- Hirdetés -

Egy új kezdet korszaka – interjú az RTL menedzsmentjével

|

- Hirdetés -

A minden korábbinál nagyobb technológiai és szervezeti transzformációról, az üzleti és streamingpiaci eredményekről és tervekről is beszéltek az RTL nyolcfős menedzsmentjének tagjai a Marketing&Media magazinnak adott interjúban. Sorozatunk első részéből kiderül, hogy milyen változásokat érdemes kiemelni Vidus Gabriella szerint és mennyi előfizetője volt a streamingszolgáltatásuknak a múlt év végén.

- Az indulás óta talán nem volt akkora mértékű változás az RTL életében, mint amin most megy keresztül a cég. Volt ehhez egyáltalán hasonló, és mit jelent ez a mostani struktúraváltás?

- Vidus Gabriella: Úgy fogalmaznék, hogy ez egy új kezdet korszaka. Beléptünk a streamingpiacra, ahol immár közvetlen kapcsolatunk van a fogyasztóval, vagyis B2B-vállalatból D2C-vállalat lettünk. Ennek a piacnak más a sebessége, más döntéshozatalt igényel, és erre már a belépés pillanatában készen kellett állnunk, hogy mindjárt a rajtnál fel tudjuk venni a ritmust. Ehhez igazítva alakítottuk át az RTL működését. Összességében három fő változást érdemes kiemelni, amely mind azt szolgálja, hogy a lineáris BAU (business as usual) mellett támogassa az innovációt. Az egyik az üzleti területek értékáram szerinti gondolkodásának megteremtése és ez alapján történő átszervezése, a folyamatok egyszerűsítése. A második, már a külvilág számára is látható változás az önálló felelősséggel rendelkező felső vezetés átalakítása, amely természetesen nem áll meg ezen a szinten, hanem legyűrűzik a szervezet további szintjeire is. Ez a folyamat kezdődött el az idei évben. A harmadik fő változás, hogy minden transzformációs lépést a vállalat úgynevezett világítótornyai mentén és a szervezeti kultúra erősítésével kell végrehajtani úgy, hogy a szervezet folyamatosan növekszik, és korábban nem látott új szakértelem érkezik a vállalatba.

Kolosi Péter: A transzformáció triggerpontja, hogy a nézői igényekre adott válaszainkat nem évről évre, hanem azonnal kell megtalálni és végrehajtani. A kényelmi és technikai funkciókban, nézői igényekben pedig a határ a csillagos ég, hiszen ezen a piacon a legfejlettebb és legtőkeerősebb nemzetközi streamingszolgáltatókkal kell közvetlenül versenyezni. Tehát nekünk olyan szervezetet kell létrehoznunk, amely a folyamatosan változó nézői és tartalomfogyasztói igényeket a lehető leggyorsabban ki tudja elégíteni.

Vidus Gabriella: Így igaz. A döntési sebesség felgyorsítása mellett azt is szem előtt tartottuk, hogy a felső vezetői testület, az Executive Committee ne csak a következő, hanem sokkal inkább a következő három lépést lássa, és stratégiai fórumként arról egyeztessünk, hogy milyen fejlődési lehetőségek, irányok, opcióink vannak az innovációra. Vezetőtársaim ezért kaptak felhatalmazást arra, hogy a saját területükön önálló üzleti és adatalapú döntéseket hozzanak a büdzséfelelősséggel, így a vezetői testület a jövővel foglalkozhat.

Horváth Krisztina: Mindez nem működik az üzleti szemlélet erősítése nélkül. Magasabb szintre emeljük a döntéstámogatás szintjét is: adatalapon, a bevételek, a kiadások, illetve az egyéb konzekvenciák és kockázatok együttes mérlegelésével hozunk döntéseket. Az új struktúrában kevesebb manualitással és több elemzéssel dolgozunk annak érdekében, hogy minél hamarabb észrevegyük a lényeges változásokat a számokban, azokat jelezni tudjuk, és ezen keresztül a menedzsment dinamikusabban tudja irányítani a vállalatot. Ugyanezt az üzleti szemléletet szeretnénk meghonosítani a vállalat minden szintjén és területén is.

