Rangos elismerést kapott az LG

A Milano Design Award 2017 legrangosabb elismerését érdemelte ki az LG és a világszerte elismert japán formatervező, Tokujin Yoshioka közös alkotása, a “TOKUJIN YOSHIOKA x LG: S.F_Senses of the Future” (“A jövő érzékei”). A nagyméretű fényinstallációt a szakértői zsűri azért díjazta, mert az alkotás egyetlen projektben ötvözte sikeresen a konceptuális, technológiai, narratív és érzelmi aspektusokat.

 

A különleges alkotás az LG élvonalbeli technológiáin és Tokujin Yoshioka kortárs japán formatervező úttörő kísérleti technikáin keresztül egyrészt az emberiség természettel való kapcsolatát illusztrálja, másrészt az LG emberközpontú dizájnfilozófiáját mutatja be.

 

A kiállítás két részből állt: a kétoldalú, nagyméretű OLED-panelekkel határolt, a science-fictiont megidéző ún. S.F székek installációjából, valamint a 16 méter széles és 5 méter magas, közel 30 000 önálló OLED-fénymodulból álló „A Nap fala” (Wall of the Sun) építményből. E kettő különleges alkotás együtt mutatta be művészi módon az LG innovatív OLED- és világítástechnikai megoldásaiban rejlő lehetőségeket.