Különleges segítség az easyJet-től

A hangos nyári fesztiválok és a zajos nyári esték után jól jöhet a nehezen alvóknak az easyJet új hanganyaga, amelyet egy London-Nizza járaton vettek fel, és amely az új, NEO típusú gépek hajtóműveinek finom zúgásával segít elaludni.

 

Brit tudósok szerint a szigetország lakóinak 22 százaléka rosszul alszik, és az eddigi állításokkal ellentétben a fehérzaj igenis segítheti az éjszakai pihenést. A repülőgép hangja kizárhatja a többi zajt, így nem szakad meg az alvási folyamat. A fehérzajt kisgyermekek altatásánál is gyakran használják, de egyes kutatások szerint segíthet íróknak is átlendülni az alkotói válságon.

 

A ’Jet Sounds by easyJet’ hanganyag már 0,79 fontért kapható az iTuneson, az Amazonon és a Google Play áruházakban, a vágás nélküli, hosszú verzióért pedig 7,99 fontot kell fizetniük a rosszalvóknak. Az eladásokból befolyt összeget a légitársaság egy olyan szervezetnek adományozza, amely az alvási nehézségekkel küzdőknek nyújt segítséget.

 

Az easyJet munkatársai szerint könnyen előfordulhat, hogy hamarosan a UK Top 40 slágerlistáján találhatják a ’Jet Sound’ számot, amely a héten Pinkkel, a Bastille és a Fall Out Boy együttesekkel versenyez.

 

Az easyJet dinamikusan fejlődő hálózattal rendelkezik: Budapestről jelenleg London Gatwick, Berlin, Párizs, Lyon, Genf, Bázel, Velence és Amszterdam a közvetlenül elérhető úti célok.