Novák Péter az MRSZ új elnöke

Novák Pétert választották meg elnöknek a következő három éves ciklusra a Magyar Reklámszövetség tisztújító közgyűlésén. Novák Péter 6 év után váltja az elnöki székben Gulyás Jánost, a Wavemaker Hungary vezérigazgatóját.

A Premier Kultcaféban tartott közgyűlésen a Reklámszövetség tagsága megválasztotta a 24 tagú Elnökségének tagjait, valamint a Felügyelő Bizottság 3 tagját is. Az MRSZ három alelnöki székét a hirdetők delegáltjaként Mérő Ádám (Coca-Cola Magyarország Kft.), a média szektor élén képviseletében Vidus Gabriella (M-RTL Televízió Zrt.) és a szolgáltató szektorban Gulyás János (Wavemaker Hungary Kft.) foglalhatja el a következő időszakban. A közgyűlés kezdetekor a Reklámszövetségben való tisztségviselői munkáktól közel 20 év után búcsúzó Hivatal Pétert a Reklámszövetség korábbi elnöksége a MRSZ Tiszteletbeli Örökös Tag kitüntetéssel jutalmazta.

Gulyás János leköszönő elnök a 2018. december és 2024. október közötti elnökségi időszakáról tartott beszámolója során kitért arra, hogy ismét mozgalmas 6 év van a szakma és a szervezet mögött. Hozzátette, elégedettséggel tölti el, hogy a szakmai szervezet ebben az időszakban is kiemelten aktív érdekképviseleti tevékenységével további eredményekkel tudta segíteni az iparágat – a teljesség igénye nélkül - a kormány stratégiai térképére helyezve a reklámipart; a COVID ideje alatt a kommunikációs szereplők terheinek csökkentésére és a szektort támogató kormányzati intézkedésekben jeleskedve; és végre 2019-ben sikerült elérni a reklámadó felfüggesztését is; míg a kormányzattal, szabályozókkal bizonyos témákban és ügyekben valós szakmai párbeszéd alakult ki a hosszú évek alatt, amely most éppen a közterület szabályozása kapcsán mutatkozik meg.

„Ezek az eredmények természetesen nem csak az elnök munkájának köszönhetőek, hanem az ebben a két ciklusban aktív MRSZ tisztségviselőkkel (pl. ügyvezetőségi és elnökségi tagokkal, tagozati vezetőkkel) elért közös sikerek: Köszönöm minden 2019-2024 között reklámszövetségi tisztségviselőként dolgozók munkáját. Külön büszke vagyok arra, hogy az MRSZ olyan transzparens és demokratikus szakmai szervezet, amely alapszabályában rendelkezik arról, két (3-3 éves) elnöki ciklus után ugyanaz a személy nem indulhat a választáson, nem jelölhető. Ezért most elnökként átadom a stafétát, de tagként továbbra is aktív maradok az egyesületben.” – zárta 6 évet felölelő elnöki beszámolóját a közgyűlésen Gulyás János.

A 2024-2027-es periódusra megválasztott elnök, Novák Péter az eredmények ismertetése utána hangsúlyozta: „Nagyon köszönöm a Reklámszövetség tagságának megtisztelő bizalmát és gratulálok a Magyar Reklámszövetség frissen megválasztott elnökségi- és felügyelőbizottsági tagjainak is, akikkel az elkövetkezendő három évben együtt dolgozhatunk. Mindig is fontosnak tartottam a szakmai szervezetek szerepét iparágunk jövőjének alakításában, ezért is vettem részt a Magyar Reklámszövetség munkájában az utóbbi 25 évben. Az előző elnökségi ciklusban, Gulyás János vezetésével elindított projekteket folytatni fogom, nagy hangsúlyt fektetve az elnökség, tagozatok, tagságunk még aktívabb bevonására, utóbbi bővítésére, valamint a többi iparági szakmai szervezettel történő együttműködésre. Az MRSZ, mint a reklám, média és kommunikációs iparág ernyőszervezete jövőre lesz 50 éves, mely megfelelő mérföldkő – a megemlékezés mellett - a közös gondolkodásra és tennivalók meghatározására iparágunk jövőjével kapcsolatban, annak érdekében, hogy a kommunikációs ipar az emberek jóllétét és a fenntartható fejlődést szolgálja.”

Az MRSZ Tiszteletbeli Örökös Tag díjjal kitüntetett Hivatal Péternek kiemelkedő szerepe volt a korábbi reklámtorta, a mai média- és kommunikációs "torta" piaci számok és indexek előállításában és megreformálásában hosszú éveken keresztül. Emellett aktívan hozzájárult a társszervezetekkel való közös együttműködések, egyeztetések gördülékeny megvalósításában. A Magyar Reklámszövetség eddig hét kiváló szakembernek adományozott MRSZ Tiszteletbeli Örökös Tag címet. Hivatal Péter elismerését az ügyvezetőség teljes összhangban terjesztette elő, amelyet az MRSZ elnöksége egyhangúlag szavazott meg. A díjat azon nyugdíjkorhatárt elért szakembereknek ítélheti oda az egyesület, akik rendkívül sokat tettek a reklámszakmáért az MRSZ keretein belül.