Hétmilliárd streaming percet hozott az olimpia

Minden platformon rekord nézettséget ért el a Warner Bros. Discovery a 2024-es párizsi olimpiai játékok során. Összesen több mint 215 millió ember nézte az olimpiai tartalmakat Európában a Warner Bros. Discovery platformjain - ez 23 százalékkal több, mint a 2020-as tokiói olimpia alkalmával.

A Max közelmúltbeli, 25 európai piacon való bevezetésének köszönhetően a Párizs 2024 volt az első igazi „streaming olimpia” kontinensünkön, hiszen több ember több olimpiai tartalmat nézett hosszabb ideig, mint valaha. A legfontosabb eredmények:

Összesen több mint 215 millió ember nézte az olimpiai tartalmakat Európában a Warner Bros. Discovery platformjain - ez 23 százalékkal több, mint a 2020-as tokiói olimpia alkalmával. Ez magában foglalja a Max és a discovery+ szolgáltatásokat, valamint az Eurosport TV-csatornákat és az ingyenes tévécsatornákat Norvégiában (TVNorge), Svédországban (Kanal 5) és Finnországban (Kutonen, TV5).

Több mint 7 milliárd percet streamelték az olimpiai játékokat - ez hatszor annyi, mint a 2020-as tokiói olimpia alatt. Rekordot döntött augusztus 4., vasárnap, amikor 600 millió percet streamelték egyetlen nap alatt az olimpiai tartalmakat a Max és a discovery+ előfizetők. A nap eseményei közé tartozott a férfiak 100 méteres döntője, a Novak Djokovic - Carlos Alcaraz férfi tenisz aranymérkőzés, az úszóversenyek utolsó napja, valamint a női országúti kerékpárverseny.

Négyszer annyi egyedi néző volt a Warner Bros. Discovery streaming platformjain (beleértve a Max és a discovery+ szolgáltatásokat) az olimpiai játékok alatt, mint az utolsó nyári olimpián. Az új fizetős streaming előfizetők száma már a párizsi ötkarikás játékok negyedik napja után (2024. július 27. - július 30.) meghaladta a teljes 2020-as tokiói olimpia során előfizetők számát. A teljes olimpia alatt pedig 77 százalékkal lett több új fizetős streaming előfizető, mint a 2020-as tokiói olimpia idején.

Magyarországon a megtekintett órák alapján a legnézettebb sportesemények az olimpia alatt a Eurosport 1-en az atlétika, úszás és szertorna, míg a Max streaming felületen az atlétika, úszás, kézilabda voltak.

A 2023 januárjában bejelentett új megállapodás értelmében a Warner Bros. Discovery továbbra is az egyetlen hely, ahol a játékok minden pillanata elérhető streaming és digitális platformjain, és teljes TV-jogokkal rendelkezik. Ez magában foglalja a 2026-os Milánó Cortina téli olimpiai játékokat, a 2028-as Los Angeles-i olimpiai játékokat, a 2030-as Francia Alpok téli olimpiai játékait és a 2032-es Brisbane-i olimpiai játékokat.