Lementettem magamnak egy utolsó képet

Várkonyi Balázs TOP25

A pandémia alatt lemenedzselni az Extreme Digital és az eMAG fúzióját, majd egy gazdasági válsághelyzethez igazítani a lehetőségeinket alaposan próbára tette a vezetői képességeimet – mondta el Várkonyi Balázs. Az eMAG Magyarország igazgatótanácsának elnöke azt is elárulta, hogy az Extreme Digital oldalának lekapcsolása előtti napon lementett magának egy utolsó képet emlékül.

- Mire vagy a legbüszkébb az elmúlt egy évből, ami veled és a cégeddel történt?

- Egy fontos új szolgáltatás kiépítésére: az Easybox-csomagautomaták már több mint 600 helyszínen érhetők el országosan, amivel egy nagyszerű és egyedi szolgáltatást tudunk adni a vásárlóinknak. Ezen túl rekord gyorsasággal, kevesebb mint egy év alatt létrehoztuk Magyarország egyik legnagyobb online kereskedelmi raktárát, ami egy 117 ezer négyzetméteres alapterületű bázis.

- Mi volt a legnagyobb kihívás az elmúlt egy évben?

- A pandémia alatt lemenedzselni az Extreme Digital és az eMAG fúzióját, majd rögtön ezt követően egy gazdasági válsághelyzethez igazítani a lehetőségeinket alaposan próbára tette a vezetői képességeimet. Gondolom, nem vagyok egyedül ezzel.

- Kivezettétek a piacról az Extreme Digital márkát, amelynek a társalapítója és az arca voltál évtizedekig. Hogyan élted ezt meg?

- A racionális énem logikusnak tartotta, hogy beolvasztjuk a műszaki specialista márkánkat a jóval nagyobb termékpalettával dolgozó eMAG-ba, de a www.edigital.hu oldal leállítása előtti napon, éjfél előtt egy perccel lementettem magamnak egy utolsó képet emlékül. Az Extreme Digital tudása, munkatársai és ügyfelei is az eMAG platformján mennek tovább, ami egy még erősebb bázist ad a magyarországi piacvezető szerep megtartásához.

- Milyen lesz 2023, mit vársz a következő évtől?

- Nem lesz könnyű, de bizakodók vagyunk. Az online kereskedelem, azt gondolom, erősödni fog ebből a válságból, és ez jó lehetőség a teljes iparágnak. Jövőre a logisztikai, valamint az ügyfélcentrikus szolgáltatásaink tovább fejlődnek, így az ügyfeleinknek továbbra is versenyképes és komfortos vásárlási élményt tudunk biztosítani.