Gonda Gáspár: Ezt szolgálja az is, hogy a vállalat éves céljait a kollégák bevonásával, multidiszciplináris csapatokban, közösen, együtt gondolkodva tervezzük meg, és aztán ezekben a funkciókon átívelő csapatokban dolgoznak a célok teljesítésén.

- Mi volt a legnehezebb ebben a transzformációs folyamatban?

- Vidus Gabriella: A transzformációval nem egy másik vállalatot hozunk létre. A transzformációnk egyik fő kérdése az, hogy hogyan tudunk a meglévő szaktudásra építve versenyelőnybe kerülni, és úgy hasznosítani a kollégák tudását, hogy az mind a B2B-, mind a D2C-világban jó terméket eredményezzen, és a lineáris után a digitális térben is bizonyítsunk.

Endrei-Kiss Judit: Minden transzformációban rendkívül fontos az emberi aspektus. Hiszen a vezetők vízióját a kollégák fogják megvalósítani, így az is feladat, hogy mindenki magáénak érezze a változásokat, és a napi működésünket is átalakítsuk, és elhiggyék, hogy a változás jó dolgokat eredményez.

Gonda Gáspár: A másik nehézség, hogy mindezt úgy kell végrehajtani, hogy nem lehet mindent megállítani, megbeszélni, hogy holnaptól milyen dolgokat csinálunk másképp, hanem a vállalat teljes működése mellett kell a változásokat megtervezni, elmagyarázni és végrehajtani, vagyis „menet közben cserélünk kereket”.

Endrei-Kiss Judit: Az RTL-ben nagyon jó alapok vannak a hatékony működésre, így erre tudunk építeni a mostani átalakulás során. Azt látom, hogy a kollégák nagyon büszkék arra, hogy az RTL a lineáris televíziós alapjainak megteremtése után most megint innovatív, előremutató, progresszív dolgot hoz létre és irányt mutat a piacnak.

- Mennyire kellett azt is figyelembe venni, hogy vége annak az időnek, amikor a lineáris tévé uralta a televíziós piacot. Szempont ez az új kollégák kiválasztásánál?

- Endrei-Kiss Judit: Az aktuális és jövőbeli kiválasztásnál is számít, hogy nyitottak legyenek a tanulásra, új eszközökre, technológiákra, hogy funkciókon átívelően tudjanak dolgozni. Ahogy az is felértékelődött, hogy tudjanak önszerveződő, felhatalmazó módon dolgozni. Egy tanuló szervezetet építünk, sokat kísérletezünk, ahol a hibára tanulási lehetőségként tekintünk, ezért fontos skill, hogy a kollégák el tudják viselni annak a feszültségét, hogy valami újat építünk, ahol nem stabil minden, ahol nincs minden előre kitalálva.

- Közben megjelent az RTL Group mérlegbeszámolója, amiből kiderül, milyen évet zárt 2022-ben a magyar RTL. Elégedett vagy a számokkal?
- Vidus Gabriella: Az RTL Magyarország korrigált EBITA-ja 13 millió euró volt, csakúgy, mint 2021-ben. Az RTL Magyarország teljes bevétele 113 millió euró volt, ami valamivel kevesebb a 2021-es 116 milliós bevételi eredményhez képest. Ennek oka elsősorban az árfolyamváltozásokban keresendő. Ezt a hatást részben ellensúlyozta az organikus növekedés. A vállalat eredményessége arányosan nőtt, azaz hatékonyabban működtünk, és mindezt egy olyan időszakban sikerült elérni, amikor az elmúlt évtized legnagyobb termékfejlesztését hajtottuk végre.

 

- A tévé eddig két lábon állt, ami a bevételeit illeti: ez a lineáris tévé terjesztési bevételeiből és a hirdetési bevételekből állt össze. Ehhez most új forrás érkezhet a streaming-előfizetésekből. A meglévők eddig hány százalékot jelentettek külön-külön és mekkora lehet az új láb közép- és hosszú távon?

- Dudás Gergely: Európai viszonylatban is nagyon egyedi a magyar pay tv piac a maga 90 százalék feletti penetrációjával, ami azt is hozza magával, hogy a bevételünk jelentős hányada érkezik a szolgáltatóktól, természetesen a reklámpiac mellett. Emellé jelent meg a D2C-termékünk, ami egy hosszú távú befektetés, és terveink szerint a bevételeink számottevő része érkezhet majd az előfizetésekből. A cél az, hogy hosszú távon a bevételi struktúránk kiegyensúlyozott legyen.

