- Hirdetés -

Nagyon megugrott az elektromos autók eladása a BMW-nél

|

- Hirdetés -

2022 januárja és márciusa között a müncheni központú vállalatcsoport világszerte összesen 596 907 darab új autót értékesített, amelyben a tisztán elektromos meghajtású modellek portfólióját 149,2 százalékkal nagyobb érdeklődés övezte, mint egy évvel korábban.

A BMW Group több mint kétszer annyi tisztán elektromos meghajtású BMW és MINI modellt adott el 2022 első negyedévében, mint az előző esztendő megegyező időszakában: a 35 289 darab zéró emissziójú autó a 2021 első negyedévében produkált értékesítési teljesítmény 149,2 százaléka. A legkorszerűbb hajtáslánc-technológiák rendkívül széles portfóliójának köszönhetően a BMW Group mindegyik piacán képes kiszolgálni ügyfelei eltérő mobilitási igényeit, amely az idei esztendő első három hónapjában világszerte 596 907 darab új BMW, MINI és Rolls-Royce modellre érkező megrendelésben teljesedett ki. Ez 6,2 százalékkal elmarad a vállalatcsoport eddigi legeredményesebb évkezdésének számító tavalyi első negyedév mutatójától. Az erős évkezdés után a negyedév üzleti fejlődését nagymértékben beárnyékolták a rendkívül változékony piaci körülmények, a Kelet-Európában kialakult geopolitikai helyzet hatásai és a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében Kínában meghozott korlátozó intézkedések. A müncheni központú vállalatcsoport azonban mindent egybevetve jól ellensúlyozta a kedvezőtlen hatásokat.

„Egyértelműen az elektromos mobilitás térnyerésének népszerűsítésére koncentrálunk. Az első negyedévben tovább fokoztuk a 2021-ben beindult értékesítési lendületünket és tökéletes úton haladunk afelé, hogy a tisztán elektromos meghajtású modellek elé 2022-re kitűzött növekedési céljainkat maradéktalanul teljesítsük” – mondta Pieter Nota, a BMW AG igazgatótanácsának ügyfélélmény, márka és értékesítésért felelős tagja. „Érzelmekben gazdag, innovatív termékeink és minden igényt kielégítő hajtáslánc-technológiáink iránt világszerte töretlen ügyfélérdeklődés mutatkozik. Vonzó termékpalettánk, magas fokú gyártási rugalmasságunk és kiváló működési modellünk okán 2022-ben is a tavalyi esztendő kimagasló értékesítési eredményeit várjuk, a kihívást jelentő piaci körülmények ellenére is” – tette hozzá.

A vállalatcsoport újradefiniálja Európában alkalmazott értékesítési modelljét

A BMW iX és a BMW i4 piaci bevezetésekor a BMW Group nagymértékben digitalizálta az ügyfelei által használt felhasználói felületeket, megteremtve a két technológiai zászlóshajó hatékony, típusra szabott marketingjéhez szükséges feltételeket. Ez mindkét modell esetében várakozásokat felülmúló rendelésszámot eredményezett.

Új értékesítési- és marketingstratégiájával a vállalatcsoport az ügyfélélményt helyezi az értékesítés középpontjába. A következő lépésben a BMW Group a változó ügyfélelvárásoknak, a digitalizációval szemben támasztott egyre átfogóbb követelményeknek és az online járműértékesítés iránti igényeknek fog megfelelni. „Hisszük, hogy Európában egy új páneurópai ügynökségi modell jelenti az értékesítés jövőjét. A közvetlen ügyfélkapcsolatra és a könnyed, teljes egészében digitalizált, prémium ügyfélélményre összpontosítunk” – fogalmazott Pieter Nota. A BMW Group jelenleg Európában működő márkakereskedő partnerei közreműködésével dolgozik eme új modell részleteinek foganatosításán. „Európában alkalmazott értékesítési modellünket úgy képzeljük el, hogy az minden résztvevő számára előnyökkel járjon: számunkra, márkakereskedő partnereink számára, és mindenekelőtt ügyfeleink számára” – tette hozzá a BMW AG igazgatótanácsának ügyfélélmény, márka és értékesítésért felelős tagja.

A BMW márka több mint félmillió darab új autót értékesített

Friss és innovatív termékpalettájának köszönhetően a BMW márka is jó eredménnyel zárta 2022 első negyedévét. Ügyfelei magas fokú érdeklődését a világszerte eladott több mint félmillió darab (szám szerint 519 796 darab) új autó igazolja. A BMW 4-es sorozat, amely a márkára jellemző vezetési élményt sportos eleganciával egyesíti, kiváltképp lenyűgöző értékesítési teljesítményt ért el: a január és március közötti időszakban majdnem kétszer annyi példány talált gazdára (27 704 darab), mint egy évvel korábban.

