- Hirdetés -

Óriási változás a szépségiparban

|

- Hirdetés -

A Natura &Co felvásárolja az Avon Products Részvénytársaságot, ezzel létrehozva világszinten a negyedik legnagyobb, teljes mértékben szépségiparral foglalkozó vállalatcsoportot.

A két vállalat összeolvadásával – a kategóriájában vezető, számos márkát magába foglaló és több értékesítési csatornával rendelkező – közvetlen, napi szintű fogyasztói kapcsolatokkal rendelkező szépségipari csoport jön létre. A cégcsoport vezető pozíciót tölthet be a direkt értékesítés területén, hiszen az AVON és a Natura több mint 6,3 millió Tanácsadóval, világszerte 3200 üzlettel, illetve kiterjedt digitális jelenléttel bír. Az egyesített csoport várható éves bruttó árbevétele meghaladja a 10 millárd USD-t, és 40.000 alkalmazottjával a világ több mint 100 országában lesz jelen.

A kibővült csoport világszerte több mint 200 millió vásárló számára kínál szépségápolási termékeket, mindezt a világszinten is ismert márkákra, a kapcsolatépítés iránti elkötelezettségre és az omnichannel lehetőségeire építve. Az AVON egy olyan széleskörű márkaportfólió része lesz, amelynek a Natura, a The Body Shop, illetve az Aesop is tagja, így teljeskörűbben tudja majd kiszolgálni a különböző fogyasztói szegmenseket, emellett kiterjesztheti nemcsak értékesítési csatornáinak, de nemzetközi jelenlétének határait is.

Az AVON-t és a Natura-t egyaránt elhivatott személyek alapították, akik független, elsősorban női vállalkozók segítségével érik el a vásárlóikat. Ők nemcsak márkanagykövetek, hanem szépség tanácsadók is egyben.

Az AVON egy több mint 130 éves múltra visszatekintő, ikonikus márka és egyben a világ vezető direktértékesítő szépségipari vállalata. Versenyképes márkái a legfontosabb szépségápolási kategóriákban számtalan piacon jelentős növekedési potenciált biztosítanak a jövőre nézve.

A Natura &Co a társulásból fakadó megtakarítási lehetőségeket éves szinten 150 és 250 millió USD közé becsüli, melynek egy része a digitális és közösségi értékesítés, a kutatás és fejlesztés és egyéb márka aktivációk, valamint a csoport földrajzi terjeszkedésére lesz visszaforgatva.

„Mindig is tisztelettel és csodálattal néztünk az AVON-ra. A Natura megalapítása a szépségápolás és az emberi kapcsolatok iránti szenvedélyen nyugszik, a jelenlegi tranzakció pedig egy meghatározó szereplőt hoz létre direkt értékesítés területén. A közvetlen értékesítés mindig is egy működő társadalmi modell volt, már jóval azelőtt, hogy egyáltalán a kifejezés létezett volna; a technológia és a globalizáció megjelenése pedig csak még tovább növelte a fogyasztókkal való kapcsolatteremtés módjának lehetőségeit. A peer-to-peer eladási modell a közösségi értékesítés irányába halad, a digitalizáció ereje pedig lehetővé teszi a csoport számára, hogy túllépjen a vállalat kereskedelmi tevékenységén, és a pénzügyi függetlenség biztosítása révén erősítse a nőket és növelje önbizalmukat. Hiszünk abban, hogy ez az üzleti erő jó célt szolgál, és az AVON-nal közösen egyesíteni tudjuk erőinket, hogy egy folyamatosan bővülő hálózaton keresztül társadalmi, környezeti és gazdasági értéket teremtsünk” – nyilatkozta Luiz Seabra, a Natura társ-alapítója

Roberto Marques, a Natura &Co ügyvezető igazgatója kijelentette: „Az Aesop 2013-as és a The Body Shop 2017-es felvásárlását követően, a Natura &Co egy újabb izgalmas és meghatározó lépést tesz annak érdekében, hogy egy globális, többmárkás, több értékesítési csatornás, célorientált csoportot hozzon létre. Az Avon lenyűgöző vállalat, egy ikonikus márka, amely szenvedéllyel teli munkavállalókkal és több mint ötmillió lelkes Tanácsadóval rendelkezik, akik mind hisznek a társadalmi kapcsolatok erejében. Együtt tovább tudjuk erősíteni digitális lehetőségeinket, a tanácsadói és képviselői hálózatunkat. A globális bolthálózat és a különböző márkák révén eltérő igényű fogyasztók millióit érjük el, egyedi közösséget hozunk létre, amely a további növekedés nagyszerű táptalaja.”

