- Hirdetés -

Rákapcsolt az e-autók értékesítésére a BMW

|

- Hirdetés -

2022 első kilenc hónapjában 114,8 százalékkal több zéró emissziójú BMW és MINI modell talált gazdára, mint egy évvel korábban, a BMW Group egész éves abszolút eladási mutatója így 1 747 889 darabra nőtt. A bajor prémiumgyártó a szeptemberi hónapot önmagában 6,6 százalékos értékesítési növekedéssel zárta. A BMW márka továbbra is piacvezető a nemzetközi prémium szegmensben.

A BMW Group világszerte 128 196 darab tisztán elektromos meghajtású BMW és MINI modellt értékesített 2022 első kilenc hónapjában, és ezzel egy éven belül több mint megkétszerezte a zéró emissziójú modellpalettájára érkező megrendeléseket (+114,8%). Eme kimagasló értékesítési eredmény egyúttal azt is jelenti, hogy a vállalatcsoport a tisztán elektromos meghajtású modellek népszerűségéből maradéktalanul képes lendületes növekedést kovácsolni.

„Tisztán elektromos meghajtású modellpalettánk lendületes növekedése egyértelmű bizonyítékul szolgál arra, hogy a BMW Group portfóliója elnyeri az ügyfelek tetszését – így a vállalat konzekvensen halad tovább az elektromobilitás irányába” – mondta Pieter Nota, a BMW AG igazgatótanácsának ügyfélélmény, márka és értékesítésért felelős tagja. „Változatos hajtáslánc-technológiai megoldásaink megnyerő, fenntartható portfóliójának és hatékony működési teljesítményünknek köszönhetően kiváló úton haladunk afelé, hogy maradéktalanul teljesítsük a 2022-es esztendőre kitűzött értékesítési céljainkat” – tette hozzá.

A beszállítói nehézségekkel és az Ukrajnában zajló háború következményeivel sújtott első félév után a BMW Group értékesítési mutatói a harmadik negyedév végét már szinte a tavalyi esztendő szintjén zárták (-0,9%), szám szerint 587 795 darab eladott modellel. A müncheni központú vállalatcsoport január és szeptember között értékesített új autóinak száma ezzel 1 747 889 darabra nőtt, amelyből a szeptember önmagában 210 543 darabbal vette ki a részét, 6,6 százalékos növekedés mellett.

A BMW Group megerősítette a teljes 2022-es évre vetített előrejelzését, amely szerint az eladások némileg elmaradnak majd az előző évitől.

A BMW Group kiváló úton halad afelé, hogy 2022-ben megduplázza tisztán elektromos meghajtású modelljei értékesítési mennyiségét

2022 első kilenc hónapjában a BMW Group világszerte 128 196 darab tisztán elektromos meghajtású BMW és MINI modellt adott el, amely az előző esztendő megegyező időszakához viszonyítva 114,8 százalékos gyarapodást jelent. A harmadik negyedévben 52 306 darab zéró emissziójú újdonság talált gazdára, amely 121,6 százalékos fejlődésnek felel meg.

A BMW iX3 modell mellett a vállalatcsoport két technológiai zászlóshajója, a BMW i4 és a BMW iX is tovább folytatja lendületes növekedését: az iránymutató modelleket rendkívül intenzív, töretlen ügyfélérdeklődések övezik. Az elektromos mobilitás térnyerésének a BMW márka két legújabb tisztán elektromos meghajtású modellje, a BMW i7 és a BMW iX1 ad újabb lendületet. Mindkét modellt – ahogyan a BMW 3-as sorozat kínai piacra készített, tisztán elektromos meghajtású és hosszított tengelytávolságú modellváltozatát is – pozitív visszajelzésekkel illetik az ügyfelek. A BMW Group tisztán elektromos meghajtású portfóliójának fontos alappilléreként a zéró emissziójú MINI Cooper SE ugyancsak kimagasló népszerűségnek örvend. Mint ilyen, a BMW Group kiváló úton halad 2022-re kitűzött azon célja felé, hogy megduplázza tisztán elektromos meghajtású modelljei egész éves értékesítési mennyiségét.

