Összeolvad az HBO Max és a discovery+

Azt még nem lehet tudni, hogy pontosan mikor, de a tervek szerint összeolvasztják az HBO Max és a discovery+ streaming szolgáltatásokat. Múlt pénteken a Discovery részvényesei is rábólintottak arra, hogy a médiacég egyesüljön a WarnerMedia-val egy 43 milliárd dolláros ügylet keretében.

A WarnerMedia és a Discovery fúzióját még a múlt év közepén jelentették be és várhatóan az idei második negyedévben lezárják az ügyletet. Már a tranzakció bejelentése óta sok spekuláció jelent meg annak kapcsán, hogy mi lesz a két cég egyenként is komoly erőt képviselő streaming szolgáltatásaival. A lehetséges forgatókönyvek között a csomagban történő értékesítés és a teljes összeolvasztás is szerepelt.

A Discovery pénzügyi igazgatója, Gunnar Wiedenfels a Deutsche Bank „Annual Media, Internet & Telecom Conference” nevű rendezvényén öntött tiszta vizet a pohárba. Egyértelmhűen arról beszélt, hogy egyesítik majd a két szolgáltatást. Az viszont továbbra is kérdéses, hogy mi lesz addig, míg a teljes összeolvadás megvalósul, így elképzelhető az is, hogy egy rövid ideig csomagban lehet majd megvenni a két szolgáltatást.

A discovery+ a múlt év végén 22 millió előfizetővel rendelkezett, míg az HBO Max – egyes piacokon akkor még HBO Go -, valamint az HBO összesen 73,8 millió előfizetőt tudhatott magáénak. Nagy kérdés, hogy milyen árazása lesz majd a fúzió után az egyesített streaming szolgáltatásnak. Az HBO Max a múlt héten váltotta le számos piacon, köztük Magyarországon is az HBO Go-t és igen komoly bevezetési akciókkal ösztönözték a fogyasztókat, hogy kipróbálják a szolgáltatást, illetve megtartsák.

A WarnerMedia és a Discovery fúziójaként létrejövő Warner Bros. Discovery több mint 200 ezer órányi filmes és sorozat tartalommal rendelkezik majd.