Jótékony akcióban a Viasat Nature

A Viasat Nature évek óta kiemelt ügyként kezeli az Állatok Világnapja missziót, amely magában foglalja az állatjóléti szabályok, valamint az állatok helyzetének javítását világszerte. Idén a TV-csatorna a jeles nap alkalmából Budapest legnagyobb állatmenhelyével, a Noé Állatotthonnal fog össze, hogy közös erővel hívják fel a figyelmet az állatvilág változatosságára és a természeti kincseink sérülékenységére.

Ezt a sokszínűséget a Noé Állatotthon lakói között is megfigyelhetjük; a rászoruló kutyák és macskák százai mellett találkozhatunk náluk lovakkal, emukkal, ormányos medvékkel, rókákkal, sőt, akár majmokkal is. Támogatása és elhivatottsága jeléül a Viasat Nature adománygyűjtő akciót indít a menhely számára, amelyhez a csatorna pénzadománnyal is hozzájárul.

A kampány első állomásaként október 1. és október 5. között a TV-csatorna a Noé Állatotthon öt különleges lakóját mutatja be a Viasat Nature Facebook oldalán. Az állatok kedves történeteivel és elragadó fotóival minden második nap találkozhatnak a követők az egy hetes időszak alatt, ahol a csatorna Facebook közössége egy kattintással hozzájárulhat a nemes célhoz. Minden egyes kedvelés vagy megosztás 1 forint támogatást jelent majd. Emellett minden bejegyzésben felhívják a figyelmet az adományozás lehetőségére is.

Az együttműködés október 7-én, vasárnap nagyszabású rendezvénnyel zárul: a Noé Állatotthon 10 és 16 óra között várja az érdeklődőket, ahol az állatok mellett a fókusz a környezettudatos és erőszakmentes szemlélet és életmód bemutatásán lesz. Egész nap koncertek, izgalmas szellemi és fizikai akadályversenyek várják az ide látogató kicsiket és a nagyokat egyaránt.

A Viasat Nature a világnap alkalmából gondolatébresztő programokkal készül a témában október 4-én: a borneói orángutánok otthonát mutatja be a Vad Borneó, amelyben egy mesebeli sziget nyüzsgő és egzotikus élővilága tárul fel előttünk. A reggeli órákban folytatódnak Ben Fogle kalandor utazásai, amelyben nyomon követhetjük a Föld egyik rendkívüli természeti látványosságát, A nagy migrációt. Délután egy kedves dokumentumfilm-sorozatot, a Tigrisek a házbant láthatjuk, amelyben két tigriskölyöknek segítenek átjutni első évük kihívásain, és felkészítik őket otthonuk elhagyására. A többszörösen díjazott Kurt Mündl rendezésében az Európa bolygó lenyűgöző képeken keresztül mutatja be a minket körülvevő természeti tájakat, és az ott élő fajok fontosságát és sérülékenységét.