A BMW Group gyors ütemben bővíti tovább emisszió-mentes portfólióját: 2023-ban újabb modellek debütálnak, köztük a BMW i5 modell és a tisztán elektromos meghajtású Rolls-Royce Spectre luxusautó. Utóbbi októberben ünnepli világpremierjét.

Termékpalettája gyors ütemű bővítésére és töretlen ügyfélérdeklődéseire alapozva a BMW Group úgy tervezi, hogy a világ útjain guruló tisztán elektromos meghajtású modelljei száma 2025 végére a kétmilliót is átlépi.

A BMW továbbra is a világ legkelendőbb prémium autómárkája

Csúcstechnológiás termékpalettájának és innovatív hajtáslánc-technológiai megoldásainak köszönhetően a BMW márka világszerte 517 689 darab új autót adott el 2022 harmadik negyedévében, amely az előző esztendő megegyező időszakához viszonyítva mindössze 1,4 százalékos csökkenés. A tisztán elektromos meghajtású modellek mellett a BMW 4-es Gran Coupé, a BMW 2-es Active Tourer és a BMW X5 is kimagasló népszerűségnek örvend az ügyfelek körében. Az esztendő első kilenc hónapjában a BMW márka képes volt megőrizni piacvezető pozícióját a nemzetközi prémium szegmensben.

A negyedéves értékesítési eredmények újabb abszolút rekord felé vezetik a BMW M divíziót

A tisztán elektromos meghajtású BMW M Performance modellek, a BMW i4 M50 és a BMW iX M60 bemutatkozásával a BMW M GmbH elsőszámú sportautó-párosa, a BMW M3 és a BMW M4 is magasabb értékesítési fokozatba kapcsolt. Első féléves eladási mutatói után a divízió így ismét növekedési pályára állt: a 2022 első kilenc hónapjában értékesített 124 459 darab új modell 1,2 százalékos abszolút fejlődést jelent. A BMW M divízió így kiváló úton halad afelé, hogy újabb értékesítési rekorddal zárja fennállása 50. évfordulóját ünneplő, jubileumi évét – amelyet az utolsó negyedévben az első BMW M3 Touring piaci bevezetése koronáz meg.

A MINI kiváló értékesítési eredményekkel zárta a harmadik negyedévet

A MINI márka 209 271 darab új autót adott el 2022 első kilenc hónapjában, amelyből a tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper SE 29 191 darabbal vette ki a részét. Ez az előző esztendő megegyező időszakához képest 45,2 százalékos növekedés, amely egyértelműen igazolja a márka ügyfeleinek osztatlan elköteleződését a tisztán elektromos meghajtású, gokartos vezetési élmény mellett.

A MINI modelljei iránt mutatkozó ügyfélérdeklődésekhez az új különkiadások – a háromajtós MINI, az ötajtós MINI és a MINI Cabrio Resolute Edition különkiadása, a MINI Clubman Untold Edition különkiadása és a MINI Countryman Untamed Edition különkiadása – is nagymértékben hozzájárulnak.

A Rolls-Royce Motor Cars 9 százalékkal növelte eladásait

A Rolls-Royce Motor Cars 4 701 darab luxusautót értékesített 2022 első három negyedévében, amely 8,9 százalékos abszolút növekedést jelent. A brit gyártó fejedelmi autóit töretlen ügyfélérdeklődések övezik, olyannyira, hogy az új modellekre érkező megrendelések átadási naptára már a következő év végéhez közelít. A vállalat első tisztán elektromos meghajtású modellje, a Rolls-Royce Spectre 2023 utolsó negyedévében érkezik meg az utakra. A Rolls-Royce ezzel a luxusautóval kezdi meg azon technológiai átállását, amelynek eredményeként 2030-ra teljes egészében zéró emissziójú gyártóvá fejlődik.

