Induló vállalkozásokat vár a Design Terminal

Augusztus 7-ig várja az induló vállalkozások jelentkezését az innovációs ügynökség. A női alapítókra fókuszáló Womentoring idén külön programként indul el.

Optimista startup alapító vagy? Van egy szuper, világmegváltó ötleted? Erős a vállalkozásod társadalmi hatása? Augusztus 7-ig várja jelentkezésedet Mentorprogramjába a Design Terminal, vagyis Közép-Európa vezető innovációs ügynöksége, amely története során már több, mint 200 programban mutatott irányt több, mint 2000 startupnak.

Az első rosta alapján bekerült startupok egy háromnapos Power Campen, vagyis kiválasztó táborban vesznek részt, és többek közt mentorálással, pitch felkészítővel gazdagodnak majd. Ezután a leginkább rátermett csapatok egy háromhónapos, intenzív képzésen fejlődhetnek. A Design Terminal most is személyre szabott mentorálással, hazai és nemzetközi szakemberek közreműködésével, többek között termék-, és üzletfejlesztésben, kommunikációban, értékesítésben, pénzügyi tervezésben segíti az induló vállalkozások fejlődését. A képzések mellett a résztvevők egy összetartó alumni közösség tagjaivá is válnak.

A női vállalkozóknak idén külön program indul

Három éve hívta életre a Womentoring kezdeményezést a Design Terminal. A kifejezetten a női vállalkozókra fókuszáló elem mára olyan népszerű lett, hogy a 2022-es őszi szemeszterben már önálló programot szentelnek neki. A Womentoringra augusztus 8-án indul a toborzás. Azoknak a kismamáknak és édesanyáknak a jelentkezését várják, akik rendelkeznek egy startup ötlettel vagy már elindították vállalkozásukat, de hiányzik a megfelelő üzleti tudásuk, esetleg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy belevágjanak a megvalósításba.