Két év múlva többet költenek a britek streamingre, mint tévéelőfizetésre

A PwC legfrissebb elemzése szerint az Egyesült Királyságban a szórakoztató és média (E&M) ágazat 2027-re várhatóan 100 milliárd font bevételt fog termelni. A streaming előfizetésekből származó bevétel négy év alatt harmadával bővülhet.

A PwC Global Entertainment & Media (E&M) Outlook 2023-2027 című jelentése szerint az E&M bevételek idén elérik a 85 milliárd fontot az Egyesült Királyságban, a következő négy évben pedig évente átlagosan 4 százalékos fejlődéssel lehet számolni. A PwC megjegyzi, hogy az általános növekedés ellenére a fejlődés mértéke a változó gazdasági feltételek miatt várhatóan évről évre ingadozni fog.

A streaming előfizetésekből származó bevétel az előrejelzés szerint az idei 3,6 milliárd fontról 2027-re 4,7 milliárd fontra nő. A várakozások szerint 2025-ben a streaming már megelőzi a lineáris tévéelőfizetést bevételi szempontból, előbbi 4,2 milliárd, utóbbi 4,1 milliárd fontot hoz a szigetországban abban az évben.

„2022 kihívásokkal teli év volt az Egyesült Királyság szórakoztató- és médiaipara számára, mivel a gazdaság nehezen tért vissza a normális kerékvágásba. A folyamatos változások és zavarok közepette az iparág átértékelte stratégiáit és az alaptevékenységekre összpontosított újra. Az E&M piacon évek óta megfigyelhető a technológiai fejlődés által inspirált elmozdulás a digitális és mobil platformok felé. Idén azonban nagyon gyorsan egy új erő került a figyelem középpontjába: a generatív mesterséges intelligencia. A jövőben a vezetőknek holisztikusan kell értékelniük és elfogadniuk az MI potenciális erejét, mint a termelékenység és a kreativitás elősegítőjét” - fogalmazott Mary Shelton Rose, a PwC partnere, a társaság Technológia, Média, Távközlés területért felelős vezetője az Egyesült Királyságban.