A BMW Group az elektromos mobilitás térnyerésének népszerűsítésére összpontosít

A müncheni központú vállalatcsoport a január és március között eltelt három hónapban a kihívást jelentő piaci körülmények ellenére is 35 289 darab tisztán elektromos meghajtású BMW és MINI modellt értékesített, amellyel a tavalyi esztendő tükrében több mint megduplázta (+149,2 százalék) első negyedéves értékesítési teljesítményét. Az elektromos mobilitás térnyerésének népszerűsítéséhez legfőképp a BMW iX és a BMW i4 járult hozzá, amelyek a bajor prémiummárka ügyfelei számára hamarosan a világ összes piacán elérhetővé válnak. A 2022-es évre a BMW ismét célul tűzte ki, hogy az előző esztendőhöz képest megduplázza tisztán elektromos meghajtású autói értékesítési mennyiségét.

A BMW Group ezzel párhuzamosan a tisztán elektromos meghajtású modellek portfólióját tekintve is magasabbra helyezi a mércét: a vállalatcsoport gyáraiban idén már összesen 15 tisztán elektromos meghajtású modell lát majd napvilágot – az előszériás modelleket is beleértve –, amelyekkel a BMW Group a képviselt szegmensei mintegy 90 százalékát le fogja fedni. A portfólión a BMW i4, a BMW iX és a MINI Cooper SE mellett a BMW négy népszerű modellsorozatának képviselője is megtalálható lesz: a BMW 3-as sorozat, a BMW 5-ös sorozat, a BMW X1 és a BMW X3. 2022-ben az új BMW 7-es sorozat e tekintetben is kulcsfontosságú szerephez jut, hiszen az első BMW i7 is világpremierjét ünnepli.

Modellpalettája gyors bővülésének és a tisztán elektromos meghajtású újdonságok iránt mutatkozó intenzív ügyfélérdeklődések következtében a BMW Group arra számít, hogy 2022-ben a tisztán elektromos meghajtású modellek eladási mutatója jelentős mértékben növekszik, 2025 végére pedig célja, hogy több mint kétmillió darab tisztán elektromos meghajtású autója guruljon a világ útjain.

A kompromisszumoktól mentes tisztán elektromos meghajtás szempontjai szerint fejlesztett Neue Klasse modellgeneráció az évtized közepén debütál majd, jelentős mértékben hozzájárulva a BMW Group értékesítési teljesítményének növekedéséhez.

A 2030-as évek elejétől a MINI modellpalettáján kizárólag tisztán elektromos meghajtású modellek sorakoznak majd, a Rolls-Royce Motor Cars pedig 2030-tól tisztán elektromos márkává fejlődik. A nagyvárosi mobilitást megkönnyítő modellek kategóriájában a BMW Motorrad a jövőben szintén kizárólag olyan tisztán elektromos meghajtású modelleket kínál majd, mint például a metropoliszok új elektromos bajnoka, a BMW CE 04.

Az érzelmekben gazdag BMW M modellek továbbra is magas ügyfélkeresletnek örvendenek

A nagyteljesítményű sportautókat építő BMW M GmbH a beszállítói nehézségek ellenére is 3,1 százalékos értékesítési növekedéssel zárta 2022 első negyedévét. Ez szám szerint 39 055 darab új autó eladását jelenti, a nagyteljesítményű modellek iránt mutatkozó töretlen ügyfélérdeklődést igazolva. A BMW M3 és a BMW M4 modellpárosa, amely tavaly debütált a piacon, hatalmas népszerűségnek örvend. A Mexikóban készülő BMW M240i xDrive Coupé sikeres bevezetése mellett a BMW M GmbH egy másik fontos mérföldkővel is színesítette jubileumi esztendeje első negyedévét: márciusban bemutatkozott az első tisztán elektromos meghajtású BMW M Performance modell, a BMW i4 M50 is. 2022 különleges év a BMW M márka számára, hiszen május 24-én fennállása 50. évfordulóját ünnepli.

A MINI márka enyhe emelkedéssel kezdte az évet

A MINI világszerte 75 487 darab új autót adott el 2022 első negyedévében, amellyel 1,1 százalékkal szárnyalta túl az előző esztendő megegyező időszakának teljesítményét. Január és március között 8 925 darab tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper SE modell talált gazdára. A brit prémiumgyártó eközben maximálisan a tisztán elektromos jövő felé vezető útra összpontosít. Az új MINI modellgeneráció háromajtós képviselője már a téli tesztköröket futja. A MINI új modellcsaládja a gokartos vezetési élmény elektromos formáját és a digitalizáció innovációit egyesítve ígér maximális ügyfélélményt – a hangsúlyt minden tekintetben a fenntarthatóságra és a minimális ökológiai lábnyomra helyezve.

