Decemberben és az ünnepi időszakban a megújult Nosalty receptjeit böngészték a legtöbb magyar konyhában. A Digitális Közönségmérési Tanács adatai alapján a népszerű gasztroportál a hatodik legnagyobb elérésű online médium volt a hazai piacon, ezzel megelőzve több általános hír- és szolgáltató oldalt. A receptkeresési csúcs december 23-án, illetve 30-án volt; a Nosalty mindkét napon átlépte a 600 ezres egyedi látogatós álomhatárt.
Az óév utolsó hónapjában közel hárommillió egyedi látogató kereste fel Magyarország legnépszerűbb gasztroportálját, így a Digitális Közönségmérési Tanács adatai alapján a hatodik legnagyobb elérésű oldal volt a hazai piacon, megelőzve több általános hír- és szolgáltató oldalt. A felhasználók több, mint 37 millió oldalletöltést és majdnem 4 millió videóindítást generáltak a Nosalty-n. A legtöbben az utolsó napokra hagyták a receptkeresést, a karácsonyi csúcs december 23-án, a szilveszteri pedig 30-án volt; az oldal mindkét napon átlépte a 600 ezres egyedi látogatós álomhatárt.
„Az elmúlt év kihívásokkal teli, rendkívül megterhelő, de mégis különleges volt számunkra. Nagyon büszke vagyok a csapatunkra, az elért eredményeinkre, a piacvezető pozíciónkra és sok másra. De leginkább talán arra, hogy ebben a nagyrészt home office-ban töltött, digitális oktatással, egyéb nehézségekkel megspékelt évben is tudtunk segíteni a felhasználóinknak minden élethelyzetben, legyen szó a hétköznapi főzésről, vagy akár az ünnepi menü összeállításáról. Az idei évben sem lassítunk, sok új tartalmi és technológiai fejlesztéssel készülünk” – nyilatkozta Krankovics Béla, digitális lapigazgató.
A hagyományoknak megfelelően decemberben a mézeskalács receptek taroltak, meglepetés talán az eddigi években a top10-ben lévő rakott csirkemell és a kacsasült háttérbe szorulása, valamint a saláták növekvő népszerűsége. Kevésbé meglepő, hogy a karácsonyi vásárok elmaradásának hatására nőtt a forralt bor receptek látogatottsága. Szilveszterkor a már megszokott módon a lencseételek taroltak, emellett a malacsült és a klasszikus vendégváró falatok voltak a legnépszerűbbek.