Közeleg a Corvin Moziéjszaka, ezeket a filmeket is lehet majd látni

Szeptember 20-án tartják az idei Corvin Moziéjszakát a budapesti Corvin moziban, melyen négy ADS-film is látható lesz: a cannes-i díjas A szer, a szintén Cannes-ban bemutatott Monte Cristo grófja, a nyár horrorsikere, a Longlegs – A rém, valamint az Oscar-díjas A fiú és a szürke gém.

Premier előtt lesz látható a Filmszerész Filmklubban a Cannes-ban legjobb forgatókönyv díjával kitüntetett A szer. Coralie Fargeat testhorrorjának főszereplője Elisabeth Sparkle (Demi Moore), híres színésznő, menő fitnesz műsorral. Az 50. születésnapján azonban kirúgják, ugyanis a stúdió egy fiatalabb lányt akar a helyére. Elisabeth összetörik, és a feketepiacon szerez magának egy olyan szert, amellyel létrehozza önmaga fiatalabb változatát (Margaret Qualley), csak sokkal jobb kiadásban. A szabály, hogy hétnaponta cserélniük kell, ki van épp "életben". A fiatalabb én azonban túl mohóvá válik, ez pedig kihat Elisabeth életére is.

A Corvin Moziéjszaka hajlani óráiban vetítik Alexandre Dumas Monte Cristo grófja című klasszikusának legújabb feldolgozását. Matthieu Delaporte és Alexandre de la Patellière Cannes-ban bemutatott adaptációjának főszereplője egy fiatal tengerész, Edmond Dantès, akit hamisan vádolnak árulással, majd tárgyalás nélkül bebörtönöznek If várába, egy Marseille melletti zord szigeterődítménybe. Sok évnyi fogság után sikerül megszöknie, hogy Monte Cristo grófja személyében bosszút álljon azokon, akik hamisan vádolták meg.

A tengerentúlon már közel 74 millió dollár bevételnél jár, ezzel a NEON legtöbb bevételt hozó filmje, itthon pedig több mint 43 ezren látták Osgood Perkins legújabb filmjét, a Longlegs – A rém című horrort, címszerepben Nicolas Cage-dzsel. Lee Harkert (Maika Monroe), az ifjú és tehetséges FBI-ügynököt egy sorozatgyilkos (Nicolas Cage) megoldatlan ügyével bízzák meg. Ahogy a nyomozás egyre bonyolultabbá válik az okkult bizonyítékok sorával, Harker rájön, hogy személyes kapcsolata lehet a gyilkossal, és gyorsan kell cselekednie, hogy megakadályozzon egy újabb vérontást.

Újra nagyvásznon látható Hajao Mijazaki Oscar-, BAFTA- és Golden Globe-díjas animéje, A fiú és a szürke gém, melyben saját gyerekkori élményeihez nyúlt. 1943-ban, a Csendes óceáni háború közepén az anyja után sóvárgó ifjú Mahito bemerészkedik egy világba, ahol az élők és a holtak együtt léteznek. Ezen a helyen megszűnik a halál, az élet pedig újraindul. A Mijazakitól megszokott hagyományos kézirajz technikával készült animációs film egy mese életről, halálról, alkotásról, és tisztelgés a barátság jelentősége előtt.