Jan Zijderveld, az Avon vezérigazgatója a következőképpen fogalmazott: „Ez az egyesítés egy izgalmas, új fejezet kezdete az Avon 130 éves történetében. Elismerése az AVON eddigi erőfeszítéseinek, hogy közelebb kerüljön a fogyasztókhoz és lehetővé teszi számunkra, hogy jelentősen felgyorsítsuk stratégiánk végrehajtását és tovább bővítsük az online jelenlétünket. Az elmúlt évben már megtettük az első lépéseket, melyek az AVON versenyképességének fokozását szolgálják; a középpontba helyezve Tanácsadóinkat, egyszerűsítve működésünket és modernizálva, illetve digitalizálva a márkánkat. A Natura-val együtt növekednek az innovációs lehetőségeink, szélesedik termékportfóliónk, továbbá erősödünk az e-kereskedelem és a digitális eszközök tekintetében is. Azáltal hogy a Tanácsadóinknak pontosabb adatokat és fejlettebb digitális eszközöket tudunk biztosítani, a vállalat értékét is növelni tudjuk részvényeseink irányába. A Natura támogatásával a legmodernebb technológiákba fektetünk, hogy kihasználjuk a digitalizációban rejlő előnyöket és fokozzuk Tanácsadóink produktivitását. Az AVON és a Natura egyaránt célorientált szervezetek, az egyesítés pedig lehetővé teszi számunkra, hogy Tanácsadók milliói számára még magasabb szintű szolgáltatást nyújtsunk. Tesszük mindezt az AVON nemzetközi jelenlétére és azon erős célunkra támaszkodva, hogy Tanácsadóinknak a legjobb élményt biztosítsuk és közben kereseti lehetőséget nyújtsunk számukra.”

„A legnagyobb prioritás számunkra a tanácsadói élmény fokozása, a nemzetközi terjeszkedés felgyorsítása, a költségszerkezetünk javítása, a pénzügyi rugalmasság növelése, és végső soron a vállalat hosszú távú növekedésének és sikerének biztosítása. Az Igazgatótanács elkötelezett az annak érdekében, hogy részvényeseink számára értéket teremtsünk; a Naturával való társulás a jövőbeni növekedés új korszakát képviseli az AVON életében. Az Avon Igazgatótanácsa bízik abban, hogy a Natura az AVON márka erős partnere lesz, széleskörű üzleti lehetőségeket, működési hátteret biztosítva a munkavállalóknak és a Tanácsadóknak, valamint hatalmas értéknövekedési lehetőséget kínálva mindkét fél részvényeseinek. Örömmel támogatjuk ezt az átalakulással járó egyesülést” – mondta Chan Galbato, az Avon Igazgatótanácsának elnöke.

A tranzakció részeként létrejött egy új brazíliai bejegyzésű holding-társaság, a Natura Holding S.A. A Natura&Co és az Avon törzsrészvényei között rögzitett, fix 0.300-as váltószámú átváltási arány alapján a Natura&Co részvényesei az egyesített vállalat körülbelül 76%-át birtokolják, míg az Avon részvényesei körülbelül a 24%-át. A Natura 2019. március 21-i záróárának megfelelően, egy nappal azelőtt, hogy a Natura kiadta az Avon és a Natura közötti tárgyalásokat megerősítő közleményét, a tranzakció 28%-os prémiumot jelent az Avon részvénytulajdonosok számára. Ez a 2018-as EBIDTA értékének 9,5-szeresét vagy feltételezve az egyesülés teljes hatását, 5,6-szorosát jelenti. A 2019. május 21-i záróárak alapján a tranzakció az Avon vállalati értékét 3,7 milliárd dollárra becsüli, az egyesített csoportnak pedig hozzávetőlegesen 11 milliárd dollár a vállalati értéke. A tranzakció lezárulta után a Natura Holding S.A.-t a brazíliai tőzsdén jegyzik majd, 55%-os közkézhányaddal, emellett pedig a New York-i tőzsdén is jegyzésre kerül. Az AVON részvénytulajdonsoknak szintén lehetőségük lesz NYSE vagy B3 részvényeket venni.

