Tovább terjeszkedett Európában a Disney+

Újabb 8 európai országban vált elérhetővé a Disney+ streaming szolgáltatás, a megoldás tavaly novemberi indulása óta már több mint 60 millió felhasználóra tett szert.

A nemzetközi terjeszkedés folytatásaként Norvégiában, Dániában, Finnországban, Svédországban, Izlandon, Belgiumban, Portugáliában és Luxemburgban lett elérhető tegnaptól a Disney+. A streaming videószolgáltatás többek között Disney, Pixar, Marvel és Star Wars filmeket és sorozatokat kínál, köztük olyan exkluzív tartalmakat, mint a Star Wars univerzumban játszódó The Mandalorian.

A tavaly novemberben indult, előfizetéses streaming szolgáltatás egyre fontosabb szerepet játszik a Disney életében, mivel a társaság szórakoztató parkjai a Covid-19 járvány miatt komoly veszteségeket szenvedtek el. A filmforgatások leállása, illetve a mozik bezárása pedig a filmes üzletág számára jelentett nagy csapást, így például a legújabb alkotásukat, az élőszereplős Mulant is hibrid megoldással mutatták be, egyes piacokon csak streamelve vált elérhetővé.

A Disney+ viszont meglehetősen jól teljesít, világszinten már 60,5 millió előfizetőnél tart. A társaság a Hulu és az ESPN+ révén más streaming videószolgáltatásokkal is rendelkezik, amelyek összesen már több mint százmilliós táborral bírnak világszinten.

A terjeszkedés pedig folytatódik, még idén több közép- és dél-amerikai piacon megjelenik majd a Disney+, illetve a tervek között szerepel egy újabb streaming szolgáltatás elindítása Star néven.