- Az összes tévés reklámpiac, ezen belül az RTL reklámbevétele tud még nőni, vagy túl van már a csúcson?

- Dudás Gergely: Figyelembe véve, hogy a magyar televíziós hirdetési árak továbbra is alacsonyak nemzetközi összehasonlításban, én azt gondolom, hogy van még növekedési potenciál. Néhány éves távlatban az is meg fog változni, hogy mit tekintünk televíziónak, hiszen a technológia fejlődésével a nagy képernyőn keresztül célba érő reklámok sokkal sokszínűbbek és izgalmasabbak lesznek hazánkban is, gondoljunk csak az addressable TV megoldásokra, a jövőbeli reklámtámogatott streamingre vagy a FAST (Free Ad-Supported Streaming TV) modellre. A lényeg a nagy képernyős történetmesélésben van, ami továbbra is az életünk szerves része.

- A tavalyi év utolsó harmadában elindult az RTL fizetős streamingszolgáltatása, az RTL+. Eltelt lassan fél év. Ilyenkor szokták megkérdezni, hogy mit mutatnak a számok. Hogyan értékelitek az eredményeket?

- Vidus Gabriella: Az RTL+-nak és az RTL+ Active-nak 2022. december végén 251 ezer fizető előfizetője volt. A felhasználók az indulás óta közel 38 millió órát, naponta átlagosan pedig 98 percet töltöttek a felületen. Ezek az eredmények messze felülmúlják a várakozásainkat, óriási sikernek tartjuk. Rendkívül büszke vagyok a kollégákra és a partnereinkre, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen mértékű fejlesztést tudtunk végrehajtani mind technológiailag, mind pedig tartalmilag.

Grósz Judit: Nagy sikernek éltük meg azt is, hogy hiba nélkül, az általunk tervezett napon, „on time”, a tervezett műsorokkal tudtuk elindítani az RTL+-t. Ez egy újfajta, projektalapú működés sikere is, hiszen ez a különböző területek egy projektstreamben való munkájának köszönhető. A felhasználói adatokat tekintve az látszik, hogy a helyi, magyar nyelvű tartalom segíti a platform növekedését, erre van a legnagyobb fogyasztói igény. Felértékelődött a lokális tartalom, és ehhez a fogyasztói igényhez egy különösen versenyképes tartalomvagyonunk van, amit folyamatosan fejlesztünk és bővítünk.

 

Kolosi Péter: A Király kritikai és nézettségi sikere minden várakozásunkat felülmúlta. Több kritika is a valaha készült legjobb magyar sorozatnak nevezte, aminek azért is örülök nagyon, mert a célunk is, hogy az RTL+ sorozatai ebben a ligában játsszanak. A legfontosabb kritikusok, azaz az előfizetők hasonlóan gondolták: A Király lett a legnépszerűbb tartalom a felületen a unique user adatok alapján. Sorban ezt követi a ValóVilág, ami a legtöbb videómegtekintést érte el. A tartalmak top 5-ös listáját a saját gyártású programjaink uralják, a Gyertek át!, A Nagy Fehér Főnök, A mi kis falunk és a Drága Örökösök.

Szabó Balázs: A vásárolt tartalmaink kapcsán én nagyon örültem annak is, hogy ekkora inventoryt sikerült felépíteni egy olyan időszakban, amikor a legtöbb streamer jelent meg az országban, és a legtöbb stúdió kezdte visszafogni a saját tartalmát. Az exkluzív hazai tartalmak mellett hollywoodi filmeket és olyan sikersorozatokat hoztunk el a felületre a magyar nézőknek, mint a Faking Hitler, valamint két holland sorozat, a Mocro Maffia és a Fekete tulipán első évada.

