Új podcast sorozatot indított a Portfolio

Telepesek címmel új, hatrészes podcast sorozatot indított a Portfolio, amely a magyar letelepedési kötvényprogrammal Magyarországra költözött kínai családok történetét dolgozza fel, valamint bemutatja a hazánkban élő kínai közösség fejlődését a rendszerváltás óta. A készítők egy reprezentatív mérést is végeztek, mely a magyar lakosság kínaiakkal kapcsolatos attitűdjét vizsgálta.

Július 12-én megjelent a Telepesek, a Portfolio új podcast sorozatának első epizódja. A sorozat egy Budapestre költözött letelepedési kötvényes kínai apuka és családja történetét dolgozza fel hat epizódban – írja a Portfolio.

A sorozat bemutatja a befektetésért globálisan elérhető letelepedési engedélyek piacát, köztük a 2013 és 2017 között élő magyar letelepedési kötvényprogramot, emellett megismerhetővé válnak olyan társadalmi folyamatok, melyek előbb a kínai középosztály példátlanul gyors megszületéséhez járultak hozzá, ma viszont már pont ezt a társadalmi réteget feszítik.

A Telepesek első epizódja már meghallgatható minden nagyobb podcast platformon, így a Spotify-on, az Apple Podcasten és a Google Podcasten is. Új epizód szerdánként jelenik meg egészen augusztus 16-ig, amikor a hatodik, egyben befejező rész is elérhetővé válik.