Óriási az igény vidéken a minőségi street food-ra, pedig a fővároson kívül mindenhol gyerekcipőben jár a színvonalas utcai étkeztetés. A Magyar Street Food Egyesület szerint a hamburgerpiacon már vannak próbálkozások, de a forradalom sokkal lassabban megy végbe, mint ahogy Budapesten tapasztalható. A helyzeten folyamatosan javít a Food Truck Show partnereiből álló büfékocsi karaván, akiket évről évre több vidéki város hív meg különböző rendezvényekre. Sikerük a helyi kereskedőknek is jó visszajelzés, hiszen az érdeklődő tömegekből látszik, hogy vidéken is van kereslet a minőségi street food-ra.
Elsöprő sikert aratnak vidéken a Food Truck Show partnereiből álló büfékocsik, a street food-osok érkezése több ezer embert mozgat meg egy-egy rendezvényen. A 15-30 válogatott egységből álló országjáró karaván idén 2 budapesti és 8 vidéki városban szerepel: a csapat általában a nagyobb városi rendezvényekhez csatlakozik, mint gasztronómiai különítmény.
„A kocsikból kapható mártott szendvicsekre, mexikói vagy épp orosz street food-okra a vártnál is sokkal nyitottabbnak bizonyult a vidéki közönség, sokan az egész kínálatot végigkóstolják. A kígyózó sorokkal a helyi kereskedőknek is üzenünk: van igény és kereslet a minőségi alapanyagokból készült ételekre. A hamburgerpiacon már látszanak az ilyen fajta törekvések. Egyre többen tüntetik fel például, hogy saját buciból, vagy minőségi marhahúsból készítik a burgerüket” – mondta el Vad-Horváth Zoltán, a Magyar Street Food Egyesület elnöke.
A Food Truck Karaván idén többek között Miskolcon, Egerben, Szekszárdon, Zalaegerszegen és Győrben is járt. A nagy sikerre, és számos felkérésre tekintettel a szervezők jövőre megduplázzák az állomásokat, ráadásul egy új, egyedi programponttal is kiegészítik a gasztro különítményt. A tervek szerint a konvoj egy 34 méteres óriáskerékkel, és a fiatal magyar utcai művészek versenyeként bemutatott Street Art Show-val vág neki a nyári szezonnak.