Megdobja a nézőszámokat a foci VB

Több országban is kiugró televíziós nézettségi adatok hozott a katari világbajnokság első fele a FIFA közlése szerint. Japánban a Costa Rica elleni meccs, Hollandiában pedig az Ecuador elleni döntetlen produkált extra számokat.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) tájékoztatása szerint több televíziós piacon is kiváló eredményeket hozott a mostani labdarúgó világbajnokság közvetítése, már a csoportkör mérkőzései alatt is. Az eddig hatalmas meglepetést okozó Japán Costa Rica elleni mérkőzését átlagosan 36,37 millióan követték a tévéképernyők előtt az ázsiai szigetországban, ez több mint 10 millióval volt több, mint a Németország elleni nyitómeccs, amelyen győztek, illetve 74 százalékkal múlta felül a 2018-as VB csoportkörének átlagos nézettségét.

Dél-Koreában az Uruguay elleni meccset 11,14 millióan nézték tévében, ez 97 százalékos növekedés a 2014-es brazíliai VB és 18 százalékos a 2018-as oroszországi torna csoportkörének átlagos nézettségéhez képest. Spanyolországban a németek elleni összecsapást 11,9 millióan nézték, ez több, mint az előző VB bármelyik csoportkörös meccsének nézettsége.

Hollandiában az éppen televíziót nézők 76,6 százaléka követte a szurkolók számára valószínűleg csalódást jelentő 1:1-es döntetlent Ecuador ellen.

A katari foci VB itthon is megkavarta a nézettségi versenyt, ahogyan arról az mmonline.hu is beszámolt. A november 21-27-i héten nagyot ugrott az M4 Sport nézettsége. Ez azt eredményezte, hogy a csatorna a 18-49-es és a 18-59-es korcsoportban is nyerte azt a hetet, igaz a teljes lakosságban a TV2 így is megelőzte. A legnézettebb műsor a 18-59 éveseknél egy VB meccs közvetítése lett, míg a teljes lakosságot tekintve a negyedik helyre tudott feljönni egy közvetítés.