen kezdőként elindulni ezen az úton? Az Euronics összegyűjtötte,...

Egyre távolodnak a nyugdíjas évek

A jelenlegi gazdasági bizonytalanság új dimenziót nyitott a dolgozók prioritásai és várakozásai terén – derül ki a Randstad legfrissebb, 34 piacon 35 ezer munkavállaló megkérdezésével zajlott Workmonitor kutatásából.A Randstad legfrissebb, 34 piacon 35,000 munkavállaló...

Teltház lesz vidéken húsvétkor

Már most 410 ezer vendégéjszaka-foglalást rögzítettek a magyarországi szálláshelyek húsvétra, ami 11 százalékkal több, mint tavaly. A foglalások 38 százaléka a fővárosba, 62 százaléka pedig vidékre érkezett. A nemzetközi turizmus visszatérő lendületét jelzi, hogy...

Női vállalkozásokat támogat a Visa

A Visa Magyarországon is elindítja Visa She's Next elnevezésű, női vállalkozások támogatására létrehozott globális programját. Öt nyertes magyar vállalkozónő egyenként 2.000.000 forint összegű támogatást, valamint egy éves mentorálást nyer. A győzteseket elismert szakértőkből és...

Ez lehet a marketing jövője

A SAS analitikai vállalata és a CMO Council hálózata közös kutatást publikált „Cracking Tomorrow’s CX Code” néven, amely megállapította, hogy 3 marketingvezetőből 2 szerint nagyon fontos a hibrid ügyfélélmény (CX) biztosítása a személyre szabottság,...

Ennyit költünk mobilra

A háztartások távközlési kiadásainak jelentős részét a mobiltelefon és az ahhoz kapcsolódó mobilinternet-szolgáltatások 11 ezer forintos díja teszi ki. Ez jellemzően két előfizetés költsége. Tízből kilenc család biztos, hogy előfizet a televízióra, melynek átlagosan...

Ötvenmillió embernek adna tiszta energiát a Schneider Electric

Világszinten közel 800 millió, Afrika Szaharától délre eső részén pedig több mint félmilliárd ember nem jut hozzá elektromos áramhoz, ami jelentős mértékben akadályozza a térség fejlődését. A Schneider Electric az elefántcsontparti Abidjanban tartott nemzetközi...
Kosaras Klaudia

Egy számjegyű növekedéssel számolunk – interjú Kosaras Klaudiával

Nagy büdzsévisszavágásokat nem tapasztaltunk, a szokásosnál több tender volt, és a nagyobb hirdetők mellett a kisebb szereplők is versenyt hirdettek, hogy mérsékeljék az árakat – mondta Kosaras Klaudia. Az Atmedia kereskedelmi igazgatója hangsúlyozta: noha...

Gundel Takács Gábor vezeti a tévés díjátadót

Újabb részlet derült ki a Televíziós Újságírók Díja holnapi gálaestje kapcsán, az esemény és az online közvetítés műsorvezetője Gundel Takács Gábor lesz. Idén 14 kategóriában hirdetnek majd győztest. (kiemelt fotó: Televíziós Újságírók Díja) Online közvetítések...

Kevés cég törődik a nők esélyegyenlőségével

A fenntarthatóságnak csupán egyik eleme a természeti környezet védelme, a gazdasági tevékenység környezetet károsító hatásainak tompítása. Ezzel egyenértékű annak a jelentősége, hogy a cégek mennyire vállalnak felelősséget az őket körülvevő társadalomért. A K&H fenntarthatósági...
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legolvasottabb

Amszterdamba repíthet a Red Bull

Látványos alkotások és meglepően szűk eszköztár: ez jellemzi a Red Bull Doodle Art nemzetközi pályázatát, amelynél papír, toll és a művész találkozásából születnek emlékezetes pályamunkák. A több, mint tíz éve életre hívott verseny már...

Így lehetünk sikeres streamerek

Az utóbbi pár évben hazánkba is nagy erőkkel robbant be a streaming piac, és egyre többen szeretnének belekóstolni a tartalomgyártás ezen formájába. De hogyan tudunk teljesen kezdőként elindulni ezen az úton? Az Euronics összegyűjtötte,...

Egyre távolodnak a nyugdíjas évek

A jelenlegi gazdasági bizonytalanság új dimenziót nyitott a dolgozók prioritásai és várakozásai terén – derül ki a Randstad legfrissebb, 34 piacon 35 ezer munkavállaló megkérdezésével zajlott Workmonitor kutatásából.A Randstad legfrissebb, 34 piacon 35,000 munkavállaló...

Teltház lesz vidéken húsvétkor

Már most 410 ezer vendégéjszaka-foglalást rögzítettek a magyarországi szálláshelyek húsvétra, ami 11 százalékkal több, mint tavaly. A foglalások 38 százaléka a fővárosba, 62 százaléka pedig vidékre érkezett. A nemzetközi turizmus visszatérő lendületét jelzi, hogy...

Női vállalkozásokat támogat a Visa

A Visa Magyarországon is elindítja Visa She's Next elnevezésű, női vállalkozások támogatására létrehozott globális programját. Öt nyertes magyar vállalkozónő egyenként 2.000.000 forint összegű támogatást, valamint egy éves mentorálást nyer. A győzteseket elismert szakértőkből és...