A folyamat befejezése után az egyesített vállalat igazgatótanácsa 13 tagú lesz, melyből három főt az AVON delegál. A tranzakció a szokásos lezárási feltételek mellett megy végbe, beleértve a Natura &Co és az Avon részvényeseinek, valamint a brazil versenyfelügyeleti hatóságok és más joghatóságok jóváhagyását. A tranzakció várhatóan 2020 elején zárul. A Natura &Co pénzügyi tanácsadójaként a UBS Befektetési Bank és a Morgan Stanley tevékenykedett. A pénzügyi tanácsadói szereppel az Avon a Goldman Sachs-t bízta meg, míg a PJT Partners az Avon Igazgatótanácsának tagjait segítette ezen a területen.

- Hirdetés -

A KATEGÓRIA TOVÁBBI CIKKEI

Így csalnak az ajándékkártyákkal

Az ajándékkártyák elleni csalásokra specializálódott az Egyesült Államokban az Atlas Lion néven ismert, újabban Storm-0539 néven azonosított bűnözői csoport. Ezek a csalók különösen az ünnepek idején aktívak, amikor az ajándékkártyák kibocsátása és használata megugrik....

Ezért halasztják el a beruházásokat a hazai vállalatok

Visszafogják a beruházásaikat és késve fizetik a rezsiszámláikat a magyar cégek, mert maguk sem jutnak határidőre a pénzükhöz a vállalatközi (B2B) kereskedelemben. Egyebek mellett ez áll az Atradius hitelbiztosító fizetési szokásokról szóló, éves elemzésében....

Reménykedhetnek a lakásfelújítók

A júniusra bejelentett otthonfelújítási program csúszása sokaknak adhatja vissza az esélyt, hogy megragadják e lehetőséget, hiszen a becslések szerint több, mint egymillió olyan régi családi ház akad az országban, aminek az energetikai korszerűsítésére felhasználható...

EB: ilyen eredményeket jósolnak a magyar válogatottnak

A Szerencsejáték Zrt. kutatása alapján az Európa-bajnokság eseményeit a felnőtt magyarok közel fele fogja figyelemmel követni. A felmérés szerint főleg a férfiak körében nagyobb (60%) az érdeklődés a sportesemény iránt. A válaszadók ötöde gondolja...

Új termékcsaláddal erősít az IKEA

Az irodabútor-kollekciót a világszerte változó munkatrendek hívták életre. A 85 irodabútorból álló termékcsalád többek között hangszigetelő panelekkel és természet által inspirált elemekkel teremt kellemes munkahelyi környezetet. A MITTZON hangszigetelő paravánoknál használt először az IKEA...

Ettől is függ, hogy mennyi pénzt kapnak a diákok

Idén június 21-én lesz az utolsó tanítási nap, ezt követően diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon. A munka világával való ismerkedést részben anyagi megfontolás, részben szakmai gyakorlatszerzés iránti érdeklődés határozza meg. A diákok többsége...

Egyre nehezebb befolyásolni a vásárlókat

Egyre tudatosabb vevők, kevésbé hatnak már rájuk a hagyományos vásárlásösztönző reklámok. A celebek szintén kezdik elveszíteni a befolyásolási képességüket, már a véleményvezérekre is csak akkor hallgatnak igazán a követőik, ha szakmai érvekkel keresik a...

Így szurkolnak a magyarok

Az európai futballrajongók jelentős része, 47 százaléka egy sor rituálét hajlandó lenne elvégezni, ha ezzel győzelemre segíthetné kedvenc csapatát – derült ki a Coca-Cola Zéró Cukor felméréséből. Az UEFA EURO 2024 hivatalos alkoholmentes italszponzoraként...

Megdöbbentő: közel 600 millió euró hiányzik majd az EB-ről

Csaknem 600 millió, egészen pontosan 573 millió euró - ez az összeg azokat a klasszisjátékosokat takarja, akikre sokan számítottak, ám már biztosan nem lesznek ott a futball Európa-bajnokságon. „A jelenleg fellelhető információk alapján mintegy 600...

