Távozik a Telextől Dull Szabolcs

Minden tisztségéről lemondott, és távozik a Telextől Dull Szabolcs korábbi főszerkesztő – olvasható a híroldal beszámolójában. Dull Szabolcs tavaly nyár óta a Telex Akadémia szakmai vezetőjeként dolgozott, illetve tagja volt a lap igazgatóságának.

A Telex születésének egyik fontos momentuma volt, hogy Dull Szabolcsot az Indextől eltávolították, miután nem volt hajlandó asszisztálni kormányközeli, kétes hírnevű és szándékú figurák ötleteihez. „Távozása után mondott fel lényegében az egész stáb. Akkor azt mondta, „ne hallgassunk!”, és ennek a jegyében jött létre nem sokkal később a Telex” - olvasható a Dull Szabolcs távozása kapcsán a Telexen megjelent írásban.

Az idexes munkajogi kötöttségektől megszabadulva előbb a Telex egyik, majd később az egyetlen főszerkesztője lett Dull Szabolcs. Kezdeményezésére nyáron a főszerkesztői-igazgatói posztját szétválasztották, és új főszerkesztője lett a híroldalnak. Dull Szabolcs azóta a Telex igazgatóságában, illetve a Telex Akadémia szakmai vezetőjeként dolgozott, azonban ahogyan a távozását bejelentő írásban fogalmaznak „az újraformált és kibővült csapatban nem találtuk meg a helyét, emiatt távozik most tőlünk”.

Dull Szabolcs a Telexben és a Telex Akadémián betöltött összes pozíciójáról lemondott, a Telex alapítványának alapítói jogait átadta, a Telexben lévő tulajdonrésze pedig a céghez kerül vissza.