Befektetéssel terjeszkedhet a Sziget

Egy jelentős nemzetközi tőkealap, a Providence Equity Partners befektetésével fejlődhetnek tovább a Sziget Kulturális Szervezőiroda fesztiváljai. A befektetett összeget nem közölték az érintettek, a forrásból a Sziget fesztiváljait fejlesztik, valamint a cég márkáinak globális megjelenését támogatják. A befektető többségi tulajdont szerez, azonban az eddigi tulajdonosok jelentős tőkehányadot és a menedzsment jogokat is megtartják.

 

A cég operatív működéséért továbbra is az alapító Gerendai Károly és a Sziget többi tulajdonosa felel majd: Takács Gábor továbbra is a nemzetközi projekteket vezeti, míg Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound igazgatói, valamint a Szigethez kötődő fesztiválok zenei programjait irányítják. A jelenlegi menedzsment csapatot támogatni fogja James Barton, aki a Creamfields fesztivál alapítója és a LiveNation elektronikus zenei igazgatója volt, valamint Paul Bedford a Cream Group korábbi pénzügyi igazgatója.

 

Gerendai Károly, a Sziget alapítója azt mondta: “Örömünkre szolgál, hogy a Sziget a továbbiakban a Providence partnereként egy következő növekedési és fejlesztési fázisba léphet. Az elmúlt években sok megkeresést kaptunk mind pénzügyi, mind szakmai befektetőktől, de a legszimpatikusabb a Providence ajánlata volt, mert új lehetőségeket nyitott meg előttünk. Az új partnerünk segítségével egy hatalmasat léphetünk előre és elkezdhetünk egy sor olyan ambiciózus projektet, amelyet már egy ideje szerettünk volna megvalósítani. A Providence pénzügyi forrásai és nemzetközi háttere, kiegészülve a mi csapatunk szakértelmével egy még erősebb pozícióba hoz minket, megnyitva olyan új növekedési lehetőségeket, amelyek korábban nem lettek volna lehetségesek.” A Sziget alapítója hozzátette, hogy most egy olyan pénzügyi partnerre volt szükségük, aki segít abban, hogy olyan projekteket valósíthassanak meg, amiket már régebb óta terveznek.

 

James Barton úgy fogalmazott: “A Sziget csapat elképesztő munkát végzett abban, hogy a világ legizgalmasabb fesztiváljait hozták létre. Nagyon várjuk a közös munkát Károllyal és csapatával a cég következő fázisában, és örülünk, hogy minket választottak, hogy segítsük a Sziget hazai és nemzetközi növekedési terveit teljesíteni.”