Kolosi Péter: Az RTL+-ra még bőven tartogatunk puskaport erre az évre is. Mindjárt március 29-én érkezik a Mellékhatás újabb évada. Sorozatváltozatot kap az egykori legendás Valami Amerika-trilógia, amelyet ugyanúgy Herendi Gábor készít majd, de a premier dátuma még legyen meglepetés. Fontos azonban, hogy ne csak a sorozatokról beszéljünk. Az RTL+-on már az idén elindul az első, kifejezetten oda készített reality is: újra látható lesz ugyanis Magyarországon az Éden Hotel, ami ezen a platformon tér vissza Magyarországra. A jövőben több realitytartalmat is tervezünk az RTL+-ra, és természetesen folytatjuk a dokumentumfilm-kínálatunk bővítését is. Az On the Spot is jelentkezik új tartalmakkal, de már most látható a híres Harry herceg-interjú vagy például a Wagner-csoportról készült dokumentumfilm. Előfizetőink folyamatosan számíthatnak hasonlóan aktuális és érdekes alkotásokra ebben a kategóriában is.

- Az utóbbi időben ugyanakkor nagy kérdés mindenütt a világban, hogy mennyien és milyen streamingszolgáltatásokat mondanak le az előfizetők, mert épp nehezebb idők járnak még az USA-ban is. A streamingszolgáltatók pedig azon gondolkoznak, hogy teret adnak a hirdetőknek. Olyan, mintha azt csinálnák, amit eddig a tévék. Melyik akkor most a legjobb és legfontosabb modell?

- Grósz Judit: Nem a lehetőségekben és az üzleti modellekben, hanem a stratégiákban mutatkozik meg leginkább a különbség a streamerek és a broadcasterek között. Épp ezért sajnálatos, hogy a szabályozás még differenciál. Mi abban hiszünk, hogy mind AVOD-ban, mind BVOD-ban jelen kell lenni, nem tesszük le a voksunkat egyik vagy másik mellett.

Az interjúsorozat szombaton érkező folytatásából kiderül, hogyan élték meg az RTL-nél, hogy a múlt év végén a TV2 megelőzte őket főműsoridőben a 18-49-es korosztályban és hiányoztak-e szerintük az RTL+-ra gyártott showműsorok a lineáris kínálatból.

Marketing&Media

Az interjúban nyilatkozó vezetők:

Vidus Gabriella vezérigazgató

Kolosi Péter tartalomért felelős vezérigazgató-helyettes

Grósz Judit digitális területekért felelős vezérigazgató-helyettes

Horváth Krisztina pénzügyi vezérigazgató-helyettes

Endrei-Kiss Judit szervezetért felelős vezérigazgató-helyettes

Dudás Gergely bevételekért felelős vezérigazgató-helyettes

Szabó Balázs tartalmak menedzseléséért felelős vezérigazgató-helyettes

Dr. Gonda Gáspár General Counsel

 

 

- Hirdetés -

A KATEGÓRIA TOVÁBBI CIKKEI

Rengeteg UEFA BL-mérkőzés jön a Sport TV-n

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) és a Sport TV-t üzemeltető AMC Networks International - Central and Northern Europe (AMCNI-CNE) hosszútávú, többéves együttműködésének köszönhetően továbbra is követhetjük a Sport TV-n az UEFA Bajnokok Ligája mérkőzéseit. Minden...

Új trendek az okosotthon-piacon

Az okosotthon-technológia folyamatosan fejlődik, ez 2023-ban sincs másképp. Az okosotthon megoldások az elmúlt néhány évben hosszú utat tettek meg, új trendek és technológiák léptek színre a hatékonyság, a kényelem és a biztonság érdekében. A...

Ezek a legnépszerűbb bulihelyek

Közeleg a nyár, indul a buliszezon, így egyre inkább felpörög a taxik iránti kereslet is. A taxisofőrök tapasztalatai szerint a legnépszerűbb budapesti partihelyszínek továbbra is a Belvárosban találhatók, míg a nyári szezonban a Budapest...

Sosem volt még ilyen szórakoztató a kalóriaégetés

A VR fitnesznek köszönhetően javul az állóképesség, az izomzat erősödik és kellő kitartással a mérleg is egyre kevesebbet mutathat.Manapság az egészségtudatos életmód, a helyes táplálkozás és a sport központi szerepet tölt be az emberek...

Új vezérigazgatóval erősít a PENNY

Új vezérigazgató érkezik július 1-jétől a PENNY Magyarország élére Mathias Mentrop személyében. Mentrop jelenleg a csehországi PENNY-hálózat operatív igazgatójaként tevékenykedik, pozíciójában a jelenlegi magyarországi vezérigazgatót, Florian Jens Naegelét váltja majd.Mathias Mentrop több mint tízévnyi...