A Rolls-Royce Motor Cars mintegy 18 százalékkal növelte eladásait

2022 első három hónapjában a Rolls-Royce Motor Cars világszerte 1 624 darab luxusautót értékesített, amely 17,7 százalékkal múlja felül az előző esztendő első negyedéves teljesítményét, egyúttal a brit luxusautó-gyártó 117 éves fennállásának legmagasabb első negyedéves értékesítési mutatója. A Rolls-Royce Motor Cars modelljei iránt egytől egyig kimagasló ügyfélérdeklődés mutatkozik, olyannyira, hogy a vállalat előrendelései már 2023 elejéig érnek. A Rolls-Royce Motor Cars nemrégiben jelentette be, hogy első tisztán elektromos meghajtású luxusautója, a Rolls-Royce Spectre 2023 utolsó negyedévében ünnepli világpremierjét, és hogy palettáján 2030-tól kizárólag zéró emissziójú modellek sorakoznak majd.

BMW Motorrad: a sikeres növekedési stratégiát erős évkezdés támasztja alá

A BMW Group kétkerekű divíziója 11,3 százalékkal több, szám szerint 47 403 darab robogót és motorkerékpárt értékesített 2022 januárja és márciusa között, mint egy évvel korábban. Ez a BMW Motorrad fennállásának eddigi legeredményesebb évkezdése, amely egyúttal a divízió sikeres növekedési stratégiáját is nyomatékosítja. A BMW Motorrad sikerét a magával ragadó termékportfólió, a rendkívül változatos modellpaletta és a megannyi újdonság piaci bevezetése együttesen garantálja.

A BMW és a MINI értékesítési eredményei a főbb régiókban

Kínai partnereivel szorosan együttműködve a BMW Group 2022 első negyedévében 208 507 darab új autót adott el Kínában, amely a kihívást jelentő piaci körülmények ellenére mindössze 9,2 százalékos értékesítési csökkenést jelent. A tisztán elektromos meghajtású modellek eközben kiválóan teljesítettek és az előző esztendő megegyező időszakához viszonyítva 207,9 százalékos értékesítési növekedéssel zártak. A BMW iX és a BMW i4 mellett a kimagasló teljesítményhez a BMW iX3 is nagymértékben hozzájárult.

Az Egyesült Államokban a BMW és a MINI értékesítési eredményei 3,7 százalékkal növekedtek és szám szerint 80 590 darabon zártak. Ez lehetővé tette, hogy a vállalatcsoport tovább folytassa a tavalyi év értékesítési lendületét.

Európában 220 076 darab BMW és MINI modell talált gazdára az év első három hónapjában, ami a tavalyi esztendő megegyező időszakának tükrében 7,8 százalékos csökkenést jelent. Március végéig eladott 8 410 darab tisztán elektromos meghajtású autójával a németországi piac ugyanakkor aránytalanul nagy mértékben járult hozzá az elektromos mobilitás térnyeréséhez. Otthoni piacán a BMW Group 2022 első negyedévében összesen 61 552 darab új BMW és MINI modellt értékesített.

 

- Hirdetés -

A KATEGÓRIA TOVÁBBI CIKKEI

Rocklegendák érkeznek Budapestre

Először érkezik Magyarországba Hollywood Vampires és egy felejthetetlen koncerttel szeretnék meglepni a rockzene rajongóit. A legendás banda tagjai között található Johnny Depp, Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) és Tommy Henriksen.A Hollywood Vampires nem csupán...

Ezek a filmek vonzották a nézőket

Izgalmas és eseménydús hónapokat tudhat maga mögött a Warner Bros. Discovery (WBD). Az Egyesült Államokban nagyszabású kampány keretében bevezették a MAX-ot, a WBD továbbfejlesztett streaming platformját, globálisan megünnepelték a Warner Bros. 100 éves évfordulóját,...

Nyerő lehet az ingatlanbefektetés

A múlt héten bejelentett szigorítások alaposan átrajzolhatják a megtakarítások piacát a pénzügyi szakemberek várakozásai alapján. A kormányzati szándék egyértelműen az állampapírok piacának erősítése, de emellett az ingatlanbefektetések szerepe is tovább erősödhet a Duna House...

