Közel ötmilliárd dolláros veszteség a Disney-nél

Alaposan megtépázta a The Walt Disney Company-t üzleti szempontból a koronavírus-járvány a társaság most nyilvánosságra hozott adatai szerint, a június 27-én zárult üzleti negyedévben több mint 8 milliárd dollárral csökkent a bevételük és közel ötmilliárd dolláros veszteséget hoztak össze. A streaming megoldásuk ugyanakkor jól teljesít és kiderült az is, hogy mi a tervük az élőszereplős Mulan filmmel.

A június 27-én zárult harmadik üzleti negyedévben 11,78 milliárd dolláros bevételt ért el a The Walt Disney Company, ami 42 százalékos csökkenést jelent az egy évvel korábbihoz képest. A cég üzemi szinten 4,8 milliárd dolláros veszteséget könyvelt el, míg az adózott eredmény mutatóban 4,7 milliárd dolláros volt a veszteség.

A meglehetősen rossz pénzügyi adatok természetesen a koronavírus-járvány hatásaira vezethetők vissza, hiszen például a szórakoztató parkok és termékek esetében 85, míg a filmstúdióknál 55 százalékos csökkenés volt éves szinten. A társaság média hálózata egészen jól kezelte a válságot, mindössze két százalékos mínuszt hoztak össze az április-júniusi időszakban az egy évvel korábbihoz képest.

A globális trendeknek megfelelően a társaság streaming megoldásai jól teljesítenek, a tavaly novemberben rajtolt Disney+ például már 58 millió előfizetővel bír.

Bob Chapek, a cég nemrég kinevezett új vezérigazgatója a negyedéves eredmények bemutatása mellett beszélt a tervekről is. A vállalat az Egyesült Államokon kívüli piacokon egy új streaming márka elindítására készül Star néven. Kiderült az is, hogy mik a terveik az idei nyár egyik nagy dobásának tervezett, de többször elhalasztott, élőszereplős Mulan filmmel. Ahol nyitva tartanak a mozik, ott a filmszínházakban vetítik majd az alkotást, ahol pedig már van Disney+ szolgáltatás, ott a felhasználók egyszeri fizetés fejében nézhetik meg a filmet. Egyelőre egy 29,99 dolláros árat állapítottak meg, de a bejelentés szerint lesznek piacok, ahol kismértékben eltérnek majd a díjak.