Podcast

Az e-kereskedelem nem elvesz, hanem átalakít és kiegészít

Ha nincs COVID, és nem beteg az ember annyira, hogy ne tudjon kimozdulni otthonról, milyen ingerküszöböt kell elérni ahhoz, hogy valaki automatikusan online akarjon vásárolni? Létezik-e tipikus online vásárló és miért jellemző ránk annyira...

A legfontosabb a brandhez való lojalitás építése

Vajon mik a közös pontok egy lapkiadó és egy kereskedelmi cég munkájában és hogyan alakultak a média- és tartalomfogyasztási, valamint vásárlási szokások az elmúlt években? Varga Anita, a Rossmann Magyarország marketingvezetője és Kovács Tibor,...

Húsz éve nem ilyen volt a vendéglátás

„Már a pandémia előtt is, azt követően pedig kifejezetten erős volt a munkaerőhiány”, ezt a problémát orvosolandó hozta létre Birizdó Ádám és Sebestyén Ádám a Giggle.hu-t. A Business Lounge január 31-ei adásában az alkalmi...

Don't Miss

Gördülékenyebben mennek a dolgok

Németországból érkezett az évi 50 milliárd forintos nettó árbevételt megközelítő CETIN Hungary élére Kübler-Andrási Judit, aki olyan magától értetődően beszél nemrég megszerzett vezérigazgatói pozíciójáról, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy nők nagy technológiai...

Közösségi királyok és királynők

A hazai piacon nagyjából egymillió körüli az üvegplafon, ami körül megáll a rajongótábor bővülése, és aki még nem tart itt, annak van lehetősége a növekedésre – nyilatkozta a Marketing&Media magazinnak Bradács András, a Front...

„Az erős márka kapcsolatban van a kimagasló üzleti teljesítménnyel” – interjú Szabó Melindával

Szabó Melinda, a Deutsche Telekom Signature CEO díjas Senior Vice President-je felfedte előttünk többek között a vállalat különböző marketingdöntései és kreatív nézetei mögött meghúzódó okokat is. Válaszai kapcsán nem csupán egy sikeres és innovatív...

Átalakuló lapkészítési elvek

Az átalakuló lapkészítési elvekről, a sztárhírek kiválasztásáról is beszélt Kolossváry Balázs a Marketing&Mediának adott interjúban. A Blikk és blikk.hu főszerkesztője szerint az Instagram és YouTube sztárok netes követői akkor sem vásárolnak print lapot, ha...

Kevésbé kelendő legendák

Hogyan hat egymásra az online és a print kiadvány, mennyire van esélyük az új címlapsztároknak arra, hogy évekig uralják a borítókat – többek között erről is beszélt Bokor Klára. A Kiskegyed, főszerkesztője elárulta azt...
- Hirdetés -

SzuperZöld

Ezért is drágulnak az élelmiszerek

Nem a klímaváltozás jelenti az egyedüli kihívást a növénytermesztés számára: Az input- és üzemanyag árak az egekben, csökken a jövedelmezőség. Ráadásul egyre gyakoribb a fagyás, jégverés, hirtelen váltakozó hideg- és hőhullámok, vagy épp a...

Mesterséges intelligencia teheti zöldebbé a vállalatokat

Egyre ambiciózusabb szén-dioxid-kibocsátáscsökkentési célokat fogalmaznak meg a vállalatok, azonban ahhoz, hogy érdemi lépéseket tegyenek a nettó zéró kibocsátás felé, precíz adatszolgáltatásra van szükségük: a mesterséges intelligencián alapuló megoldások már erre is megoldást nyújthatnak. Egyre...

A drogériákban is egyre fontosabb a környezettudatosság

Árérzékeny, kissé szkeptikus és nem igazán tájékozott a magyar lakosság a környezetbarát kozmetikai és higiéniai termékekkel kapcsolatban. A fiatalok számára az állatok védelme, az idősebbeknek pedig a hulladék minimalizálása a fontosabb termékválasztáskor – derül...

DATA

Labdarúgó Eb M4 Sport nézettség

Virágzik a sportturizmus, nagyot nőhet a szurkolók száma

Az Európa-szerte eltérő Covid-19 korlátozások ellenére is 60 százalékkal nőhet idén az új és visszatérő szurkolók száma a sporteseményeken az előző évhez képest. A Mastercard Sportgazdasági Indexe szerint egyre többen költenek olyan sportokra, melyeket...

Kisebbségben vannak a környezettudatos cégek

Bár jobban figyelnek a fenntarthatóságra a magyar nagyvállalatok, még mindig masszív kisebbségben vannak a környezettudatos cégek – többek között ez derül ki a K&H Bank felméréséből. A múlt év utolsó negyedében megkérdezett cégek majdnem...

Rekordmennyiségű reklám jelent meg tavaly a tévécsatornákon

2021-ben a teljes népesség naponta átlagosan 4 óra 54 percet töltött a tévékészülékek előtt, amely mindössze 1 perccel volt kevesebb, mint az egy évvel korábbi tévénézési idő – derül ki a Nielsen Közönségmérés adataiból....