A mélypont után ismét nőtt a hazai vállalkozások száma

Ismét emelkedésnek indult a vállalkozások száma Magyarországon, idén megfordult a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) eltörlése nyomán kialakulni látszó tavalyi negatív trend. A legnagyobb arányú emelkedés az építőiparban, a szállítási ágazatban és a szolgáltató...

Újabb segítség a vállalkozásoknak

Az elmúlt 3 év gazdasági eseményei nem kímélték a vállalkozói szektort. A kereskedelem és az ipar különösen nehéz helyzetben van, ami számos boltbezárást és az ipari termelés volumenének csökkenését eredményezte. Ez a kihívásokkal teli...

Olvasásra buzdít a Libri

A történetek, amiket olvasunk, beépülnek a mindennapjainkba, a személyiségünkbe, és stresszcsökkentő hatással bírnak. Magyarország piacvezető könyvkereskedőjeként a Libri legújabb, június 5-én indult, bármikor elkezdhető olvasásnépszerűsítő programjában is az olvasás pozitív élettani hatásaira helyezi hangsúlyt....

Újabb rossz hírek a magyar gazdaságról

Nemcsak a kiskereskedelemben, hanem az ipari termelésben is a vártnál rosszabbul kezdődött a második negyedév. A KSH adatai szerint az ipari termelés volumene éves szinten 5,8 százalékkal csökkent a munkanaphatással igazított adatok szerint. A...

Nyáron sem maradunk új sorozatok nélkül

A következő hónapokban is számos új sorozat lesz látható az HBO Maxon és a Discoveryn, íme néhány ígéretes produkció.A kormányzó ötös (First Five)premier: június 9. HBO MAX, a 3 részes sorozat összes epizódja elérhető...

A saját márkás média párbajra hívja a tömegmédiát

A blogok szabadsága után most a podcastekben találja meg magát mindenki, ömlik ránk a tartalom, a cégek ügyeket karolnak fel, honlapot hoznak létre, saját csatornát indítanak. De hol lesz ennek a vége, és vajon...

Új tulajdonost keresnek a Telegraph-lapcsoportnak

Eladó az egyik legbefolyásosabb brit lapcsoport, a Telegraph Media Group, miután jelenlegi tulajdonosát, a B.UK nevű holdingot a cég legnagyobb hitelezője, a Lloyds bankkonglomerátum csődgondnokság alá helyezte. A B.UK lapportfóliója, amelynek legfőbb tagja a The...
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legolvasottabb

Így lehet kiberbiztos a nyaralás

Felmérések szerint a Földön élő minden emberre legalább 3 hamis személyazonosság jut a kiberbűnözői piacon, mégis mintha továbbra is félvállról vennénk a fenyegetést a hétköznapokban, különösen a lazább nyári időszakban. Hamarosan elözönlik az üzenőfalakat...

Rocklegendák érkeznek Budapestre

Először érkezik Magyarországba Hollywood Vampires és egy felejthetetlen koncerttel szeretnék meglepni a rockzene rajongóit. A legendás banda tagjai között található Johnny Depp, Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) és Tommy Henriksen.A Hollywood Vampires nem csupán...

Ezek a filmek vonzották a nézőket

Izgalmas és eseménydús hónapokat tudhat maga mögött a Warner Bros. Discovery (WBD). Az Egyesült Államokban nagyszabású kampány keretében bevezették a MAX-ot, a WBD továbbfejlesztett streaming platformját, globálisan megünnepelték a Warner Bros. 100 éves évfordulóját,...

Nyerő lehet az ingatlanbefektetés

A múlt héten bejelentett szigorítások alaposan átrajzolhatják a megtakarítások piacát a pénzügyi szakemberek várakozásai alapján. A kormányzati szándék egyértelműen az állampapírok piacának erősítése, de emellett az ingatlanbefektetések szerepe is tovább erősödhet a Duna House...

A mélypont után ismét nőtt a hazai vállalkozások száma

Ismét emelkedésnek indult a vállalkozások száma Magyarországon, idén megfordult a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) eltörlése nyomán kialakulni látszó tavalyi negatív trend. A legnagyobb arányú emelkedés az építőiparban, a szállítási ágazatban és a szolgáltató...

Podcast

A televíziós bevételek nem csökkennek

Streaming ide, digital hirdetések oda, még mindig a televízióhoz fordulnak a legnagyobb hirdetők, hiszen „ezer fő elérését tekintve továbbra is ez a legolcsóbb” – mondja Kosaras Klaudia, az Atmedia kereskedelmi igazgatója. A Business Lounge...