Közel 100 filmmel jön a héten a Magyar Mozgókép Fesztivál

Idén június 7. és 10. között rendezik meg a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program szervezésében, a Magyar Mozgókép Fesztivált. Az esemény keretében három városban, Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban, kilenc...

Növelte profitját a Central Médiacsoport

A múlt évben 13,62 milliárd forintos árbevételt ért el a Central Médiacsoport Zrt., ez kis mértékű növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest. A társaság profitja meghaladta a 2,5 milliárd forintot. (fotó: Central Médiacsoport) A...

Ezek lesznek a legnépszerűbb diákmunkák az idén

A Prohuman Diákmunka tapasztalatai alapján az átlagos órabérek 1700 és 2000 forint között alakulnak idén, de a kiemelt területeken akár 4000 forintos órabért is kézhez kaphat egy diákmunkás.Az utóbbi években egyre népszerűbb a diákmunka:...

Új sorozatokkal erősít az HBO Max

A hónapban több mint 20 új sorozat vagy évad érkezik, illetve jól ismert filmek is elérhetővé válnak júniusban az HBO Maxon.Júniusban jobbnál jobb sorozatok várják az HBO Max nézőit, többek között érkezik a Mayans...

Van, ahol már a mesterséges intelligencia írja a hirdetéseket

Az ingatlanpiac olyan szektor, ahol az ügynököknek gyakran szembe kell nézniük a mindennapi teendők mellett nagy mennyiségű adminisztrációs feladatokkal is. Egy forradalmi innováció azonban egészen új távlatokat nyit a szakmában: egy magyarországi ingatlanos hálózatnál...
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legolvasottabb

televízió nézettség

A Szerencsekerékkel az Európa-liga sem bírt

Mindhárom fontos célcsoportnál a Szerencsekerék bizonyult a múlt hét legnézettebb műsorának. Igaz, a 18-49 és a 18-59 éveseknél nem volt nagy különbség a vetélkedő és az Európa-liga-döntő közvetítésének nézettsége között. Az elmúlt héten nem változtak...

Rengeteg UEFA BL-mérkőzés jön a Sport TV-n

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) és a Sport TV-t üzemeltető AMC Networks International - Central and Northern Europe (AMCNI-CNE) hosszútávú, többéves együttműködésének köszönhetően továbbra is követhetjük a Sport TV-n az UEFA Bajnokok Ligája mérkőzéseit. Minden...

Új trendek az okosotthon-piacon

Az okosotthon-technológia folyamatosan fejlődik, ez 2023-ban sincs másképp. Az okosotthon megoldások az elmúlt néhány évben hosszú utat tettek meg, új trendek és technológiák léptek színre a hatékonyság, a kényelem és a biztonság érdekében. A...

Ezek a legnépszerűbb bulihelyek

Közeleg a nyár, indul a buliszezon, így egyre inkább felpörög a taxik iránti kereslet is. A taxisofőrök tapasztalatai szerint a legnépszerűbb budapesti partihelyszínek továbbra is a Belvárosban találhatók, míg a nyári szezonban a Budapest...

Sosem volt még ilyen szórakoztató a kalóriaégetés

A VR fitnesznek köszönhetően javul az állóképesség, az izomzat erősödik és kellő kitartással a mérleg is egyre kevesebbet mutathat.Manapság az egészségtudatos életmód, a helyes táplálkozás és a sport központi szerepet tölt be az emberek...

Podcast

A televíziós bevételek nem csökkennek

Streaming ide, digital hirdetések oda, még mindig a televízióhoz fordulnak a legnagyobb hirdetők, hiszen „ezer fő elérését tekintve továbbra is ez a legolcsóbb” – mondja Kosaras Klaudia, az Atmedia kereskedelmi igazgatója. A Business Lounge...

A mozi él és élni akar

Konkurencia-e a streaming, mi vonzza az embereket a moziba 2022-ben és miért értékesebb a mozifilmek előtti reklámblokk? Többek között ez is kiderült a Business Lounge podcast április 12-ei adásából, melynek Kiss Zsuzsanna, a Cinema...