BMW Motorrad: a harmadik negyedév erős értékesítési mutatói újfent a divízió sikeres növekedési stratégiáját igazolják

2022 januárja és szeptembere között a BMW Motorrad világszerte 159 333 robogót és motorkerékpárt adott el. Az első félév sikeres értékesítési eredményét követően töretlenül folytatódott a BMW Group kétkerekű divíziójának termékei iránt mutatkozó kereslet. A BMW Motorrad értékesítési mutatói még a tartósan nehéz piaci körülmények ellenére is 1,7 százalékkal nőttek, amellyel még a 2021-es év megegyező időszakának rekordot jelentő értékeit is felülmúlták. A BMW Motorrad sikerét a rendkívül vonzó modellpaletta garantálja, amelyen 2022-ben olyan innovatív és magával ragadó újdonságok ünnepelték világpremierjüket, mint például a tisztán elektromos meghajtású BMW CE 04 modell.

A BMW és a MINI értékesítési eredményei a főbb régiókban

Kínában a BMW Group 214 146 darab új BMW és MINI modellt értékesített az év harmadik negyedévében, amely 5,7 százalékos növekedés. Az egész éves eladási mennyiség így 592 873 darabra nőtt.

Az Egyesült Államokban 85 209 darab újdonság talált gazdára júliusban, augusztusban és szeptemberben, amely az előző esztendő harmadik negyedévéhez viszonyítva 3,8 százalékos fejlődés. Január és szeptember között 249 835 darab új BMW és MINI modell kelt el a tengerentúlon.

Európában a BMW és a MINI modellek összetett értékesítési mutatója 11,1 százalékos csökkenéssel zárta a harmadik negyedévet, amely szám szerint 196 178 darab új autót jelent. 2022 első kilenc hónapjában 629 818 darab új modellt vásároltak az öreg kontinens ügyfelei. Németország ebből önmagában 184 476 darabbal vette ki a részét, amelynek köszönhetően a BMW márka a hazai piacán is vetélytársai előtt végzett.

- Hirdetés -

A KATEGÓRIA TOVÁBBI CIKKEI

Rocklegendák érkeznek Budapestre

Először érkezik Magyarországba Hollywood Vampires és egy felejthetetlen koncerttel szeretnék meglepni a rockzene rajongóit. A legendás banda tagjai között található Johnny Depp, Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) és Tommy Henriksen.A Hollywood Vampires nem csupán...

Ezek a filmek vonzották a nézőket

Izgalmas és eseménydús hónapokat tudhat maga mögött a Warner Bros. Discovery (WBD). Az Egyesült Államokban nagyszabású kampány keretében bevezették a MAX-ot, a WBD továbbfejlesztett streaming platformját, globálisan megünnepelték a Warner Bros. 100 éves évfordulóját,...

Nyerő lehet az ingatlanbefektetés

A múlt héten bejelentett szigorítások alaposan átrajzolhatják a megtakarítások piacát a pénzügyi szakemberek várakozásai alapján. A kormányzati szándék egyértelműen az állampapírok piacának erősítése, de emellett az ingatlanbefektetések szerepe is tovább erősödhet a Duna House...

A mélypont után ismét nőtt a hazai vállalkozások száma

Ismét emelkedésnek indult a vállalkozások száma Magyarországon, idén megfordult a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) eltörlése nyomán kialakulni látszó tavalyi negatív trend. A legnagyobb arányú emelkedés az építőiparban, a szállítási ágazatban és a szolgáltató...

Újabb segítség a vállalkozásoknak

Az elmúlt 3 év gazdasági eseményei nem kímélték a vállalkozói szektort. A kereskedelem és az ipar különösen nehéz helyzetben van, ami számos boltbezárást és az ipari termelés volumenének csökkenését eredményezte. Ez a kihívásokkal teli...

Olvasásra buzdít a Libri

A történetek, amiket olvasunk, beépülnek a mindennapjainkba, a személyiségünkbe, és stresszcsökkentő hatással bírnak. Magyarország piacvezető könyvkereskedőjeként a Libri legújabb, június 5-én indult, bármikor elkezdhető olvasásnépszerűsítő programjában is az olvasás pozitív élettani hatásaira helyezi hangsúlyt....