A mozi él és élni akar

Konkurencia-e a streaming, mi vonzza az embereket a moziba 2022-ben és miért értékesebb a mozifilmek előtti reklámblokk? Többek között ez is kiderült a Business Lounge podcast április 12-ei adásából, melynek Kiss Zsuzsanna, a Cinema...

Közösen sokkal könnyebb fejleszteni a szakmai tudást

Az INTREN 100 százalékra növelte tulajdonrészét a JabJab Online Marketing ügynökségben, ennek apropóján Gandera Balázs, az INTREN alapító-ügyvezetője és Bobály Mihály, a JabJab CEO-ja voltak a Business Lounge podcast március 22-ei adásának vendégei. Az...

Don't Miss

A bankszektor is kizöldülhet

A piac minden szereplője, így egy pénzintézet is tehet a fenntarthatóságért, jól mutatja ezt a most létrejövő MBH Bank példája. Szege György ESG- és fenntarthatósági vezetőt kérdeztük az MBH Bank céljairól, törekvéseiről és zöldhitel...

A használt cikk a jövő

Egyre nagyobb a divatja a másodkézből szerzett használati tárgyaknak, ruháknak, bútoroknak, hiszen az egyediségen túl ezzel a földet is védi a fogyasztó. Hogy mivel tudja magához csalogatni a potenciális vásárlókat Magyarország egyik legnagyobb online...

Megkérdőjelezni az eddigi triviálisnak gondolt dolgokat

Egy rendezvény megítélése szempontjából a fenntarthatóság egyre fontosabb. A leglényegesebb annak a szemléletmódnak az elsajátítása, hogy az eddig triviálisnak gondolt dolgokat megvizsgáljuk, hogy azoknak van-e fenntarthatóbb módjuk – nyilatkozta lapunknak Fazakas F. János, a...

Valódi változásokat csak közösen érhetünk el

Ambiciózus célt tűzött ki maga elé az Auchan, 2030-ra közel felével csökkentenék áruházaik szén-dioxid-kibocsátását – mondta el Varga-Futó Ildikó. A vállalat hazai CSR-igazgatója beszélt az eddigi fenntarthatósági eredményeikről, a vásárlói edukációról és elárulta azt...

Izgalmas évek előtt állunk

Miért váltott munkahelyet, mivel kezdte a munkát az új pozícióban és milyen tervei vannak – többek között erről is beszélt az mmonline.hu-nak adott interjúban Novák Péter. A Httpool by Aleph új country managere elárulta...
- Hirdetés -

SzuperZöld

Országos mentőakcióban a Spar

Féléves tesztelést követően mostantól valamennyi SPAR és INTERSPAR áruházban bekapcsolódhatnak a vevők a tudatos élelmiszermentés folyamatába a Munch-applikációval, amelyen keresztül akár 66 százalékkal olcsóbban, gyorsan és kényelmesen juthatnak hozzá jó minőségű élelmiszerekhez.Sok családban még...

Fenntartható ötleteket díjaztak

Alternatív környezettudatos ötlettel, a chipses zacskók kreatív és praktikus újrafelhasználásásával vihették haza a fődíjat a nyírségi diákok a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A harmadik alkalommal megrendezett versenyen 12-18 éves tanulók...

Évente 19 ezer tonna bútort égetünk el

Évente körülbelül 43-59 ezer tonna fabútorhulladék keletkezik Magyarországon, azonban a kiterjedten működő bútorhulladék-feldolgozó rendszer hiányában ennek a nagy része égetőkben végzi – derül ki az IKEA friss tanulmányából. Igény lenne a már nem használt...

DATA

Labdarúgó Eb M4 Sport nézettség

Virágzik a sportturizmus, nagyot nőhet a szurkolók száma

Az Európa-szerte eltérő Covid-19 korlátozások ellenére is 60 százalékkal nőhet idén az új és visszatérő szurkolók száma a sporteseményeken az előző évhez képest. A Mastercard Sportgazdasági Indexe szerint egyre többen költenek olyan sportokra, melyeket...

Kisebbségben vannak a környezettudatos cégek

Bár jobban figyelnek a fenntarthatóságra a magyar nagyvállalatok, még mindig masszív kisebbségben vannak a környezettudatos cégek – többek között ez derül ki a K&H Bank felméréséből. A múlt év utolsó negyedében megkérdezett cégek majdnem...

Rekordmennyiségű reklám jelent meg tavaly a tévécsatornákon

2021-ben a teljes népesség naponta átlagosan 4 óra 54 percet töltött a tévékészülékek előtt, amely mindössze 1 perccel volt kevesebb, mint az egy évvel korábbi tévénézési idő – derül ki a Nielsen Közönségmérés adataiból....