Hamarosan rajtol a Friss Hús, 21 film a versenyprogramban

Május 30-án kezdődik a Friss Hús filmfesztivál magyar rövidfilmes premierekkel, nemzetközi versenyprogrammal, különleges mellékszekciókkal és izgalmas szakmai programokkal. Idén először országos a rendezvény, több vidéki városban is vetítik majd a versenyfilmeket.

Nyilvánossá vált a nemzetközi versenyprogram, amelyben változatos műfajú, összesen 21 film lesz látható. Kisjátékfilmek, animációk, történelmi drámák, vígjátékok, kísérleti filmek, szatírák, dokumentumfilmek, sőt dokumentum-animációk is szerepelnek az idei kínálatban – olvasható a Nemzeti Filmintézet honlapján. A teljes program itt érhető el.

A versenyprogramok győzteseit a fesztivál utolsó napján, június 5-én hirdetik ki. A legjobb magyar és nemzetközi rövidfilmek mellett inspiráló szakmai programokkal, beszélgetésekkel, előadásokkal és workshopokkal is készülnek a szervezők. A Friss Hús vetítéseire a jegyértékesítés a Puskin mozi weboldalán és a Tixa felületén zajlik.

Idén először országos az esemény. A fesztivál ideje alatt a pécsi Apolló mozi, a debreceni Apolló mozi és a szegedi Belvárosi mozi is vetíti majd a magyar versenyfilmeket.