Újabb rossz hírek a magyar gazdaságról

Nemcsak a kiskereskedelemben, hanem az ipari termelésben is a vártnál rosszabbul kezdődött a második negyedév. A KSH adatai szerint az ipari termelés volumene éves szinten 5,8 százalékkal csökkent a munkanaphatással igazított adatok szerint. A...

Nyáron sem maradunk új sorozatok nélkül

A következő hónapokban is számos új sorozat lesz látható az HBO Maxon és a Discoveryn, íme néhány ígéretes produkció.A kormányzó ötös (First Five)premier: június 9. HBO MAX, a 3 részes sorozat összes epizódja elérhető...

A saját márkás média párbajra hívja a tömegmédiát

A blogok szabadsága után most a podcastekben találja meg magát mindenki, ömlik ránk a tartalom, a cégek ügyeket karolnak fel, honlapot hoznak létre, saját csatornát indítanak. De hol lesz ennek a vége, és vajon...

Új tulajdonost keresnek a Telegraph-lapcsoportnak

Eladó az egyik legbefolyásosabb brit lapcsoport, a Telegraph Media Group, miután jelenlegi tulajdonosát, a B.UK nevű holdingot a cég legnagyobb hitelezője, a Lloyds bankkonglomerátum csődgondnokság alá helyezte. A B.UK lapportfóliója, amelynek legfőbb tagja a The...
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legolvasottabb

Így lehet kiberbiztos a nyaralás

Felmérések szerint a Földön élő minden emberre legalább 3 hamis személyazonosság jut a kiberbűnözői piacon, mégis mintha továbbra is félvállról vennénk a fenyegetést a hétköznapokban, különösen a lazább nyári időszakban. Hamarosan elözönlik az üzenőfalakat...

Rocklegendák érkeznek Budapestre

Először érkezik Magyarországba Hollywood Vampires és egy felejthetetlen koncerttel szeretnék meglepni a rockzene rajongóit. A legendás banda tagjai között található Johnny Depp, Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) és Tommy Henriksen.A Hollywood Vampires nem csupán...

Ezek a filmek vonzották a nézőket

Izgalmas és eseménydús hónapokat tudhat maga mögött a Warner Bros. Discovery (WBD). Az Egyesült Államokban nagyszabású kampány keretében bevezették a MAX-ot, a WBD továbbfejlesztett streaming platformját, globálisan megünnepelték a Warner Bros. 100 éves évfordulóját,...

Nyerő lehet az ingatlanbefektetés

A múlt héten bejelentett szigorítások alaposan átrajzolhatják a megtakarítások piacát a pénzügyi szakemberek várakozásai alapján. A kormányzati szándék egyértelműen az állampapírok piacának erősítése, de emellett az ingatlanbefektetések szerepe is tovább erősödhet a Duna House...

A mélypont után ismét nőtt a hazai vállalkozások száma

Ismét emelkedésnek indult a vállalkozások száma Magyarországon, idén megfordult a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) eltörlése nyomán kialakulni látszó tavalyi negatív trend. A legnagyobb arányú emelkedés az építőiparban, a szállítási ágazatban és a szolgáltató...

Podcast

A televíziós bevételek nem csökkennek

Streaming ide, digital hirdetések oda, még mindig a televízióhoz fordulnak a legnagyobb hirdetők, hiszen „ezer fő elérését tekintve továbbra is ez a legolcsóbb” – mondja Kosaras Klaudia, az Atmedia kereskedelmi igazgatója. A Business Lounge...

A mozi él és élni akar

Konkurencia-e a streaming, mi vonzza az embereket a moziba 2022-ben és miért értékesebb a mozifilmek előtti reklámblokk? Többek között ez is kiderült a Business Lounge podcast április 12-ei adásából, melynek Kiss Zsuzsanna, a Cinema...

Közösen sokkal könnyebb fejleszteni a szakmai tudást

Az INTREN 100 százalékra növelte tulajdonrészét a JabJab Online Marketing ügynökségben, ennek apropóján Gandera Balázs, az INTREN alapító-ügyvezetője és Bobály Mihály, a JabJab CEO-ja voltak a Business Lounge podcast március 22-ei adásának vendégei. Az...