Ma rajtol a MOZ.GO

A veszprémi História Kertben a Ma este gyilkolunk című krimi-vígjáték premier előtti gálavetítésével a mai napon elkezdődik és négy napon át tart a hazai filmek legnagyobb ünnepe, új nevén a MOZ.GO, a Magyar Mozgókép...
- Hirdetés -

Legolvasottabb

A sör és a sportközvetítések lendíthetik fel a balatoni turizmust

Június közepétől egy hónapon át nagy rohamra számítanak a balatoni sörözőkben és éttermekben. Ebben az időszakban nem árt előre asztalt foglalni. A telt ház oka a Németországban zajló 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság, amelynek hatása a Balaton...

Így csalnak az ajándékkártyákkal

Az ajándékkártyák elleni csalásokra specializálódott az Egyesült Államokban az Atlas Lion néven ismert, újabban Storm-0539 néven azonosított bűnözői csoport. Ezek a csalók különösen az ünnepek idején aktívak, amikor az ajándékkártyák kibocsátása és használata megugrik....

Ezért halasztják el a beruházásokat a hazai vállalatok

Visszafogják a beruházásaikat és késve fizetik a rezsiszámláikat a magyar cégek, mert maguk sem jutnak határidőre a pénzükhöz a vállalatközi (B2B) kereskedelemben. Egyebek mellett ez áll az Atradius hitelbiztosító fizetési szokásokról szóló, éves elemzésében....

Reménykedhetnek a lakásfelújítók

A júniusra bejelentett otthonfelújítási program csúszása sokaknak adhatja vissza az esélyt, hogy megragadják e lehetőséget, hiszen a becslések szerint több, mint egymillió olyan régi családi ház akad az országban, aminek az energetikai korszerűsítésére felhasználható...

EB: ilyen eredményeket jósolnak a magyar válogatottnak

A Szerencsejáték Zrt. kutatása alapján az Európa-bajnokság eseményeit a felnőtt magyarok közel fele fogja figyelemmel követni. A felmérés szerint főleg a férfiak körében nagyobb (60%) az érdeklődés a sportesemény iránt. A válaszadók ötöde gondolja...

Don't Miss

Megváltozott a versenypálya – interjú Vidus Gabriellával

Folyamatosan monitorozzuk a piacot a kisebb-nagyobb médiaipari cégekkel kapcsolatban, és ha olyan vállalatot találunk, akkor tárgyalásokat kezdünk – nyilatkozta lapunknak Vidus Gabriella. Az RTL Magyarország vezérigazgatója jelezte: tavaly nem voltak elég jók a műsorok,...

Az összetartozás ereje – interjú Monori Bálint Gusztávval

Nem csak a csapatok, a cégek is gőzerővel készülnek a labdarúgó-Európa-bajnokságra. A Szerencsejáték Zrt. a Lounge Grouppal együtt készített egy nagyszabású kampányfilmet, hogy ráhangolja a szurkolókat a kontinenstornára. A részletekről Monori Bálint Gusztáv, a...

Az EB körüli reklámhelyek már elfogytak – interjú Kosaras Klaudiával

Már hónapokkal a sportesemények előtt jelentősen megnő a hirdetői kereslet a sport tartalmak melletti megjelenésekre – nyilatkozta az mmonline.hu-nak Kosaras Klaudia. Az Atmedia kereskedelmi igazgatójával készült interjúnkból kiderül többek között, hogyan készülnek az idei...

A jó ötleteket nem büdzsében mérik – interjú Sárospataki Alberttel

Az idén tízéves online számlázó, a Billingo vihette haza az Év Vállalata díjat a kilencedik Marketing Diamond Awardsról. Az elsősorban mikro-, kis- és középvállalkozásokat támogató cég ügyvezetőjét, Sárospataki Albertet kérdeztük a pályázataikról, a Billingo...

Morálisan jót tenni üzletileg is kifizetődő

„Aligha tekinthető felelősségvállalásnak - és etikusnak - az, amikor egy tízmilliós költségvetésű imázskampányt tessék-lássék „bekoszolunk” egy kis kutyasétáltatással” - nyilatkozta a Marketing&Media magazinnak Dr. Pintér Dániel Gergő, a BioTechUSA-cégcsoport vállalati kommunikációs, PR és CSR...