Megvannak az idei PREXA döntős kampányai

Nyilvánosságra hozta a Magyar PR Szövetség az idei PREXA (PR Excellence Awards) shortlist-jét. Összesen 40 döntőst választott ki a hazai szakemberekből álló előzsűri, a nyerteseket június 26-án jelentik majd be.

A kiválasztott pályázók a döntőben főzsűri előtt mutathatják be kampányaikat június 10-én a MOL Campuson, a nemzetközi kategóriában beérkezett pályamunkákat egy nemzetközi zsűri fogja értékelni. A zsűritagok a prezentációk után döntenek a nyertesekről, az eredményeket az MPRSZ június 26-án hirdeti ki.

Az MPRSZ célja a versennyel, hogy kiemelje és díjazza a kommunikációs iparág azon példaértékű megoldásait, amelyek kiemelkedő koncepcióval, megvalósítással és hatással rendelkeznek. A versenyre idén is a megszokott 13 kategóriában lehet nevezni, az iparágak száma viszont bővült a vallásos szervezetek, egyházak, egyházi fenntartású intézmények csoportjával; így a díjakra már 15 ágazat szereplői jelentkezhetnek.

A szakmai zsűri a fő kategóriákon túl is kioszthat díjakat. Az „Év Kiváló Szakembere” helyett idén az „Év Kiváló Civil PR-szakemberét” díjazzák. A kulturális, civilszervezeti, oktatási, egyházi és karitatív szférában dolgozó szakembereket az előzsűri jelöli majd, a győztest pedig a főzsűri választja ki. Az „Év Ügynöksége” nyertesét a pályázatokra leadott pontok alapján választják ki. A PREXA 2024 Fődíját pedig a kategórianyertesek közül leginkább kiemelkedő pályamű nyerheti el.

A shortlist-re került pályamunkák listája és rövid leírása itt érhető el.