Don't Miss

A bankszektor is kizöldülhet

A piac minden szereplője, így egy pénzintézet is tehet a fenntarthatóságért, jól mutatja ezt a most létrejövő MBH Bank példája. Szege György ESG- és fenntarthatósági vezetőt kérdeztük az MBH Bank céljairól, törekvéseiről és zöldhitel...

A használt cikk a jövő

Egyre nagyobb a divatja a másodkézből szerzett használati tárgyaknak, ruháknak, bútoroknak, hiszen az egyediségen túl ezzel a földet is védi a fogyasztó. Hogy mivel tudja magához csalogatni a potenciális vásárlókat Magyarország egyik legnagyobb online...

Megkérdőjelezni az eddigi triviálisnak gondolt dolgokat

Egy rendezvény megítélése szempontjából a fenntarthatóság egyre fontosabb. A leglényegesebb annak a szemléletmódnak az elsajátítása, hogy az eddig triviálisnak gondolt dolgokat megvizsgáljuk, hogy azoknak van-e fenntarthatóbb módjuk – nyilatkozta lapunknak Fazakas F. János, a...

Valódi változásokat csak közösen érhetünk el

Ambiciózus célt tűzött ki maga elé az Auchan, 2030-ra közel felével csökkentenék áruházaik szén-dioxid-kibocsátását – mondta el Varga-Futó Ildikó. A vállalat hazai CSR-igazgatója beszélt az eddigi fenntarthatósági eredményeikről, a vásárlói edukációról és elárulta azt...

Izgalmas évek előtt állunk

Miért váltott munkahelyet, mivel kezdte a munkát az új pozícióban és milyen tervei vannak – többek között erről is beszélt az mmonline.hu-nak adott interjúban Novák Péter. A Httpool by Aleph új country managere elárulta...
- Hirdetés -

SzuperZöld

Országos mentőakcióban a Spar

Féléves tesztelést követően mostantól valamennyi SPAR és INTERSPAR áruházban bekapcsolódhatnak a vevők a tudatos élelmiszermentés folyamatába a Munch-applikációval, amelyen keresztül akár 66 százalékkal olcsóbban, gyorsan és kényelmesen juthatnak hozzá jó minőségű élelmiszerekhez.Sok családban még...

Fenntartható ötleteket díjaztak

Alternatív környezettudatos ötlettel, a chipses zacskók kreatív és praktikus újrafelhasználásásával vihették haza a fődíjat a nyírségi diákok a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A harmadik alkalommal megrendezett versenyen 12-18 éves tanulók...

Évente 19 ezer tonna bútort égetünk el

Évente körülbelül 43-59 ezer tonna fabútorhulladék keletkezik Magyarországon, azonban a kiterjedten működő bútorhulladék-feldolgozó rendszer hiányában ennek a nagy része égetőkben végzi – derül ki az IKEA friss tanulmányából. Igény lenne a már nem használt...

DATA

Labdarúgó Eb M4 Sport nézettség

Virágzik a sportturizmus, nagyot nőhet a szurkolók száma

Az Európa-szerte eltérő Covid-19 korlátozások ellenére is 60 százalékkal nőhet idén az új és visszatérő szurkolók száma a sporteseményeken az előző évhez képest. A Mastercard Sportgazdasági Indexe szerint egyre többen költenek olyan sportokra, melyeket...

Kisebbségben vannak a környezettudatos cégek

Bár jobban figyelnek a fenntarthatóságra a magyar nagyvállalatok, még mindig masszív kisebbségben vannak a környezettudatos cégek – többek között ez derül ki a K&H Bank felméréséből. A múlt év utolsó negyedében megkérdezett cégek majdnem...

Rekordmennyiségű reklám jelent meg tavaly a tévécsatornákon

2021-ben a teljes népesség naponta átlagosan 4 óra 54 percet töltött a tévékészülékek előtt, amely mindössze 1 perccel volt kevesebb, mint az egy évvel korábbi tévénézési idő – derül ki a Nielsen Közönségmérés adataiból....