Itt a Zsenge Penge, már megy az előregisztráció

Új versenyt indított a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) Zsenge Penge néven, kimondottan a 30 évnél fiatalabb tehetségeket megcélozva. A versenyre június 4-ig lehet előnevezni, június 7-én pedig már indul a megmérettetés.

A verseny a Kreatív Utánpótlás (KRU) keretében fut majd, és a kiírás szerint főiskolásokat, egyetemistákat, szabadúszókat vagy a 30. életévét még be nem töltött ügynökségi fiatalokat, illetve a 30 évesnél fiatalabb, de az adott szakterületen legfeljebb 3 éve dolgozók nevezését várják. A nevezés ingyenes és a teljes verseny online zajlik majd.

A nevezés ingyenes és összesen hat kategóriában – Stratégia (egyéni- vagy páros verseny), Copy (egyéni verseny), Design (egyéni verseny), Film brief (páros verseny) és Cyber (páros verseny), PR (páros verseny) és Film – lehet indulni, egy ember több kategóriában is rajthoz állhat. A kiírás szerint a verseny koncepcióhoz tartozik, hogy a kategóriák egymásra épülnek. Vagyis a stratégia versenyen megszületik a stratégia és a kreatív brief, ez alapján a copy versenyzők írnak névjavaslatot és szlogent a termékre, amire a design versenyzők készítenek arculatot, és amire a film, PR, cyber versenyzők készítenek kampányt/kampányelemeket.

A végeredmény a szakmai zsűri döntése alapján alakul ki. A győztesek meghívást kapnak a 2021-es Arany Penge díjátadóra, és az egyes kategóriák nyertesei ott vehetik át elismerésüket. Emellett belépőjegyet és repülőjegyet biztosítanak számukra a D&AD 2022-es fesztiválra, amennyiben a pandémiás helyzet miatt a 2022-es D&AD nem kerül megrendezésre, akkor egy hasonló színvonalú és költségekben is egyenértékű szakmai fesztiválra átváltható.