Váratlan helyről kaphatnak támogatást az önkormányzatok

Megérkezett a KoncertBooking.com szponzorációs funkciója.

„A helyi önkormányzatok 2023-ban – hitelforrások nélkül – várhatóan mintegy 3 703,6 milliárd forinttal gazdálkodhatnak, melyhez a központi költségvetés a IX. Helyi önkormányzatok támogatásai fejezetben mintegy 975,7 milliárd forintot biztosít” – áll az alkalmazaskozpont.asp.lgov.hu összefoglalójában. Az elhúzódó háború, az infláció, a költségvetéstervezés nehézkessé válása miatt olyan, a kultúra felől érkező és/vagy alulról szerveződő projektek támogathatják az önkormányzatokat, mint például a KoncertBooking.com nevű koncertfoglaló platform és annak szponzorációs funkciója.

Az elmúlt időszakban, de főleg a COVID-19 után, a különféle zenei rendezvények, fesztiválok és falunapok új erőre kaptak. Ezek az események azonban jelentős költségekkel járnak, így az önkormányzatoknak gyakran a helyi vállalkozások és szolgáltatók támogatására is támaszkodniuk kell, hiszen alapbevételeik összege és összetétele jelentősen eltérhet a gazdasági és demográfiai jellemzők alapján is.

Ezzel összefüggésben a KoncertBooking.com nevű digitális koncertfoglaló alkalmazás bevezetett egy forradalmi funkciót, amellyel az önkormányzatok költségvetésének kiegyensúlyozásában vesz részt.

Egységben az erő

A szponzorációs funkció gyorsan és egyszerűen, digitális úton teszi lehetővé az önkormányzatok számára, hogy szolgáltató partnereket találjanak és versenyeztessék azokat, ezáltal gazdaságosabbá téve maguk, valamint sokoldalúbbá a közönség számára a különböző rendezvényeket. A KoncertBooking.com alapítói (Tabár Zoltán és Tabár-Halász Mariann) szerint a vidéki, kisebb zenei rendezvények sikeréhez elengedhetetlen, hogy a helyi vállalkozások és szolgáltatók palettája sokszínűbb képet mutasson.

„Egy fesztiválon, falunapon általában az tapasztalható, hogy számtalan vállalkozás kínálja a portékáit, szolgáltatásait a fast foodtól kezdve a bérelhető eszközökig. Ezek a cégek egytől-egyig hozzájárulnak a fesztivál költségvetéséhez, így támogatva annak gazdaságosságát. Szintén nem meglepő ma már, hogy egy adott márka uralja a rendezvényt (például az alkoholos italok, üdítők tekintetében). Ezt a szolgáltatásportfóliót hivatott szélesíteni szponzorációs funkciónk az ország minden pontján, minden nyilvános eseményen.” – magyarázta a funkciót Tabár Zoltán.

A platform segítségével a szűkös anyagi lehetőségekkel zenei eseményt szervező települések is széles szolgáltatói bázist versenyeztetve képesek a legkevesebb tőkéből a legjobb rendezvény megszervezésére.

A vidék helyzetbe hozása

Az önkormányzatoknak fontos szerepe van a helyi, kisebb közösségek életének gazdagításában, valamint a helyi kulturális események előmozdításában, és a zene kiemelkedő szerepet játszhat ebben a folyamatban.

Az új funkció által a KoncertBooking.com küldetése, hogy erősítse a lokális gazdaságot, elősegítse az üzleti kapcsolatok épülését, továbbá csökkentse a helyi önkormányzatok terheit. A platform lehetővé teszi az önkormányzatok, a szervezők és a vállalkozók közötti hatékony kommunikációt és kapcsolatteremtést. A szponzorációs választék sokfélesége révén az önkormányzatok amellett, hogy a legjobb ajánlatot választhatják ki a lehetőségek közül, a rendezvényükhöz leginkább illő partnereket alkalmazhatják.

„A visszajelzések alapján a KoncertBooking.com új funkciója ígéretes lehetőségeket kínál a fesztiválok és falunapok világában, és a jövőben a vidéki eseményszervezés új paradigmáját teremtheti meg, ami számunkra kiemelten fontos cél” – emelte ki Tabár-Halász Mariann társalapító.

A KoncertBooking.com-ról

A KoncertBooking.com egy olyan platform és mobilalkalmazás, amely asszisztensként elvégez mindent, ami a koncertszervezés kapcsán felmerülhet. Az oldalon a dátum, az időpont és a lokáció kiválasztása után az érdeklődő előadót szűrhet a találatok közül, majd műfajok és árak alapján is listázhat. A rendszer kiajánlja a produkciót, kiszámolja az árat, szerződést és számlát készít, ridert és sajtófotót küld a megrendelő számára, de személyzet vagy akár session zenész is foglalható a segítségével. A program direktben köti össze a megrendelőt és az előadót vagy a menedzsert, leegyszerűsítve a szerződéskötés folyamatát is.

Nemrégiben közel 200 jelentkező közül választotta a legjobbnak a KoncertBooking.com oldalát az Ecommerce Hungary elektronikus kereskedelmet támogató szövetsége. A Szórakozás-Művelődés kategória győzteséről az e-kereskedelmet kereskedelmet jól ismerő, az iparág iránt elkötelezett vállalatok elismert tagjai döntöttek.