Közösen sokkal könnyebb fejleszteni a szakmai tudást

Az INTREN 100 százalékra növelte tulajdonrészét a JabJab Online Marketing ügynökségben, ennek apropóján Gandera Balázs, az INTREN alapító-ügyvezetője és Bobály Mihály, a JabJab CEO-ja voltak a Business Lounge podcast március 22-ei adásának vendégei. Az...

Don't Miss

A használt cikk a jövő

Egyre nagyobb a divatja a másodkézből szerzett használati tárgyaknak, ruháknak, bútoroknak, hiszen az egyediségen túl ezzel a földet is védi a fogyasztó. Hogy mivel tudja magához csalogatni a potenciális vásárlókat Magyarország egyik legnagyobb online...

Megkérdőjelezni az eddigi triviálisnak gondolt dolgokat

Egy rendezvény megítélése szempontjából a fenntarthatóság egyre fontosabb. A leglényegesebb annak a szemléletmódnak az elsajátítása, hogy az eddig triviálisnak gondolt dolgokat megvizsgáljuk, hogy azoknak van-e fenntarthatóbb módjuk – nyilatkozta lapunknak Fazakas F. János, a...

Valódi változásokat csak közösen érhetünk el

Ambiciózus célt tűzött ki maga elé az Auchan, 2030-ra közel felével csökkentenék áruházaik szén-dioxid-kibocsátását – mondta el Varga-Futó Ildikó. A vállalat hazai CSR-igazgatója beszélt az eddigi fenntarthatósági eredményeikről, a vásárlói edukációról és elárulta azt...

Izgalmas évek előtt állunk

Miért váltott munkahelyet, mivel kezdte a munkát az új pozícióban és milyen tervei vannak – többek között erről is beszélt az mmonline.hu-nak adott interjúban Novák Péter. A Httpool by Aleph új country managere elárulta...

Szuper csapatba kerültem

A kommunikációban használt digitális csatornáknak a különböző generációk digitális fogyasztói szokásaihoz kell igazodniuk – hangsúlyozta Varga-Nagy Eszter, A HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt. március elején kinevezett vállalati kapcsolatok és kommunikációs vezetője az mmonline.hu-nak adott interjúban...
- Hirdetés -

SzuperZöld

Mitől lesz fenntartható egy csúcstévé?

Az LG Electronics 2023-as OLED evo tévéi a megkapták a Carbon Trust CO2 kibocsátás csökkentéséről és CO2 méréséről szóló tanúsítványát. A széria idén az egymást követő harmadik évben érdemelte ki a minősítést, valamint a...

Karbonsemleges lett az Erste Magyarországon

Az idén már karbonsemlegesen működik az Erste Magyarországon. A bank az elmúlt hat évben több mint 70 százalékkal csökkentette a szén-dioxid kibocsátását. Az Erste minden fiókja, irodája zöldárammal működik, 2030-ra pedig a gépjárműflotta is...

Ezért dobd a szelektívbe az aludobozokat

Szerencsére egyre több élelmiszeripari és kiskereskedelmi vállalat törekszik a fenntarthatóbb működésre, termelésre, környezetbarát gyártásra és csomagolás használatára. Az alumínium, mint nyersanyag és annak újrahasznosítása kulcsfontosságú szerepet játszik a fenntarthatóbb folyamatok működtetésében, és ebben nem...

DATA

Labdarúgó Eb M4 Sport nézettség

Virágzik a sportturizmus, nagyot nőhet a szurkolók száma

Az Európa-szerte eltérő Covid-19 korlátozások ellenére is 60 százalékkal nőhet idén az új és visszatérő szurkolók száma a sporteseményeken az előző évhez képest. A Mastercard Sportgazdasági Indexe szerint egyre többen költenek olyan sportokra, melyeket...

Kisebbségben vannak a környezettudatos cégek

Bár jobban figyelnek a fenntarthatóságra a magyar nagyvállalatok, még mindig masszív kisebbségben vannak a környezettudatos cégek – többek között ez derül ki a K&H Bank felméréséből. A múlt év utolsó negyedében megkérdezett cégek majdnem...

Rekordmennyiségű reklám jelent meg tavaly a tévécsatornákon

2021-ben a teljes népesség naponta átlagosan 4 óra 54 percet töltött a tévékészülékek előtt, amely mindössze 1 perccel volt kevesebb, mint az egy évvel korábbi tévénézési idő – derül ki a Nielsen Közönségmérés adataiból....