Megdöbbentő terveket jelentett be a Disney

Elképesztő mennyiségű új Star Wars és Marvel sorozat érkezik a következő években a Disney+ streaming szolgáltatásra, de számos a Pixar és a Disney Animations számos alkotása is elérhető lesz majd a platformon. A The Walt Disney Company azt is bejelentette, hogy pontosan mikor rajtol majd az új streaming megoldása.

December 2-án már 137 millió előfizetője volt a Disney különböző streaming szolgáltatásainak összesen – jelentették be a vállalat online megtartott befektetői napján. Ezek közül az ESPN+ 11,5 millió, a Hulu 38,8 millió, míg a kicsit több mint egy éve indult Disney+ már 86,8 millió előfizetővel bír. Ez utóbbi azért is különösen érdekes, mert az induláskor még azzal számoltak, hogy 2024-re lehet meg a 90 milliós tábor.

A remek eredmények és a jelentősen megváltozott tartalomfogyasztási szokások hatására természetesen módosították az előrejelzést, így már azzal számolnak, hogy a 2024-es üzleti évben az összesített streaming előfizetői táboruk 300-350 millió körül alakul majd. Összehasonlításként, jelenleg a Netflixnek mintegy 195 millió előfizetője van. Annak érdekében, hogy fenntartsák a növekedést, elképesztő mennyiségű tartalom érkezik majd ezekre a platformokra, a tervek szerint évente több mint 100 új sorozattal és filmmel jönnek majd ki.

De nem csak tartalommal, szolgáltatással is bővülnek, bejelentették azt is, hogy mikor indul a korábban már beharangozott Star, ami a nemzetközi piacok jelentős részén a Disney+ része lesz, de Latin-Amerikában például teljesen önálló lesz Star+ néven. Európában és még néhány másik piacon február 23-án rajtol majd a szolgáltatás és ezt követően terjesztik ki földrajzilag az elérhetőséget, a kelet-európai rajt is csak a későbbiekben szerepel a tervekben.

Ömlenek majd a sorozatok

A Disney abban a szerencsés helyzetben van, hogy a legnépszerűbb filmes franchise-ok egy jó része náluk van és élnek is ezzel az adottsággal. A hivatalos bejelentés szerint a következő néhány évben a Disney+-ra mintegy 10 új Star Wars és 10 Marvel sorozat érkezik majd. Mellettük 15 sorozat, köztük élőszereplős Disney produkciók, valamint Disney Animation és Pixar tartalmak, valamint 15 film érkezik a kínálatba a következő években, szintén ezektől a gyártóktól.

A Star Wars szériák kapcsán érdemes megemlíteni, hogy lesz kettő, a Mandalori korában játszódó sorozat, de Obi-Wan Kenobi is kap egy saját szériát, Ewan McGregorral és Hayden Christensen is felűnik majd Darth Waderként, illetve Ashoka Tano újabb kalandjait is megismerhetjük.

A Marvel képregényhősök történeteit bemutató tartalmak között a már korábban bejelentett WandaVision, A Sólyom és a Tél Katonája, illetve Loki szériák mellett lesz többek között egy What if …? címen futó animációs sorozat, és még Baby Groot is kap egy rövid történetekből álló szériát. Természetesen mozifilmek is érkeznek majd a szuperhősök kalandjaival, visszatér a Hangya és a Darázs, lesz új Fantasztikus Négyes film, érkezik a Fekete Párduc, illetve a Marvel Kapitány második része, és a Galaxis Őrzői is újra akcióba lendülnek, immár a harmadik filmjükben.

Az érkező Disney+ tartalmakról itt található részletes leírás.